Wonen zonder beperking

Stichting Forniamo - Beschermd wonen in de Zaanstreek - Autisme & LVB - (16-23 jaar)

Terug naar overzicht
Logo Thuiszorg Forniamo

Stichting Forniamo biedt individuele hulp en ondersteuning op maat aan jongeren en jongvolwassenen (16 t/m 23 jaar), met een (licht) verstandelijke beperking, autisme, psychosociale en psychiatrische problematiek. Het doel van de begeleiding is om de zelfredzaamheid van de cliënten te vergroten...

Woning

Soort woning

Groepswoning

Omschrijving

Onze locatie in Zaandam is een eengezinswoning met 6 kamers voor cliënten en daarnaast een gemeenschappelijke woonkamer, keuken en tuin.

Rolstoel toegankelijk

Nee

Tuin

Ja

Indeling per wooneenheid

De kamers op onze woonlocatie hebben een gemeenschappelijke keuken, badkamer en wc/douche.

Situering in wijk

Centraal gelegen in Zaandam.

Bereikbaarheid

Winkels < 200m
Gezondheidscentrum < 200m
Openbaar vervoer < 200m

Getoonde informatie onjuist? Tip ›

Soort beperking

Autisme en normale begaafdheid, Licht verstandelijke beperking

Omschrijving

Stichting Forniamo biedt individuele hulp en ondersteuning op maat aan jongeren en jongvolwassenen (16 t/m 23 jaar), met een (licht) verstandelijke beperking, autisme, psychosociale en psychiatrische problematiek. Het doel van de begeleiding is om de zelfredzaamheid van de cliënten te vergroten zodat cliënten op de lange termijn zelfstandig kunnen participeren in de maatschappij. Voor jongeren met een grote behoefte aan duidelijkheid en structuur hebben we een woonlocatie in Zaandam binnen het kader van beschermd wonen. Hier wonen de jongeren in een groep van maximaal 6 personen in een pand met 24-uurs toezicht en intensieve begeleiding.

Aantal bewoners

6

Open plaatsen

2 (neem voor informatie over de wachtlijst contact op met de organisatie).

Begeleiding

Intensief, Zeer intensief, Op basis van ZZP's

Verzorging

Gemiddeld

Behandeling

Geen

Omschrijving

Stichting Forniamo is een zorginstelling die zowel actief is op het gebied van WMO als de Jeugdwet. In Zaanstad hebben we een woonlocaties bestemd voor beschermd wonen. Onze doelgroep zijn jongeren in de leeftijdscategorie 16 -23 jaar die vanwege hun beperking en hulpvragen op meerdere levensdomeinen (tijdelijk) niet meer thuis kunnen wonen. De meeste cliënten die wij begeleiden hebben kenmerken van lvb en autisme.

Gedragsregulering

Nee

Geïnteresseerd?

Heb je interesse in deze woning of wil je extra informatie? Vul onderstaand formulier in en de (zorg) aanbieder zal contact met je opnemen.