Blijf op de hoogte
Wonen zonder beperking

Stichting Therapeutische zorginstelling De Oase

Terug naar overzicht

Begeleid wonen voor jongeren en jongvolwassenen in 2 appartementen in het voorhuis

Woning

Soort woning

Studio, Appartement

Omschrijving

Er zijn 2 compleet nieuwe appartementen met eigen woon en slaapkamer, keuken, wc/douche en bergruimte in het voorhuis van de boerderij gerealiseerd met eigen ingang en tuintje.

Indeling gemeenschappelijk deel

Nvt.

Rolstoel toegankelijk

Nee

Tuin

Ja

Indeling per wooneenheid

Zie tekening

Situering in wijk

De Oase ligt in een klein rustiek plaatsje aan het Tjeukermeer, in een landelijke omgeving op een perceel van 2 hectare.

Bereikbaarheid

Winkels > 500m
Gezondheidscentrum > 500m
Openbaar vervoer < 200m

Getoonde informatie onjuist? Tip ›

Soort beperking

Autisme en normale begaafdheid, Autisme en verstandelijke beperking, Gedragsproblemen, Licht verstandelijke beperking, Overig, Psychische beperking

Omschrijving

Op De Oase wonen jeugdige met internaliserende en externaliserende gedragsproblematiek. De jeugdigen/jongeren hebben veelal een indicatie zoals ADHD, ADD, ODD, ASS, hechtingsstoornis of hechtingsproblematiek, (licht) verstandelijke beperking, ontwikkelingsachterstand of eetproblematiek

Aantal bewoners

2

Open plaatsen

2 (neem voor informatie over de wachtlijst contact op met de organisatie).

Begeleiding

Enige, Gemiddeld

Verzorging

Enige, Gemiddeld

Behandeling

Geen, Enige, Gemiddeld, Intensief

Omschrijving

Op De Oase wonen jeugdige met internaliserende en externaliserende gedragsproblematiek. De jongeren/jongvolwassenen hebben veelal een indicatie zoals ADHD, ADD, ODD, ASS, hechtingsstoornis of hechtingsproblematiek, (licht) verstandelijke beperking, ontwikkelingsachterstand of eetproblematiek. Zij krijgen op De Oase de begeleiding en ondersteuning die zij nodig hebben. Daarnaast kan De Oase begeleiding bieden in de vorm van Intensieve Ambulante Gezinsbehandeling (IAG), intelligentieonderzoek uitvoeren met behulp van de IDS-2-NL en kunnen verschillende therapieën en trainingen ingezet worden, waaronder Cognitieve gedragstherapie (CGT), Eye Movement Desentization and Reprocessing therapie (EMDR), emotieregulatie training (ERT), weerbaarheidstraining, sociale vaardighedentraining en faalangsttraining. Naast de regulieren behandelingen zijn er ook maatwerktrajecten mogelijk.

Gedragsregulering

Ja

Geïnteresseerd?

Heb je interesse in deze woning of wil je extra informatie? Vul onderstaand formulier in en de (zorg) aanbieder zal contact met je opnemen.