Wonen zonder beperking

Plevier - wonen voor volwassenen met LVB

Terug naar overzicht
Logo 's Heeren Loo

Volwassenen met een licht verstandelijk beperking die door bijkomende problematiek zijn aangewezen op langdurige ondersteuning in het dagelijks leven. De kenmerken van de doelgroep zijn als volgt te omschrijven: • De cliënt heeft wat betreft de ontwikkeling van vaardigheden op praktisch en soc...

Woning

Soort woning

Groepswoning

Omschrijving

De woning is bedoeld voor volwassenen vanaf 18 jaar met een lichte verstandelijke beperking. Veel cliënten op de groep hebben ook gedragsproblemen. Door een spreiding in leeftijd, geslacht, achtergrond en problematiek is de groep zeer gevarieerd

Indeling gemeenschappelijk deel

In de centrumvoorziening wonen elf volwassen mensen met een lichte verstandelijke beperking. De woning is opgedeeld in drie woonlagen. De begane grond en de eerste etage hebben elk een gemeenschappelijke keuken en woonkamer. Op de tweede etage zijn twee studio’s aanwezig. Op de begane grond zijn vijf kamers en op de eerste verdieping vier. Aan de achterkant van de woning is een grote gemeenschappelijke tuin. De cliënten hebben hun eigen slaapkamer en woonkamer met wastafel en aanrecht.

Rolstoel toegankelijk

Ja

Tuin

Ja

Indeling per wooneenheid

De cliënten hebben de beschikking over een eigen zitkamer met keukenblokje en een afgeschermde slaapruimte met vaste wastafel. Op basis van de brandvoorschriften mag er op de eigen kamer niet gekookt worden.

Situering in wijk

De centrumvoorziening ligt midden in een woonwijk van Bunschoten, aan een rustige straat met weinig verkeer. Op de fiets bent u vijf minten verwijderd van het levendigge centrum van Bunschoten-Spakenburg. De gebruikelijke voorzieningen zoals de huisarts en de supermarkt zijn op loopafstand.

Bereikbaarheid

Winkels < 500m
Openbaar vervoer < 500m

Getoonde informatie onjuist? Tip ›

Soort beperking

Licht verstandelijke beperking

Omschrijving

Volwassenen met een licht verstandelijk beperking die door bijkomende problematiek zijn aangewezen op langdurige ondersteuning in het dagelijks leven. De kenmerken van de doelgroep zijn als volgt te omschrijven: • De cliënt heeft wat betreft de ontwikkeling van vaardigheden op praktisch en sociaal gebied min of meer een plafond bereikt, mogelijk heeft de cliënt zelf nog (hoge) verwachtingen ten aanzien van verdere groei naar meer zelfstandigheid, maar de bijkomende problematiek maakt dit tot een onrealistisch zelfbeeld; • De cliënt heeft moeite met impulscontrole en het gedrag en handelen is vaak gericht op korte termijn bevrediging en eigen belangen; • De cliënt heeft er moeite mee om een adequaat dagnachtritme en levensritme vast te houden; • De cliënt heeft vrijwel alle ADL-vaardigheden technisch aangeleerd, deze vaardigheden worden niet adequaat toegepast, omdat de cliënt moeite heeft met initiatief nemen en met planning van activiteiten.

Aantal bewoners

11

Open plaatsen

1 (neem voor informatie over de wachtlijst contact op met de organisatie).

Begeleiding

Op basis van ZZP's

Verzorging

Op basis van ZZP's

Behandeling

Op basis van ZZP's

Omschrijving

De 24 uurs-begeleiding is intensief en gericht op:
• Aansturen van gedrag dmv voorstructureren en controleren van ADL, dagnachtritme, dagstructuur.
• Begeleiding is onder meer ook gericht op spanningsregulatie
• Frequente mogelijkheden tot contact met begeleiders
• Duidelijke dagstructuur: samen met de cliënt wordt er een dagprogramma gemaakt, waarin activiteiten, begeleidingsmomenten en verplichtingen worden opgenomen
• Er zijn vaste groepsmomenten (deze zijn beperkt): zoals warme maaltijd en “weekendborrel”
• Ongewenst gedrag begrenzen; gewenste gedragsalternatieven bespreken: waar nodig wordt samen met de cliënt een signaleringsplan gemaakt, zodat er tijdig ingrijpen bij spanningsopbouw mogelijk is
• Aansturen van onderlinge contacten tussen cliënten
• Ondersteunen van het opbouwen en onderhouden van een sociaal netwerk, hierbij wordt eventueel gebruik gemaakt van vrijwilligers (maatjesproject)

Gedragsregulering

Ja

Geïnteresseerd?

Heb je interesse in deze woning of wil je extra informatie? Vul onderstaand formulier in en de (zorg) aanbieder zal contact met je opnemen.