Wonen zonder beperking

Slingeraklaan

Terug naar overzicht

Deze 2 wooneenheden bestaan per wooneenheid uit twee samengevoegde rijtjeshuizen in een nieuwbouwwijk. Er is plaats voor zeven bewoners op Slingeraklaan 140 en zes bewoners op Slingeraklaan 146. De bewoners gaan allemaal, in de plaatselijke omgeving, naar een zelf gekozen vorm van dagbesteding, w...

Woning

Soort woning

Groepswoning

Omschrijving

De wooneenheden bestaan uit geschakelde woningen. Elke wooneenheid heeft drie verdiepingen met in totaal zes zit-slaapkamers en minimaal twee badkamers. Op Slingeraklaan 140 is er een zit-slaapkamer, met eigen douche, op de begane grond. De begane grond vormt een open ruimte met een gezamenlijke keuken waar elke dag gekookt wordt door de begeleiding en indien gewenst ook door/met de bewoners. Er is een eetgedeelte waar gezamenlijk gegeten wordt. Ook is het mogelijk, als dat een wens van de bewoner is, dat er op de eigen zit-slaapkamer gegeten wordt.

Indeling gemeenschappelijk deel

Er is een woonkamergedeelte met televisie. Via schuifdeuren is de achtertuin bereikbaar waar de zon tot en met het middaguur schijnt. Daar staan ook twee schuren voor opslag. Voor het huis bevindt zich een grasveld met visvijver.

Rolstoel toegankelijk

Ja

Tuin

Ja

Situering in wijk

De wooneenheden bevinden zich aan een doodlopende straat met voldoende parkeergelegenheid voor eventuele bezoekers. Het ligt in de wijk Langerak/Parkwijk en maakt deel uit van Leidsche Rijn te Utrecht. Het winkelcentrum Parkwijk bevindt zich op 500 meter loopafstand. Daar vandaan gaan ook bussen o.a. richting het centraal station Utrecht.
Huisarts, tandarts en apotheek zijn in de directe omgeving aanwezig.

Bereikbaarheid

Winkels < 500m
Openbaar vervoer < 200m

Getoonde informatie onjuist? Tip ›

Soort beperking

Verstandelijke beperking

Omschrijving

Deze 2 wooneenheden bestaan per wooneenheid uit twee samengevoegde rijtjeshuizen in een nieuwbouwwijk. Er is plaats voor zeven bewoners op Slingeraklaan 140 en zes bewoners op Slingeraklaan 146. De bewoners gaan allemaal, in de plaatselijke omgeving, naar een zelf gekozen vorm van dagbesteding, waar men met een taxi/bus of met eigen vervoer naar toe gaat. In de avonden zijn er mogelijkheden om naar clubjes te gaan in de buurt, zoals naar de muziekclub of naar de creaclub. In de weekenden wordt er samen met de bewoners gekeken naar een wenselijke invulling van de vrije tijd. Naast vast personeel wordt er met ondersteuning van vrijwilligers extra activiteiten gerealiseerd. (dit kan zowel individueel als groepsgericht zijn)

Aantal bewoners

13

Open plaatsen

Neem voor meer informatie over open plaatsen contact op met de organisatie.

Begeleiding

Op basis van ZZP's

Verzorging

Op basis van ZZP's

Behandeling

Op basis van ZZP's

Omschrijving

Op de Slingeraklaan 140 en 146 is er 24-uurs begeleiding aanwezig. Er wonen jong volwassen mensen met een matige verstandelijke beperking met een begeleidingsvraag. De bewoners worden begeleid op hun individuele zorgvraag. Deze is veelal gericht op behouden van vaardigheden en ontwikkelen van nieuwe vaardigheden op het gebied van het wonen in de maatschappij. Het persoonlijk ondersteuningsplan van een bewoner is hierbij het vertrekpunt. Dit persoonlijk ondersteuningsplan wordt gezamenlijk met bewoner en diens wettelijke vertegenwoordiger opgesteld.
Er wordt een huiselijke sfeer aangeboden binnen deze woningen.

Gedragsregulering

Nee

Geïnteresseerd?

Heb je interesse in deze woning of wil je extra informatie? Vul onderstaand formulier in en de (zorg) aanbieder zal contact met je opnemen.