Wonen zonder beperking

Stichting Forniamo - Beschermd wonen in de Zaanstreek - Autisme & LVB - (16-23 jaar)

Terug naar overzicht

Woning

Soort woning

Groepswoning

Omschrijving

Onze hoofdlocatie in Wormerveer is een voormalig hotelpand met 8 kamers voor cliënten en daarnaast een grote gemeenschappelijke woonkamer & keuken, tuin en visitekamer. Daarnaast hebben we een kleinere woonsetting in de vorm van een eengezinswoning waar maximaal 3 jongeren kunnen wonen. Beide locaties zijn bestemd voor beschermd wonen.

Rolstoel toegankelijk

Nee

Tuin

Ja

Indeling per wooneenheid

De kamers op onze hoofdlocatie hebben allemaal een eigen badkamer met wc/douche. De kamers in de kleinere woonlocatie hebben een gemeenschappelijke badkamer.

Situering in wijk

Centraal gelegen op enkele minuten loopafstand van Station Wormerveer.

Bereikbaarheid

Winkels < 200m
Openbaar vervoer < 200m

Getoonde informatie onjuist? Tip ›

Soort beperking

Autisme en normale begaafdheid, Licht verstandelijke beperking

Omschrijving

Stichting Forniamo biedt individuele hulp en ondersteuning op maat aan jongeren en jongvolwassenen (16 t/m 23 jaar), met een (licht) verstandelijke beperking, autisme, psychosociale en psychiatrische problematiek. Het doel van de begeleiding is om de zelfredzaamheid van de cliënten te vergroten zodat cliënten op de lange termijn zelfstandig kunnen participeren in de maatschappij.

Voor jongeren met een grote behoefte aan duidelijkheid en structuur hebben we 2 woonlocaties in Wormerveer het kader van beschermd wonen. Hier wonen de jongeren in een groep van maximaal 8 personen in een pand met 24-uurs toezicht en intensieve begeleiding.

Aantal bewoners

8

Open plaatsen

3

Begeleiding

Intensief, Zeer intensief, Op basis van ZZP's

Verzorging

Gemiddeld

Behandeling

Geen

Omschrijving

Stichting Forniamo is een zorginstelling die zowel actief is op het gebied van WMO als de Jeugdwet. In Wormerveer (Zaanstad) hebben we 3 woonlocaties bestemd voor beschermd en begeleid wonen. Onze doelgroep zijn jongeren in de leeftijdscategorie 16 -23 jaar die vanwege hun beperking en hulpvragen op meerdere levensdomeinen (tijdelijk) niet meer thuis kunnen wonen. De meeste cliënten die wij begeleiden hebben kenmerken van lvb en autisme.

Gedragsregulering

Nee

Geïnteresseerd?

Heb je interesse in deze woning of wil je extra informatie? Vul onderstaand formulier in en de (zorg) aanbieder zal contact met je opnemen.