Blijf op de hoogte
Wonen zonder beperking

Residentie de Weverij

Terug naar overzicht

Bij de Weverij kunt u rekenen op professionele ouderenzorg van lichte verzorging tot intensieve verpleging voor mensen met zowel een cognitieve als lichamelijke zorgvraag. Samen zijn, veiligheid en geborgenheid staan bij ons hoog in het vaandel.

Woning

Soort woning

Studio

Omschrijving

De Zorg van Toen staat voor hoogwaardige service met professionele zorg. De tijdelijk verblijf kamers zijn gestileerd en luxe ingericht en van alle gemakken voorzien. Denk hierbij aan TV, persoonlijke Wifi, telefoon, een kluisje, een föhn en persoonsalarmering voor uw veiligheid. Elke kamer is voorzien van een ziekenhuisbed en eigen aangepast sanitair. Het verblijf in een kamer is goed te vergelijken met een verblijf in een hotelkamer, maar dan met extra’s. Want, u krijgt de zorg en ondersteuning die u nodig heeft. Het zorgteam, de fysiotherapeut en de huisarts staan elke dag weer voor u klaar. Veilig, in alle rust en met de professionele zorgverlening in de buurt herstellen, is een geruststelling. Sommige van onze gasten blijven zelfs langer, omdat ze genieten en weer tot rust komen.

Op onze locaties kunt u herstellen na een ziekenhuisopname, even bijkomen van een moeilijke thuissituatie of logeren als een soort van vakantie om bijvoorbeeld uw mantelzorgers ontlasten. Ons professioneel zorgteam staat 24 uren per dag voor u klaar.

Samengevat heeft elke studio :

  • eigen wifi verbinding met glasvezelverbinding
  • eigen HD televisie
  • eigen telefoon (nummer is mee te nemen vanuit de huidige woning)
  • een kluisje

Indeling gemeenschappelijk deel

Er is een gemeenschappelijke woonkamer en ontbijtruimte, via restaurant Cordial ontvangt u onbeperkt eten en drinken.
Er is ook gemeenschappelijke tuin, brasserie om te zitten en bijvoorbeeld spelletjes te doen.
Daarnaast bieden wij vanaf september 2022, 7 dagen per week activiteiten aan in de dagbestedingsruimte, deze ruimte is toegankelijk voor de buurt.

Het is in de huiskamer, het restaurant, de bistro of de (binnen)tuin – met of zonder uw bezoek – heerlijk ontbijten, lunchen en dineren. Wanneer u met uw bezoek wil eten, dan is het verstandig om vooraf te reserveren. Eet u liever op uw kamer, dan regelen wij dit met roomservice.

Rolstoel toegankelijk

Ja

Tuin

Ja

Indeling per wooneenheid

De appartementen (ongeveer 30 m2) hebben een slaapkamer, een complete natte aangepaste cel (badkamer)

Situering in wijk

De Residentie de Weverij staat midden in het centrum in Oss.

Bergoss was een tapijtfabriek in Oss, de hoofdplaats van de gemeente Oss. Het bedrijf kwam voort uit een watten- en kapokfabriek, een zogeheten wattenmolen, die in 1856 werd opgezet door Daniël van den Bergh. De fabriek breidde zich uit, er kwamen weefgetouwen en stoommachines. Het bedrijf ontwikkelde zich tot een tapijtweverij, die later werd uitgebreid met een spinnerij, een ververij en een spoelerij. Het Bergoss-complex heeft als textielfabriek lange tijd symbool gestaan voor de innovatieve industrie in Brabant. Na ruim een eeuw zichzelf steeds opnieuw te hebben uitgevonden, ging de fabriek in 1982 failliet. Ondanks het faillissement herinneren de unieke gebouwen van de voormalige fabriek nog steeds aan een rijk en glorieus verleden, waarin Bergoss stoffen over de hele wereld exporteerde.

Het terrein werd vanaf 1992 her ontwikkeld. Enkele karakteristieke elementen bleven als industrieel monument bestaan: Het hoofdgebouw, waar Residentie de Weverij en het Spahuys in zijn gevestigd heeft een gevel met karakteristieke sheddaken.

