Wonen zonder beperking

Fijne woonplek aangeboden bij Stichting Anders Wonen in Heeswijk-Dinther

Terug naar overzicht

Woning

Soort woning

Overige woning, Eengezinswoning

Omschrijving

Ons huis staat in het dorp Heeswijk-Dinther en is gesitueerd in de oude pastorie aan de Kerkstraat 4. Het pand wordt gehuurd door de Stichting Anders Wonen. Het huis ligt in een klein dorp en heeft alle voorzieningen op loop- en fietsafstand.

Iedere bewoner beschikt over een eigen slaapkamer die hij/zij naar eigen inzicht heeft ingericht. Gezamenlijk wordt de woonkamer, woonkeuken, speelkamer, badkamers en algemene ruimten gedeeld. Het huis heeft de beschikking over een fijne tuin met diverse zitjes, bbq, haard en een schuur voor o.a. de fietsen en of scooters. De slaapkamers bevinden zich op de eerste en tweede verdieping waardoor de woning niet echt rolstoeltoegankelijk is . Aangezien wij een 24-uurs huis zijn beschikt de coach over een eigen slaapkamer.

Indeling gemeenschappelijk deel

Iedere bewoner beschikt over een eigen slaapkamer die hij naar eigen inzicht heeft ingericht. De woonkamer beschikt over een grote loungebank waar gezamenlijk wordt gezeten of tv gekeken, er is een aparte speelkamer waar kan worden gecomputerd of gegamed. Dan beschikt het huis over een grote gezellige woonkeuken waar gezamenlijk wordt gegeten, koffie gedronken of een spelletje gedaan. Op de eerste verdieping is een royale badkamer met ligbad en aparte douche en dubbele wastafel en separaat een toilet. Op de tweede verdieping is eveneens een badkamer met wastafel, douche en toilet. Het huis heeft de beschikking over een fijne tuin met zitjes, een haard en bbq en een schuur voor o.a. de fietsen en of scooters. Op de eerste verdieping zijn 3 slaapkamers en bevindt zich de coachkamer. Op de tweede verdieping zijn nog 2 slaapkamers met een complete badkamer. Daarnaast nog een grote zolder voor diverse opslag (en om verstoppertje te spelen).

Rolstoel toegankelijk

Nee

Tuin

Ja

Indeling per wooneenheid

Iedere bewoner beschikt over een eigen slaapkamer die hij naar eigen inzicht heeft ingericht. Voor overige informatie zie "indeling gemeenschappelijk deel".

Situering in wijk

Ons huis, de oude pastorie, staat midden in het dorp Heeswijk-Dinther aan de Kerkstraat 4. Het huis ligt in een klein dorp en heeft alle voorzieningen op loop- en fietsafstand.

Bereikbaarheid

Winkels < 500m
Gezondheidscentrum > 500m
Openbaar vervoer < 200m

Getoonde informatie onjuist? Tip ›

Soort beperking

Autisme en normale begaafdheid, Autisme en verstandelijke beperking, Licht verstandelijke beperking, Overig, Verstandelijke beperking

Omschrijving

Stichting Anders Wonen is op zoek naar toekomstige bewoners voor hun huis in Heeswijk-Dinther.
Stichting Anders Wonen is een kleinschalig wooninitiatief in Heeswijk-Dinther, voortgekomen uit een aantal ouders die de zorg van hun kind anders willen dan in een reguliere zorginstelling. De bewoners wonen gezamenlijk in een mooi huis midden in het dorp. Iedere bewoner beschikt over een eigen slaapkamer en deelt de overige ruimten van het huis met elkaar. Belangrijk daarbij is dat het huis zoveel mogelijk de setting van een gezin nabootst.

Binnen ons huis werken dagelijks professionele coaches om waar nodig te ondersteunen. In onze woongroep streven we naar een warme sfeer, waarin veiligheid, vertrouwen en gezelligheid centrale thema’s zijn. Op deze manier ontstaat een klimaat waarin iedereen zich geaccepteerd voelt en zich optimaal kan ontwikkelen.

Aantal bewoners

5

Open plaatsen

2 (geen wachtlijst van toepassing).

Begeleiding

Gemiddeld, Intensief, Op basis van ZZP's

Verzorging

Gemiddeld, Intensief, Op basis van ZZP's

Behandeling

Geen

Omschrijving

De bewoners hebben allen een lichte beperking. Dit kan zijn een verstandelijke beperking, een vorm van autisme, hechtingsproblematiek of vergelijkbaar. Wat betreft toekomstige bewoners mag dit ook een lichte lichamelijke beperking zijn.

Ondersteuning binnen het huis: De taak van de coaches binnen Stichting Anders Wonen is de bewoners te begeleiden en hen te helpen een zo zelfstandig mogelijk leven na te streven in een ontspannen omgeving. De coach observeert, verzorgt, begeleidt en stimuleert de bewoners met hun dagelijkse bezigheden. Belangrijk is dat de coach er mede voor zorgt een prettige sfeer in huis te creëren. Tenslotte is dit voor de bewoners hun thuis. Een thuis waar zo min mogelijk stress heerst. Het is belangrijk dat de bewoners zoveel mogelijk in deze thuissituatie bij zaken in en om het huis worden betrokken. Daar waar de bewoner iets zelf kan, stimuleren we dit, maar daar waar iets spanning oplevert ondersteunen we of nemen wij over.

Gedragsregulering

Ja

Geïnteresseerd?

Heb je interesse in deze woning of wil je extra informatie? Vul onderstaand formulier in en de (zorg) aanbieder zal contact met je opnemen.