Wonen zonder beperking

Stichting Ons Nieuwe Thuis, mr. Iman caustraat 43

Terug naar overzicht

Woning

Soort woning

Eengezinswoning, Groepswoning

Omschrijving

We hebben begin 2020 een woning in Stellendam aangekocht welke vanaf 1 mei 2020 is verbouwd tot een prachtige woning midden in de wijk. Hier zijn 8 ruime slaapkamers, waarvan 2 op de begane grond. De andere 6 kamers zijn te vinden op de eerste en op de tweede verdieping van de woning. Er zijn twee badkamers waarvan 1 badkamer op de begane grond en 1 badkamer op de eerste verdieping.

De kamers op de eerste en tweede verdieping beschikken allemaal over een eigen wastafel. Alle kamers zijn naar eigen smaak in te richten, verven etc. Wij verzorgen de vloeren en dat de kamer wit wordt opgeleverd.

Indeling gemeenschappelijk deel

Een ruime woonkamer met een ruime keuken. Welke alle ruimte biedt om jezelf te kunnen zijn, je kan jezelf terug trekken maar ook juist de gezelligheid zoeken. De beneden verdieping is modern ingericht, echt van deze tijd.

De keuken bijvoorbeeld is groot genoeg om (samen met begeleiding) te koken. Of er bij te komen zitten om een praatje te houden bij het kookeiland welke centraal staat in de keuken.

Een enorme tuin waarin de bewoners zichzelf, in hun vrije tijd, kunnen vermaken in groepsverband maar ook individueel.

zie foto´s met een kleine impressie.

Rolstoel toegankelijk

Ja

Tuin

Ja

Situering in wijk

Midden in een eenrichtings straat, welke dichtbij alle belangrijke faciliteiten staat.

Bereikbaarheid

Winkels < 500m
Gezondheidscentrum < 500m
Openbaar vervoer < 500m

Getoonde informatie onjuist? Tip ›

Soort beperking

Autisme en verstandelijke beperking, Licht verstandelijke beperking, Verstandelijke beperking

Omschrijving

Wij zijn op zoek naar bewoners met een lichte tot matig verstandelijke beperking welke in het bezit zijn van een VG ZZP 4, 5 en 6 i.c.m. WLZ/WMO PGB of arrangementen (jeugdwet). De leeftijd van de bewoners zal van 15 tot 30 lopen. Wij kiezen bewust voor deze leeftijdsgroep om mee te starten, zodat bewoners een hechte band kunnen opbouwen en samen “oud” kunnen worden. De groep zal zoveel mogelijk in dezelfde ontwikkelingsfase zitten zodat ze van elkaar kunnen leren en samen meer voor elkaar kunnen krijgen, als groep.
Samen willen we een groep samenstellen welke aansluiting vind bij elkaar en elkaar uitdaagt.
Op dit moment wonen er 3 bewoners, en er zijn nog 4 plekken beschikbaar (1 plek is voor logeren, daar is ook nog ruimte voor).
Ben jij, of ken jij iemand die bij ons zou willen wonen?

Aantal bewoners

8

Open plaatsen

4 (wachtlijst van toepassing).

Begeleiding

Op basis van ZZP's

Verzorging

Enige, Op basis van ZZP's

Behandeling

Op basis van ZZP's

Omschrijving

Er is 24 uurs begeleiding aanwezig, welke bestaat uit een klein vast team. Ons doel is dat onze bewoners zich echt thuis voelen.
Wij werken met de methodiek “eigen initiatief model”. Dit houdt in dat wij het eigen initiatief zoveel mogelijk stimuleren, denk hierbij aan het maken van eigen keuzes op allerlei vlakken. Dit kan al zijn voor het kiezen van broodbeleg, maar ook bijvoorbeeld naar financiële keuzes. Wil jij dit kopen? Wat houd je over en wat wil je nog meer kopen.  De achterliggende gedachte is zoveel mogelijk persoonlijkheden te laten ontplooien. Zodat zij verder kunnen met hun opbouw van de toekomst.

Wij hebben jaren ervaring met verschillende niveaus, gedrag regulerend werken, structuur aanbieden, een thuis creëren. Wij gaan bij iedereen opzoek naar de ondersteuning welke zij nodig hebben.

Gedragsregulering

Ja

Geïnteresseerd?

Heb je interesse in deze woning of wil je extra informatie? Vul onderstaand formulier in en de (zorg) aanbieder zal contact met je opnemen.