Gelegen aan de rand van de Maashorst, het grootste aaneengesloten natuurgebied van Noord-Brabant, maakt de locatie een geliefd start- én eindpunt voor diverse uitjes. In combinatie met fine dining in combinatie met Restaurant Cordial zorgen wij elke dag voor een onvergetelijk verblijf. Daarnaast is de locatie ook een perfect tijdelijk thuis voor (internationale) zakelijke gasten die één van de vele bedrijven die Oss rijk is bezoeken. Tenslotte is de locatie uiterst centraal gelegen in de driehoek Nijmegen, ‘s-Hertogenbosch en Eindhoven. Goed bereikbaar met de auto, maar ook met het openbaar vervoer: het hotel ligt op loopafstand van een ruime parkeergarage, het NS-station en het gezellige centrum van Oss.

Bereikbaarheid

Winkels < 200m
Gezondheidscentrum < 500m
Openbaar vervoer < 200m

Getoonde informatie onjuist? Tip ›

Soort beperking

Auditieve of communicatieve beperking, Chronische ziekte, Dementie, Epilepsie, Gedragsproblemen, Lichamelijke beperking, Meervoudige beperking, Overig, Psychische beperking, Zintuiglijke beperking

Omschrijving

Bij Residentie de Weverij kunt u rekenen op professionele ouderenzorg. Samen met u en uw dierbaren stellen wij een persoonlijk zorgarrangement voor u op. De geboden zorg varieert van lichte verzorging tot intensieve verpleging voor mensen met zowel een cognitieve als lichamelijke zorgvraag. Samen zijn, veiligheid en geborgenheid staan bij ons hoog in het vaandel. De zorg is altijd nabij, u kunt 24 uur per dag, 7 dagen per week, een beroep doen op onze zorgmedewerkers en u ontvangt een persoonlijk alarmeringssysteem. Zo kunt u oud worden zoals u dat wenst en op een plek waar u zich veilig voelt.

Uw medebewoners ontmoet u in de gemeenschappelijke ruimten zoals de huiskamer, de sfeervolle tuin en het restaurant. U kunt hier genieten met elkaar maar ook zelf de rust van uw woonruimte opzoeken.

Ook familieleden en uw overige gasten zijn vanzelfsprekend van harte welkom.

De zorg die wij aanbieden zijn :

  • tijdelijke zorg
  • logeeropvang
  • vakantiezorg
  • revalidatiezorg
  • wonen met zorg (vv4, vv5, vv6 op basis van PGB)
  • wijkverpleging

Aantal bewoners

48

Open plaatsen

38 (neem voor informatie over de wachtlijst contact op met de organisatie).

Begeleiding

Gemiddeld, Intensief, Zeer intensief, Op basis van ZZP's

Verzorging

Enige, Gemiddeld, Intensief, Zeer intensief, Op basis van ZZP's

Behandeling

Enige, Gemiddeld

Omschrijving

Binnen de Zorg van Toen bieden wij u aandacht, warmte en de beste persoonlijke zorg. Onze zorgprofessionals zijn gespecialiseerd in uiteenlopende zorgvragen, van fysiotherapie en ergotherapie tot dementie. De zorg is altijd nabij, u kunt 24 uur per dag, 7 dagen per week, een beroep doen op onze zorgmedewerkers en u ontvangt een persoonlijk alarmeringssysteem. U kunt oud worden zoals u dat wenst en op een plek waar u zich veilig en comfortabel voelt. Zo maken wij van ons huis uw thuis.


Wij zien welzijn als het hoogste doel. Een aantrekkelijke woonomgeving en liefdevolle zorg en aandacht zijn belangrijk maar uw welzijn is minstens zo belangrijk. De welzijnsactiviteiten die wij aanbieden op onze locaties zorgen niet alleen voor gezelligheid en saamhorigheid maar ook voor structuur en ontspanning. Doe-activiteiten van bewegen tot appeltaart bakken en ook spelactiviteiten zoals kaarten, bingo en gezelschapsspelletjes staan regelmatig op het programma. In een kleine en vertrouwde groep onderneemt u samen activiteiten, passend bij uw behoefte en die van de groep en u bepaalt uiteraard zelf of u deelneemt aan de welzijnsactiviteiten.

Gedragsregulering

Nee

Geïnteresseerd?

Heb je interesse in deze woning of wil je extra informatie? Vul onderstaand formulier in en de (zorg) aanbieder zal contact met je opnemen.