Blijf op de hoogte
Wonen zonder beperking

Sluis Jongeren ( Sluis 3, 4, 5 & 6), Rhenen

Terug naar overzicht
Logo Zideris eigenzinnige zorg

Sluis Jongeren is een woonlocatie op het terrein van Zideris in Rhenen. Hier kun je wonen als je 24 uurs begeleiding nodig hebt.

Woning

Soort woning

Groepswoning

Omschrijving

Welkom op Sluis Jongeren. Sluis jongeren is gevestigd op de hoofdlocatie van Zideris in een landelijke omgeving. Elke woning beschikt over een tuin/terras. Er is een sportveld en een klein overdekt zwembad op het terrein aanwezig.

Indeling gemeenschappelijk deel

Elke woning beschikt over een ruime eet- en woonkamer en wordt bewoond door 6 of 7 jongeren (vanaf 16 jaar) / jongvolwassenen. In elke woning zijn 2 ruime badkamers aanwezig.

Rolstoel toegankelijk

Ja

Tuin

Ja

Indeling per wooneenheid

Elke jongere / jongvolwassene beschikt over een eigen zit/slaapkamer.

Situering in wijk

De woningen liggen in een landelijke omgeving, op een klein terrein van Zideris in Rhenen. De dichtsbijzijnde winkels zijn in het centrum van Rhenen, Achterberg en Wageningen.

Bereikbaarheid

Winkels > 500m
Openbaar vervoer < 500m

Getoonde informatie onjuist? Tip ›

Soort beperking

Autisme en verstandelijke beperking, Licht verstandelijke beperking, Overig, Psychische beperking, Verstandelijke beperking

Omschrijving

Dit is een woning voor jongeren (vanaf 16 jaar) en jongvolwassenen met een ernstige, matige tot licht verstandelijke beperking. De woning bestaat uit vier groepen van 7 bewoners, met verschillende begeleidingsvragen. De ene groep ondersteunt meer in het nodig hebben van een vaste structuur, de ander in hulp bij ADL tot begeleiding in gedrag. Alle bewoners moeten in staat zijn om externe dagbesteding te volgen, werk te hebben of naar school te gaan. De woningen zijn onder andere geschikt voor jongeren en jongvolwassenen die vanuit huis voor het eerst ergens anders gaan wonen. De woningen hebben een ontwikkelingsgericht karakter waar bij iedere bewoner individueel gekeken wordt wat de ontwikkeldoelen zijn.

Aantal bewoners

7

Open plaatsen

1 (neem voor informatie over de wachtlijst contact op met de organisatie).

Begeleiding

Op basis van ZZP's

Verzorging

Op basis van ZZP's

Behandeling

Op basis van ZZP's

Omschrijving

De ondersteuning is gericht op training en begeleiding waarbij wordt gewerkt aan ontwikkeling van de zelfredzaamheid. De begeleiding is daarnaast gericht op verbale begeleiding, aansturing en, afhankelijk van de behoefte, overname. De begeleiding vindt plaats vanuit de begeleidingsmethodiek "Gentle Teaching". De jongeren en jongvolwassenen gaan overdag naar school, dagactiviteit of werk.

Gedragsregulering

Ja

Geïnteresseerd?

Heb je interesse in deze woning of wil je extra informatie? Vul onderstaand formulier in en de (zorg) aanbieder zal contact met je opnemen.