Blijf op de hoogte
Wonen zonder beperking

Poolster in Schijndel

Terug naar overzicht

Aan de Poolster in Schijndel heeft Dichterbij drie groepswoningen voor volwassenen met een lichte tot matige verstandelijke beperking, soms in combinatie met moeilijk verstaanbaar gedrag of ouderdomsproblemen.

Woning

Soort woning

Groepswoning

Omschrijving

De twee huizen zijn huiselijk maar ruimtelijk ingericht. De meeste bewoners zitten graag in de gezamenlijke woonkamer. We drinken daar samen koffie, kijken er tv of spelen er een spelletje. De keuken is ook een fijne plek om te zijn. We koken daar iedere dag zelf. Als je het leuk vindt om te helpen: doen! Ondertussen kletsen we dan over de dingen die we hebben meegemaakt. Iedereen heeft ook een eigen plekje: de vier slaapkamers zijn verdeeld over de onder- en de bovenverdieping. Daar kun je bijvoorbeeld je eigen tv neerzetten of andere persoonlijke spullen mee naartoe nemen. De douche op de bovenverdieping en de badkamer op de benedenverdieping deel je met de andere bewoners. Alle drie de huizen hebben een redelijk grote tuin met een terras en wat plantjes. Ook daar kun je met een rolstoel of rollator prima uit de voeten.

Indeling gemeenschappelijk deel

  • 24-uurszorg
  • Huiselijke
  • ruimtelijke woonkamer
  • Rolstoelvriendelijk
  • Aangepaste badkamer (tillift, hooglaagbad)
  • Grote schuur om fiets, scootmobiel of rollator te stallen
  • Speeltuin tegenover
  • Hertenkampje in de buurt
  • Huisarts op de hoek van de straat

Rolstoel toegankelijk

Ja

Tuin

Ja

Indeling per wooneenheid

Bijna alle bewoners gaan overdag naar de dagbesteding. Er is van alles mogelijk. De begeleiding kijkt samen met jou wat een fijne plek is. Je kunt bijvoorbeeld naar De Schakel, De Wijer, Het Hofke of Uniek. Sommige bewoners lopen ernaartoe, anderen pakken de scootmobiel of gaan met de taxi.In de vrije tijd gaan we graag samen op pad. Gezellig naar de speeltuin om de hoek of naar het hertenkampje in de buurt. Bij mooi weer gaan we natuurlijk een ijsje eten.

Situering in wijk

De Poolster ligt in een kindvriendelijke nieuwbouwwijk met een leuke speeltuin om de hoek. In de buurt is ook een benzinepomp om iets lekkers te halen, een supermarkt voor de grotere boodschappen en de sportlocatie waar een aantal bewoners gebruik van maakt. De Poolster is goed bereikbaar met het openbaar vervoer: de bushalte is op loopafstand.

Bereikbaarheid

Winkels < 200m
Gezondheidscentrum < 200m
Openbaar vervoer < 200m

Getoonde informatie onjuist? Tip ›

Soort beperking

Autisme en verstandelijke beperking, Dementie, Epilepsie, Gedragsproblemen, Lichamelijke beperking, Licht verstandelijke beperking, Meervoudige beperking, Overig, Verstandelijke beperking

Omschrijving

Voor volwassenen met een lichte tot matige verstandelijke beperking, soms in combinatie met moeilijk verstaanbaar gedrag of ouderdomsproblemen.

Aantal bewoners

12

Open plaatsen

1 (neem voor informatie over de wachtlijst contact op met de organisatie).

Begeleiding

Op basis van ZZP's

Verzorging

Op basis van ZZP's

Behandeling

Op basis van ZZP's

Omschrijving

De begeleiding is er de hele dag voor je. Ze helpen je bij het opstaan en met je persoonlijke verzorging. Ook de rest van de dag kun je altijd op ze rekenen. Is er iets wat je moeilijk vindt? Wil je ergens over praten? Heb je wat hulp nodig om iets zelf te leren doen? Vertel het maar: bij de begeleiders ben je in veilige handen. Ze doen ook graag leuke dingen met je. Heb jij een goed idee? Laat maar horen!

Gedragsregulering

Ja

Geïnteresseerd?

Heb je interesse in deze woning of wil je extra informatie? Vul onderstaand formulier in en de (zorg) aanbieder zal contact met je opnemen.