Blijf op de hoogte
Wonen zonder beperking

Stichting Therapeutische zorginstelling De Oase

Terug naar overzicht

Gevestigd in een kleine, rustiek plaatsje aan het Tjeukemeer. Er wordt in huislijke sfeer opvang geboden voor jeugdigen van 8 tot 18 jaar. Er wordt in 2 kleine groepen zorg geboden. Op deze manier biedt De Oase een veilige en geborgen omgeving aan jeugdigen die niet meer thuis kunnen wonen.

Woning

Soort woning

Trainingshuis, Zit/slaapkamer, Groepswoning

Omschrijving

De oorspronkelijke boerderij die in zijn geheel gerestaureerd is komt uit 1865. Er wordt in huislijke sfeer opvang geboden voor jeugdigen van 8 tot 18 jaar. De locatie is opgesplitst in twee woongroepen, waardoor er in kleine groepen zorg wordt geboden. Op deze manier biedt De Oase een veilige en geborgen omgeving aan jeugdigen die niet meer thuis kunnen wonen. Tevens zijn er optie na het 18e levensjaar vanuit de verlengde jeugdzorg.

Indeling gemeenschappelijk deel

De woonkamer, keuken, douches/wc's zijn gemeenschappelijk

Rolstoel toegankelijk

Nee

Tuin

Ja

Indeling per wooneenheid

Deze geheel gerestaureerde grote boerderij uit 1865 bestaat uit 2 gescheiden woongroepen en hebben 9 slaapkamers, 2 gemeenschappelijke woonkamers, keuken, wc's en douche gelegenheid.

Situering in wijk

De Oase ligt in een klein rustiek plaatsje aan het Tjeukermeer, in een landelijke omgeving op een perceel van 2 hectare.

Bereikbaarheid

Winkels > 500m
Gezondheidscentrum > 500m
Openbaar vervoer < 200m

Getoonde informatie onjuist? Tip ›

Soort beperking

Autisme en verstandelijke beperking, Gedragsproblemen, Licht verstandelijke beperking, Meervoudige beperking, Overig, Psychische beperking

Omschrijving

Op De Oase wonen jeugdige met internaliserende en externaliserende gedragsproblematiek. De jeugdigen hebben veelal een indicatie zoals ADHD, ADD, ODD, ASS, hechtingsstoornis of hechtingsproblematiek, (licht) verstandelijke beperking, ontwikkelingsachterstand of eetproblematiek. Zij krijgen op De Oase de begeleiding en ondersteuning die zij nodig hebben.

Aantal bewoners

8

Open plaatsen

2 (neem voor informatie over de wachtlijst contact op met de organisatie).

Begeleiding

Enige, Gemiddeld, Intensief

Verzorging

Enige, Gemiddeld, Intensief

Behandeling

Geen, Enige, Gemiddeld, Intensief

Omschrijving

Op De Oase wonen jeugdige met internaliserende en externaliserende gedragsproblematiek. De jeugdigen hebben veelal een indicatie zoals ADHD, ADD, ODD, ASS, hechtingsstoornis of hechtingsproblematiek, (licht) verstandelijke beperking, ontwikkelingsachterstand of eetproblematiek. Zij krijgen op De Oase de begeleiding en ondersteuning die zij nodig hebben. Daarnaast kan De Oase begeleiding bieden in de vorm van Intensieve Ambulante Gezinsbehandeling (IAG), intelligentieonderzoek uitvoeren met behulp van de IDS-2-NL en kunnen verschillende therapieën en trainingen ingezet worden, waaronder Cognitieve gedragstherapie (CGT), Eye Movement Desentization and Reprocessing therapie (EMDR), emotieregulatie training (ERT), weerbaarheidstraining, sociale vaardighedentraining en faalangsttraining. Naast de regulieren behandelingen zijn er ook maatwerktrajecten mogelijk.

Gedragsregulering

Ja

Geïnteresseerd?

Heb je interesse in deze woning of wil je extra informatie? Vul onderstaand formulier in en de (zorg) aanbieder zal contact met je opnemen.