Wonen zonder beperking

Phoenix Residence

Terug naar overzicht

Phoenix Residence biedt een warm thuis. Een plek waar je vanuit veiligheid kunt groeien. De Phoenix symboliseert vernieuwing, wedergeboorte en groei. Wij bieden beschermd wonen en dagbesteding aan voor mensen met autisme en aanverwante problematiek vanaf 18 jaar.

Woning

Soort woning

Groepswoning

Omschrijving

De Phoenix Residence is gevestigd in Naarden (Gooi en Vechtstreek). Het huis ligt in de gewilde buurt " Ministerpark" in Naarden met het Centraal station, winkels, sportvoorzieningen en natuur op loopafstand. Het is een eengezinswoning met 6 slaapkamers en 3 badkamers. We hebben een gezamenlijke keuken, woon- en eetkamer. Ook hebben wij een leuke tuin met veel privacy.

Rolstoel toegankelijk

Nee

Tuin

Ja

Situering in wijk

Gezellige rustige woonwijk.

Bereikbaarheid

Winkels < 500m
Gezondheidscentrum < 500m
Openbaar vervoer < 500m

Getoonde informatie onjuist? Tip ›

Soort beperking

Autisme en normale begaafdheid, Autisme en verstandelijke beperking

Omschrijving

De Phoenix Residence is een wooninitiatief voor (jong)volwassenen met autisme of vergelijkbare problematiek. Het geslacht is niet van belang. Bewoners kunnen vanuit de thuissituatie of vanuit een zorginstelling worden aangemeld.

Aantal bewoners

6

Open plaatsen

6 (neem voor informatie over de wachtlijst contact op met de organisatie).

Begeleiding

Intensief, Zeer intensief

Verzorging

Intensief, Zeer intensief

Behandeling

Geen

Omschrijving

De begeleiding is gericht op het bevorderen, ontwikkelen, behouden of compenseren van de zelfredzaamheid. Wij vinden het belangrijk dat onze cliënten zo zelfstandig mogelijk kunnen leren functioneren. De bewoners hebben een persoonlijke begeleider, die dagelijks ondersteuning biedt op de verschillende leefgebieden. Bij de Phoenix Residence leren wij (jong)volwassen om alledaagse activiteiten te doen. Boodschappen doen, koken, schoonmaken, budgetteren, maar ook een praatje maken. Kortom, leren om zelfstandig te wonen en mee te draaien in de maatschappij.


Wij bieden dagbesteding of iets anders wat aansluit en in afstemming met de cliënt wordt geregeld. Wij gaan er van uit dat iedereen kan participeren ongeacht zijn of haar situatie. Groepsgerichte activiteiten, zoals sporten en koken, leveren een bijdrage aan een positieve sfeer. Uiteraard zijn de mogelijkheden en interesses van de cliënt leidend en daarbij sluit de Phoenix Residence aan waar mogelijk.

Gedragsregulering

Ja

Geïnteresseerd?

Heb je interesse in deze woning of wil je extra informatie? Vul onderstaand formulier in en de (zorg) aanbieder zal contact met je opnemen.