Blijf op de hoogte
Wonen zonder beperking

SDW woonlocatie Zuiderdreef

Terug naar overzicht

Woonlocatie Zuiderdreef is een nieuwe woonlocatie in Bergen op Zoom, in de nieuwe woonwijk Markiezaten, aan de rand van de Bergse volksbuurt Zeekant en Borgvliet. Het gebouw bestaat uit drie gedeeltes. Bestaande uit groepswoningen, appartementen en appartementen voor het OMK.

Woning

Soort woning

Groepswoning, Appartement, Overige woning

Omschrijving

Woonlocatie Zuiderdreef is opgeleverd in september 2020 en is dan ook de nieuwste locatie van SDW. Het gebouw is volledig nieuw gebouwd en bestaat uit drie woonlagen. Deze locatie bestaat gedeeltelijk uit vervangende huisvesting voor bestaande woonlocatie(s) en gedeeltelijk uitbreiding van huisvesting. In het gebouw bevinden zich drie woongroepen voor ieder acht bewoners en zestien appartementen voor individueel wonen. Daarnaast zijn er acht appartementen, bedoeld voor het project O(uder) M(et) K(inderen). De appartementen vanuit het project OMK Training en Verblijf hebben een eigen entree.

Indeling gemeenschappelijk deel

De bewoners vanuit groepswonen delen de woonkamer en keuken. Op de begane grond is een activiteitenruimte aanwezig, wat voor verschillende doeleinden kan worden gebruikt. Op iedere woonlaag is een gezamenlijke badkamer aanwezig. De woongroepen hebben een eigen tuin of terras, afhankelijk van de woonlaag.

Rolstoel toegankelijk

Ja

Tuin

Ja

Indeling per wooneenheid

Elke bewoner heeft een eigen zit/slaapkamer met eigen badkamer, voorzien van toilet, wastafel en douche. In de zit/slaapkamer is een kleine pantry aanwezig. De bewoners van de appartementen hebben een eigen woonkamer met open keuken, aparte slaapkamer, badkamer, toilet en berghok met cv opstelling. Er is een tuintje of balkon aanwezig, afhankelijk van de woonlaag. Bewoners zorgen zelf voor een eigen abonnement t.b.v. telefoon, Internet en televisie.

Situering in wijk

Woonlocatie Zuiderdreef is gelegen in de nieuwbouwwijk 'Markiezaten' in Bergen op Zoom, niet ver van de Binneschelde, Bergse Plaat en Kijk in de Pot. Het centrum bevindt zich op twintig minuten loopafstand van de woonlocatie (ongeveer 2 km).

Bereikbaarheid

Winkels < 500m
Gezondheidscentrum < 500m
Openbaar vervoer < 500m

Getoonde informatie onjuist? Tip ›

Soort beperking

Dementie, Lichamelijke beperking, Meervoudige beperking, Verstandelijke beperking

Omschrijving

Woonlocatie Zuiderdreef is een nieuwe woonlocatie in Bergen op Zoom, in de nieuwe woonwijk Markiezaten, aan de rand van de Bergse volksbuurt Zeekant en Borgvliet. Het gebouw bestaat uit drie gedeeltes. In het middelste gedeelte van de Zuiderdreef zijn 3 groepswoningen van elk 8 cliënten. Iedere groep heeft zijn eigen groepsklimaat, waar de dagelijkse begeleiding en zorg op gericht is. Groene groep Hier wordt naast begeleiding ook intensieve (somatische) zorg geboden. De cliënten die hier wonen hebben naast hun verstandelijke beperking ook (complexe) medische zorgvragen. Cliënten zijn rolstoel afhankelijk, verminderd mobiel, of behoefte aan ondersteuning op medisch gebied. Gele groep Het groepsklimaat is gericht op de ouder wordende cliënt. Rustig en ongedwongen sfeer en omgeving waarin je jezelf mag zijn. De cliënten zijn allemaal wat ouder, met de daarbij horende zorgvragen zoals ondersteuning in de ADL, verminderde mobiliteit. Zelf doen wat kan, ondersteunen waar nodig. Blauwe groep Op deze groep wonen voornamelijk jongeren. Ze vragen een (intensieve) begeleiding gericht op het ontdekken van eigen zelfstandigheid en het vergoten ervan. Samen met begeleiding werken aan eigen vaardigheid, om waar mogelijk door te stromen naar meer zelfstandig wonen. De nadruk ligt op begeleiden en bieden van structuur. En het samen leven op de groep. Aan de rechterkant van het gebouw zijn 16 appartementen, verdeeld over de 4 verdiepingen. Hier wonen verschillende cliënten met uiteenlopende begeleidingsvragen. Om op een appartement te kunnen wonen moet er een grotere mate van zelfstandigheid zijn, in ieder geval om zelf keuzes te maken en de dag alleen goed te kunnen doorkomen. Begeleiding komt op afspraak, waar nodig meerdere keren per dag. Overdag gaan de meeste cliënten werken of naar dagbesteding. De begeleidingsmoment zijn vooral in de ochtend of avond. Op de begane grond van het gebouw is activiteitenruimte ‘t Dreefje, waar dagbesteding aangeboden wordt aan cliënten van Zuiderdreef. Aan de linkerkant zijn 8 driekamerappartementen van OMK west. Hier worden gezinnen ondersteund en begeleidt in het ‘goed genoeg ouderschap’. Dit gedeelte heeft een eigen ingang, eigen team, en wordt aangestuurd door een eigen team vanuit OMK West. Voor meer informatie zie https://www.meewoonwinkel.nl/woonaanbod/sdw-trainingsappartementen-ouders-met-kinderen

Aantal bewoners

48

Open plaatsen

Neem voor meer informatie over open plaatsen contact op met de organisatie.

Begeleiding

Gemiddeld, Intensief, Op basis van ZZP's

Verzorging

Gemiddeld, Intensief, Op basis van ZZP's

Behandeling

Intensief, Op basis van ZZP's

Gedragsregulering

Nee

Geïnteresseerd?

Heb je interesse in deze woning of wil je extra informatie? Vul onderstaand formulier in en de (zorg) aanbieder zal contact met je opnemen.