Wonen zonder beperking

Paul Steenbergenlaan: Begeleid wonen midden in de wijk van het Wateringse Veld

Terug naar overzicht

Woning

Soort woning

Groepswoning

Omschrijving

Rustige en gemoedelijke sfeer.

Quote bewoner Remco: “Ik ben 24 en woon sinds een jaar bij een wooninitiatief van Levin in Den Haag. Ik zocht zelf mijn kamer uit en verfde de muren in de kleuren die ik mooi vind. Koken, wassen, boodschappen doen en schoonmaken doe ik meestal zelf, maar soms vind ik het gezelliger om dit samen met mijn woonondersteuner te doen. Ik ben sportief en fiets twee keer per week naar de tennisbaan. Drie keer per week fiets ik naar mijn werk in de catering. Ik woon op mijzelf maar in dit huis wonen ook andere bewoners. Als ik geen zin heb om alleen te zijn dan klop ik bij mijn buurman aan of ga ik naar de gezamenlijke woon- en eetkamer om met elkaar te eten of een spelletje te doen. Elke zondag komt mijn persoonlijke begeleider even een ‘bakkie’ doen en kan ik met haar praten over dingen die ik belangrijk vind."

Indeling gemeenschappelijk deel

Op de benedenverdieping is de gezellige en ruime woonkamer, met eetgedeelte. Vanaf de bank kijk je uit op de ruime tuin. De keuken bevindt zich apart en is ook voor gemeenschappelijk gebruik.

Rolstoel toegankelijk

Ja

Tuin

Ja

Indeling per wooneenheid

De bewoners van de groepswoning hebben een eigen ruime slaapkamer waar plek is voor een bureau, een zitgedeelte en een slaapgedeelte. Een aantal bewoners hebben een badkamer met toilet en douche. Anderen delen deze voorzieningen met 1 andere bewoner.

De bewoners van de zelfstandige appartementen hebben alle 5 een eigen badkamer en keukenblok.

Situering in wijk

Paul Steenbergenlaan bevindt zich midden in een woonwijk. De locatie lijkt een 'gewoon' rijtjeshuis, maar is van binnenuit geschakeld en bestaat uit drie huizen met bovenverdiepingen waar de kamers van de bewoners zich bevinden. Het winkelcentrum, sportschool en OV bevinden zich op loopafstand. Mooie groene omgeving waar met de bewoners regelmatig gefietst en gewandeld wordt. De bewoners gaan regelmatig zelfstandig of met elkaar op stap naar bijvoorbeeld de stad Den Haag, uit in het weekend of naar de bioscoop.

Bereikbaarheid

Winkels < 500m
Gezondheidscentrum < 500m
Openbaar vervoer < 200m

Getoonde informatie onjuist? Tip ›

Soort beperking

Autisme en verstandelijke beperking, Epilepsie, Gedragsproblemen, Licht verstandelijke beperking, Meervoudige beperking, Overig, Verstandelijke beperking

Omschrijving

Midden in de Haagse woonwijk ‘Wateringse Veld’ wonen dertien mensen van 18-45 jaar met een WLZ indicatie. Zij hebben een (licht) verstandelijke beperking, het syndroom van Down en/of een vorm van autisme.

Acht van deze dertien bewoners wonen in drie doorgebroken eengezinswoningen samen in een groep met gezamenlijke woonkamer en keuken. Op deze groep is 24/7 begeleiding aanwezig. 's nachts is er een slaapdienst, dus geen wakende nachtdienst. Overdag gaan de meeste bewoners naar hun dagbesteding. Er wordt gezamenlijk boodschappen gedaan, gesport in de buurt of andere activiteiten samen met de begeleiding ondernomen.

De andere vijf bewoners wonen in de twee aangrenzende en doorgebroken eengezinswoningen. In deze twee woningen zijn vijf zelfstandige appartementen gecreëerd met woonkamer, slaapkamer, badkamer en klein keukenblok. Op de begane grond is er een gezamenlijke woonkamer met grote keuken die door alle vijf de bewoners gebruikt kan worden.

Aantal bewoners

13

Open plaatsen

Neem voor meer informatie over open plaatsen contact op met de organisatie.

Begeleiding

Op basis van ZZP's

Verzorging

Op basis van ZZP's

Behandeling

Op basis van ZZP's

Omschrijving

Alle bewoners hebben hun eigen individuele leer- en begeleidingsvragen. Op basis daarvan worden zij ondersteund. Bewoners worden bijvoorbeeld geholpen bij het opstaan, klaarmaken voor vertrek naar hun werk of dagbesteding, ADL, het doen van de was, het opruimen van hun eigen kamer of koken. Alle bewoners hebben een vast aantal uur persoonlijke begeleiding in de week. In het weekend gaan enkele bewoners naar hun ouderlijk huis of blijven lekker thuis. Er worden gezamenlijk activiteiten ondernomen door een vast team van professionele begeleiders, maar ondernemen sommige bewoners zelfstandig activiteiten of gaan zij met elkaar op stap.

De bewoners van vijf appartementen hebben begeleiding op afspraak. Wel kunnen deze bewoners bij vragen of incidenten altijd terugvallen op de begeleiding die 24/7 op de groep van acht bewoners aanwezig is. Op de groepswoning wordt elke dag vers gekookt met de bewoners en kunnen zij mee eten.

Gedragsregulering

Ja

Geïnteresseerd?

Heb je interesse in deze woning of wil je extra informatie? Vul onderstaand formulier in en de (zorg) aanbieder zal contact met je opnemen.