Wonen zonder beperking

Phoenix Residence

Terug naar overzicht

Phoenix Residence biedt een warm thuis. Een plek waar je vanuit veiligheid kunt groeien. De Phoenix symboliseert vernieuwing, wedergeboorte en groei. Wij bieden beschermd wonen en dagbesteding aan voor mensen met autisme en aanverwante problematiek vanaf 18 jaar.

Woning

Soort woning

Groepswoning, Studio

Omschrijving

De Phoenix Residence is gevestigd in de Zwanenhof te Zenderen. Het is een landelijk gelegen klooster op een unieke plek in Twente. De Phoenix Residence heeft een eigen etage in dit mooie pand. Wij hebben een gezamenlijke woonkamer en keuken. In het pand is ook een professionele keuken aanwezig en daarnaast kunnen wij genieten van de prachtige grote gemeenschappelijke tuin. In de toekomst hebben wij plek voor 23 bewoners, dit aantal zal worden bereikt door organisch te groeien. Wij hebben 2 groepskamers met een gedeelde badkamer en daarnaast hebben wij 13 kamers met eigen badkamer. Bewoners van deze kamers kunnen in de toekomst toewerken naar een eigen studio, waarvan we er 11 ter beschikking hebben. Het klooster ligt in een landelijke omgeving en heeft uitzicht over de eindeloze weilanden, waar in de zomer de koeien en schapen grazen, gewoon bij ons in de achtertuin.

Rolstoel toegankelijk

Ja

Tuin

Ja

Situering in wijk

Gezellige rustige woonwijk aan water.

Bereikbaarheid

Winkels > 500m
Gezondheidscentrum > 500m
Openbaar vervoer > 500m

Getoonde informatie onjuist? Tip ›

Soort beperking

Autisme en normale begaafdheid, Autisme en verstandelijke beperking

Omschrijving

De Phoenix Residence is een wooninitiatief voor (jong)volwassenen met autisme of vergelijkbare problematiek. Het geslacht is niet van belang. Bewoners kunnen vanuit de thuissituatie of vanuit een zorginstelling worden aangemeld.

Aantal bewoners

10

Open plaatsen

6 (neem voor informatie over de wachtlijst contact op met de organisatie).

Begeleiding

Intensief, Zeer intensief

Verzorging

Intensief, Zeer intensief

Behandeling

Geen

Omschrijving

De begeleiding is gericht op het bevorderen, ontwikkelen, behouden of compenseren van de zelfredzaamheid. Wij vinden het belangrijk dat onze cliënten zo zelfstandig mogelijk kunnen leren functioneren. De bewoners hebben een persoonlijke begeleider, die dagelijks ondersteuning biedt op de verschillende leefgebieden. Bij de Phoenix Residence leren wij (jong)volwassen om alledaagse activiteiten te doen. Boodschappen doen, koken, schoonmaken, budgetteren, maar ook een praatje maken. Kortom, leren om zelfstandig te wonen en mee te draaien in de maatschappij.


Wij bieden dagbesteding of iets anders wat aansluit en in afstemming met de cliënt wordt geregeld. Wij gaan er van uit dat iedereen kan participeren ongeacht zijn of haar situatie. Groepsgerichte activiteiten, zoals sporten en koken, leveren een bijdrage aan een positieve sfeer. Uiteraard zijn de mogelijkheden en interesses van de cliënt leidend en daarbij sluit de Phoenix Residence aan waar mogelijk.

Gedragsregulering

Ja

Geïnteresseerd?

Heb je interesse in deze woning of wil je extra informatie? Vul onderstaand formulier in en de (zorg) aanbieder zal contact met je opnemen.