Wonen zonder beperking

SDW woonlocatie De Schans

Terug naar overzicht

Woning

Soort woning

Groepswoning

Omschrijving

Midden in het bos tussen Bergen op Zoom en Halsteren ligt woonlocatie De Schans. De rust van buiten is doorvertaald naar binnen: de locatie is ruim opgezet en functioneel ingericht met prikkelarme en toch vrolijke ruimten. De jonge cliënten op de Schans genieten hier van geborgenheid en een beschermde omgeving. Een omgeving waarin ze zich thuisvoelen.
De Schans beschikt over een snoezelruimte, speelvoorzieningen in een afgesloten tuin zoals een schommel en trampoline, een alarmeringssysteem en moderne veiligheidsmaatregelen zoals het niet kunnen verlaten van het pand zonder een sleutel. Er zijn prikkelarme ruimten. Er is een goede parkeergelegenheid en de locatie is rolstoeltoegankelijk.

Indeling gemeenschappelijk deel

Op De Schans zijn een aantal gemeenschappelijke ruimten om samen te spelen en te eten en een gezamelijke sanitaire ruimte.

Rolstoel toegankelijk

Ja

Tuin

Ja

Indeling per wooneenheid

Iedere cliënt heeft een eigen slaapkamer met daarin een bed met matras, een kast die op slot kan, een bureau met stoel en een wastafel met spiegels. In overleg kan de kamer naar eigen wensen zelf ingericht worden.

Situering in wijk

De Schans ligt op het terrein van de GGZWNB. Het bosrijke terrein biedt de ruimte en rust en je kunt er heerlijk wandelen en fietsen. De Schans kent een geslotenheid voor cliënten die dit nodig hebben. Dit betekent dat die cliënt niet op eigen gelegenheid het pand en de aangrenzende, afgesloten tuin kan verlaten.

Bereikbaarheid

Winkels > 500m
Openbaar vervoer < 500m

Getoonde informatie onjuist? Tip ›

Soort beperking

Autisme en verstandelijke beperking, Epilepsie, Licht verstandelijke beperking, Meervoudige beperking, Psychische beperking, Verstandelijke beperking

Omschrijving

De jonge cliënten op de Schans genieten hier van geborgenheid en een beschermde omgeving. Een omgeving waarin ze zich thuisvoelen. De unit kinderen bestaat uit twee woongroepen; de unit jongvolwassenen heeft drie groepen. Op De Schans wordt ook dagbesteding geboden.

Aantal bewoners

34

Open plaatsen

3 (wachtlijst van toepassing).

Begeleiding

Enige, Gemiddeld, Intensief, Op basis van ZZP's

Verzorging

Enige, Gemiddeld

Behandeling

Geen, Gemiddeld, Intensief, Op basis van ZZP's

Omschrijving

De begeleiders zijn deskundig op het gebied van ADHD, autismespectrumstoornissen en gedragsproblematiek. Indien nodig wordt specialistische hulp ingeroepen. De Schans biedt ook behandelmogelijkheden zoals fysiotherapie en logopedie. De therapeuten hebben ervaring met kinderen en jongeren met een verstandelijke beperking. Op de Schans krijgt de cliënt begeleiding in de dagelijkse zorg. Zowel lichamelijke (verzorging) als pedagogische aspecten komen hierbij aan bod. Zoveel als mogelijk is, wordt gewerkt aan de persoonlijke groei en ontwikkeling van de cliënt.
Begeleiding is aanwezig als er cliënten aanwezig zijn, in de nacht is begeleiding wakker.

Gedragsregulering

Ja

Geïnteresseerd?

Heb je interesse in deze woning of wil je extra informatie? Vul onderstaand formulier in en de (zorg) aanbieder zal contact met je opnemen.