Wonen zonder beperking

Rakkersveld

Terug naar overzicht

Woning

Soort woning

Groepswoning

Omschrijving

Het Rakkersveld is in 1998 opgericht door ouders. Zij gaan over alles wat met wonen te maken heeft. Philadelphia gaat over de zorg. Dit doen we in goed overleg met jou en je ouders. En dit doen we met veel warmte.

Cliënten gaan overdag naar de dagbesteding in de wijk of ergens anders in Apeldoorn. Als je thuiskomt, is de begeleiding er. Dan kun je vertellen wat je die dag hebt meegemaakt. En drinken we samen een kopje koffie.

Iedere maand gaan we naar De Club. Dat is een vereniging voor mensen met een verstandelijke beperking. De club organiseert veel leuke dingen. Denk aan knutselen, schilderen en zingen. We kijken er de hele maand naar uit.

Indeling gemeenschappelijk deel

We wonen hier met tien cliënten. In twee woningen. Die zijn met elkaar verbonden. Iedere woning heeft een gezellige huiskamer. We koken en eten samen. En natuurlijk vieren we ook iedere verjaardag. We zijn tussen de 23 en 60 jaar. In je eigen slaapkamer heb je privacy.

Rolstoel toegankelijk

Nee

Tuin

Ja

Situering in wijk

We wonen op een woonerf. Er zijn heel weinig auto’s. In het weekend zijn er veel kinderen op straat. Die vinden het leuk om met ons te spelen. Lekker voetballen, verstoppertje spelen en stoepverven. De buurt nodigt ons ook uit voor de jaarlijkse straat BBQ. Dat is altijd supergezellig.

Bereikbaarheid

Winkels < 500m
Openbaar vervoer < 500m

Getoonde informatie onjuist? Tip ›

Soort beperking

Auditieve of communicatieve beperking, Autisme en verstandelijke beperking, Gedragsproblemen, Licht verstandelijke beperking, Psychische beperking, Verstandelijke beperking, Zintuiglijke beperking

Aantal bewoners

10

Open plaatsen

Neem voor meer informatie over open plaatsen contact op met de organisatie.

Begeleiding

Op basis van ZZP's

Verzorging

Op basis van ZZP's

Behandeling

Op basis van ZZP's

Omschrijving

•24-uurs begeleiding
•24-uurs beschikbaarheid
•ADL assistentie op afgesproken tijden
•ADL-assistentie op afroep
•Begeleiding op afgesproken tijdstippen
•Begeleiding op afroep
•Eén op één zorg mogelijk
•Gemeenschappelijke voorzieningen in de woonvorm zelf

Gedragsregulering

Ja

Geïnteresseerd?

Heb je interesse in deze woning of wil je extra informatie? Vul onderstaand formulier in en de (zorg) aanbieder zal contact met je opnemen.