Wonen zonder beperking

Stichting Citium (Rijen): huiselijk en kleinschalig

Terug naar overzicht

Woning

Soort woning

Groepswoning

Omschrijving

Beschermd wonen is voor jongeren vanaf 15 jaar die niet meer thuis kunnen wonen of jongvolwassenen vanaf 18 jaar die nog intensieve begeleiding nodig hebben. Ze hebben een lichtverstandelijke beperking of normaal van intelligentie met vaak de diagnose autisme, borderline, hechtingsproblematiek, ADHD en andere aanverwante psychiatrische of persoonlijkheidsstoornissen.

Bij begeleid wonen woont de cliënt zelfstandig of in een huis van stichting Citium met andere huisgenoten. Een begeleider van Stichting Citium komt bij de cliënt langs. Begeleid wonen is voor jongvolwassenen vanaf 18 jaar die zelfstandig genoeg zijn om op zichzelf te gaan maar nog wel op regelmatige basis een begeleider nodig hebben om bij te blijven en goed te blijven functioneren op verschillende leefgebieden.

Als thuisblijven echt geen optie is en er gewacht wordt op een plaatsing in een instelling of een gezinsvervangend tehuis, kan de jongere/jongvolwassenen (15+) tijdelijk bij Stichting Citium verblijven.

Indeling gemeenschappelijk deel

Woonkamer: gezellig en ruim. Hier kun je gezamenlijk tv kijken (Netflix en gewone tv kanalen) op een grote tv. Wil je liever op je eigen kamer tv kijken? dan is dit geen probleem. Grote tafel in de eetkamer/kantoor. De eetkamer en de woonkamer kunnen van elkaar gescheiden worden door een schuifdeur die op slot te draaien is, waardoor je geen last van elkaar hebt mochten er een aantal film willen kijken, terwijl anderen liever een potje willen kaarten.
Keuken: groot met aardig wat apparatuur voorzien waardoor je qua koken van alles kunt proberen. Een flinke collectie kookboeken helpen je voor de inspiratie.
Badkamers: de badkamers worden gedeeld. Er zijn twee badkamers met toilet en douche, de grote badkamer heeft toilet, douche en een bad. Op de begane grond nog een separate wc.
Zolder: op de balzaal van een zolder bevindt zich een ruime bank, grote tv met playstation4. Ook hebben we hier onze biljarttafel staan, waar bewoners gebruik van mogen maken.

Rolstoel toegankelijk

Nee

Tuin

Ja

Indeling per wooneenheid

Slaapkamers: je hebt je eigen ruime slaapkamer. Deze is al ingericht met een bed, nachtkastje en bureau, maar wil je iets er aan veranderen, dan mag dit in overleg met de begeleiding. Je mag een klein huisdier hebben zoals vissen, klein knaagdier of vogel (mits je er zelf voor kunt zorgen en het geen overlast veroorzaakt bij andere bewoners). Er is een aansluiting voor tv en internet.

Studio: Je hebt dan een grote studio met woon/slaapgedeelte en een eigen volwaardige keuken. De badkamer (douche/toilet) ligt naast je 'voordeur', maar deel je wel met andere bewoners.

Situering in wijk

Stichting Citium ligt in Rijen. Rijen is gelegen ten noorden van de A58, tussen Breda en Tilburg. Stichting Citium bevindt zich vlak naast het treinstation. Er vertrekken treinen richting Breda, Tilburg, Den Bosch en Utrecht. Het pand bevindt zich op vier minuten (300 meter) loopafstand van centrum Rijen. Het centrum van Rijen heeft verschillende supermarkten, winkels en horeca gelegenheden.

Bereikbaarheid

Winkels < 500m
Gezondheidscentrum < 200m
Openbaar vervoer < 200m

Getoonde informatie onjuist? Tip ›

Soort beperking

Autisme en normale begaafdheid, Gedragsproblemen, Licht verstandelijke beperking, Overig, Psychische beperking

Omschrijving

Welkom bij Stichting Citium! Onze groepswoning biedt woonruimte en zorg aan maximaal 6 jongeren/jongvolwassenen in de leeftijd van 15 t/m 25 jaar. Je hebt bij ons een eigen slaapkamer, je deelt badkamers, keuken en woonkamer met de andere bewoners. De sfeer van de woning is huiselijk en gezellig. Deze locatie heeft ook 1 studio. Er is een hond (Kees de Bordeaux Dog) aanwezig.

De woning ligt aan het rustige station van Rijen, wat het ideaal maakt voor schoolgaande en werkende jongeren/jongvolwassenen. Met de trein met je namelijk zo in Breda of Tilburg. Rijen zelf is een gezellige gemeente, met een klein winkelcentrum, sportgelegenheden (die op korte afstand van de groepswoning afliggen) en verschillende horecagelegenheden.

Aantal bewoners

8

Open plaatsen

Neem voor meer informatie over open plaatsen contact op met de organisatie.

Begeleiding

Enige, Gemiddeld, Intensief, Zeer intensief, Op basis van ZZP's

Verzorging

Enige, Gemiddeld

Behandeling

Enige, Gemiddeld

Omschrijving

Er woont een begeleider (SKJ-geregistreerd) op locatie, waardoor er altijd hulp dichtbij is. Het zorgteam is divers, en bestaat uit o.a. een verpleegkundige, een orthopedagoog en een psycholoog.

Indien het mogelijk is, helpen we je bij vaardigheden aanleren die je helpen om zelfstandiger te worden. Je leert je rechten en plichten, te plannen van school/studie of om een baan te zoeken en hoe te houden. Daarnaast leer je natuurlijk de was doen, koken, hoe om te gaan met geld en hoe zelf dingen te regelen. Wanneer je de woning bij Stichting Citium ontgroeit bent, helpen we je bij het zoeken van zelfstandige woonruimte en wanneer dat nodig is, blijven je begeleiders langskomen om je nog bij te staan bij verschillende zaken waar je nog moeite mee hebt of nieuwe situaties waartegen je aanloopt.

Gedragsregulering

Ja

Geïnteresseerd?

Heb je interesse in deze woning of wil je extra informatie? Vul onderstaand formulier in en de (zorg) aanbieder zal contact met je opnemen.