Wonen zonder beperking

Joy Living Schagerbrug Groepswonen

Terug naar overzicht

Woning

Indeling gemeenschappelijk deel

Er zijn 6 verschillende, gescheiden woongroepen van ieder 4 bewoners. Iedere groep heeft een eigen huis en woont, leeft en werkt in de eigen groep. De gedeelde gezamenlijke ruimtes van iedere individuele groep bestaan uit een woonkeuken, woonkamer, eetkamer en mooi ingerichte tuin. Door de vele ramen is er licht en ruimte in overvloed.

Rolstoel toegankelijk

Nee

Tuin

Ja

Indeling per wooneenheid

Wij beschikken over 24 grote slaapkamers verdeeld over 6 individuele woongroepen (4 kamers per woongroep)Wij beschikken over 24 grote slaapkamers verdeeld over 6 individuele woongroepen (4 kamers per woongroep).

Situering in wijk

De huizen zijn gelegen middenin een rustig, bosrijk park omsloten door groen en 3km van het stads-hart van Schagen en het strand.

Bereikbaarheid

Winkels < 200m
Gezondheidscentrum < 500m
Openbaar vervoer < 200m

Getoonde informatie onjuist? Tip ›

Soort beperking

Autisme en normale begaafdheid

Omschrijving

Joy Living heeft als uitgangspunt dat Autisme geen defect is. Mensen met autisme ontwikkelen zich in een andere volgorde en ander tempo dan andere mensen. Zij zijn sneller met hun cognitieve ont-wikkeling en beginnen pas later aan hun sociale en emotionele ontwikkeling. Daarnaast hebben zij moeite met het “filteren” van zowel informatie als zintuigelijke prikkels. De kernwaarden van Joy Living werken vanuit 1 simpel principe: wanneer je iemand met autisme een veilige basis biedt, zorgt dat voor een gelukkiger en stabieler leven.

Onder veiligheid verstaan wij het mogen zijn wie jij bent. Volledig oordeelvrij, puur en met weder-zijds begrip. Acceptatie vanuit de omgeving creëert voor de persoon met autisme een vorm van zelf-acceptatie. Dit is belangrijk omdat dit deze persoon de ruimte geeft terug te gaan naar zichzelf i.p.v. te laten zien wat er van hem of haar verwacht wordt. De weerstand, om maar geen autist te hoeven zijn, verslapt en het is dan niet meer nodig om alle aangeleerde tegennatuurlijke reacties als masker te moeten blijven volhouden. De energie, die normaal gesproken nodig is voor deze vele maskers, wordt dan aangewend voor het beter verwerken van de overprikkeling. Dit geeft de persoon aan-zienlijk meer innerlijke rust en energie.

Methode
- Individuele begeleiding: Ieder persoon is uniek, heeft eigen doelstellingen en wordt op eigen ma-nier benaderd.
- Motiveren persoonlijke ontwikkeling: iedereen kan zich ontwikkelen in leven, wonen en werken.
- Bieden van veilige basis: mensen met ASS hebben veiligheid nodig in de personen om zich heen, het proces waar aan deelgenomen wordt, de situatie waarin hij/zij zich bevind en de (woon)ruimte om zich heen.

Aantal bewoners

24

Open plaatsen

6

Begeleiding

Enige, Gemiddeld, Intensief, Zeer intensief, Op basis van ZZP's

Verzorging

Enige, Gemiddeld, Intensief, Zeer intensief, Op basis van ZZP's

Behandeling

Geen, Enige, Gemiddeld, Intensief, Zeer intensief, Op basis van ZZP's

Omschrijving

Joy Living heeft als doel om vanuit de begeleiding de aanwezige talenten van de bewoners te laten groeien en het welzijn van iedere bewoner te bevorderen zodat ze zelfstandig(er) kunnen deelnemen in de maatschappij. Dit doen wij via de Joy Academy methode waarmee wij het zelfvertrouwen stimuleren door niet alleen de minder sterke eigenschappen te benoemen, maar juist de nadruk te leggen op datgene wat iemand wel goed beheerst. Met een hoge bezettingsgraad, 24-uurs aanwezigheid en volledige weekend bezetting in het park levert Joy Living een zeer hoog niveau aan professionele autisme begeleiding. Tevens kan er via onze gedragsdeskundige ook behandeling plaats-vinden.
Joy Living is de specialist in het begeleiden van mensen met autisme in zowel beschermd wonen, groepswonen als ambulante initiatieven in de leeftijd vanaf 14 jaar. Wij onderscheiden ons door te handelen vanuit kennis en ervaring met veiligheid als fundamentele basis, waarbij zelfstandig(er) deelname aan de maatschappij het doel is. Wanneer je iemand met autisme een veilige basis biedt, zorgt dat voor een gelukkiger en stabieler leven. Wij stimuleren dan ook doorstroom en uitstroom.

Leven zoals jij het wilt in een veilige en huiselijke omgeving. Met gelijkgestemden en samen met persoonlijke, specialistische begeleiding die jou helpt, jouw taal spreekt en meedenkt om alle voor-waarden te scheppen jezelf te ontwikkelen zoals jij het wenst. Dit In de vorm van een gezellig “thu-is”, waar iedereen gewoon zichzelf kan zijn.

Joy Living - just be yourself

Geboden disciplines: begeleiding, in-huis dagbesteding en behandeling.

Gedragsregulering

Ja

Geïnteresseerd?

Heb je interesse in deze woning of wil je extra informatie? Vul onderstaand formulier in en de (zorg) aanbieder zal contact met je opnemen.