Blijf op de hoogte
Wonen zonder beperking

Stiemensweg in Gennep - Dichterbij

Terug naar overzicht

Stiemensweg is een woongroep voor elf kinderen en jongvolwassenen met een verstandelijke beperking en moeilijk verstaanbaar gedrag. De Stiemensweg bevindt zich op loopafstand van de Mikadoschool voor speciaal onderwijs en voortgezet speciaal onderwijs.

Woning

Soort woning

Eengezinswoning, Groepswoning, Overige woning, Zit/slaapkamer

Indeling gemeenschappelijk deel

  • 24 uur per dag begeleiding en ondersteuning
  • Aangepaste badkamer
  • Rolstoelvriendelijk
  • Op loopafstand van school, dokter, tandarts, fysio
  • Er wordt op de woning samen met dekinderen/jongeren gekookt

Rolstoel toegankelijk

Ja

Tuin

Ja

Situering in wijk

De Stiemensweg ligt in een woonwijk met meerderewoonlocaties van Dichterbij. Op loopafstand bevindt zich de Mikadoschool voor(voortgezet) speciaal onderwijs, diverse dagbestedingslocaties en ook de arts, tandarts, fysio en andereexpertise van Dichterbij zijn vlakbij. De dorpskern van Gennep is met de fiets ente voet goed te bereiken. Aan de overkant van de Stiemensweg liggen de kinderboerderijen een groot bos waar we vaak te vinden zijn.

Bereikbaarheid

Winkels < 500m
Gezondheidscentrum < 500m
Openbaar vervoer > 500m

Getoonde informatie onjuist? Tip ›

Soort beperking

Autisme en verstandelijke beperking, Epilepsie, Gedragsproblemen, Lichamelijke beperking, Licht verstandelijke beperking, Meervoudige beperking, Overig, Verstandelijke beperking

Omschrijving

Stiemensweg is een woongroep voor elf kinderen en jongvolwassenen met een verstandelijke beperking en moeilijk verstaanbaar gedrag. Elke bewoner heeft een eigen slaapkamer. Verder is er een gezellige woonkamer met open keuken en een aangepaste badkamer. In de zomer zitten en spelen we graag buiten; we hebben een eigen tuin met terras. De Stiemensweg bevindt zich op loopafstand van de Mikadoschool voor speciaal onderwijs, diverse dagbestedingslocaties en voortgezet speciaal onderwijs.

Aantal bewoners

11

Open plaatsen

1 (neem voor informatie over de wachtlijst contact op met de organisatie).

Begeleiding

Op basis van ZZP's

Verzorging

Op basis van ZZP's

Behandeling

Op basis van ZZP's

Omschrijving

Samen met je ouders of verwanten sta jij altijd centraal in de zorg die wij bieden. We kijken naar wat je kunt, wat je wilt leren en wat je dromen zijn. Daar gaan we samen aan werken: jij, je ouders of verwanten en je begeleiders. Je begeleiders zijn er 24 uur per dag voor je; ‘s nachts heeft altijd een van de begeleiders slaapdienst in de woning. Je familie is welkom om je te bezoeken en natuurlijk kun jij ook op bezoek bij je familie en vrienden. Wel overleggen we altijd even met elkaar op welk moment dit het beste uitkomt.
We werken met een dagprogramma zodat we jouw dag voorspelbaar en inzichtelijk kunnen maken. We vinden het leuk om van alles samen te ondernemen: buiten spelen, voetballen, fietsen, knutselen, spelletjes spelen. En natuurlijk zorgen we er ook voor dat je regelmatig een moment voor jezelf hebt, lekker op je eigen kamer. Over je eigen kamer gesproken: die mag je natuurlijk inrichten zoals jij dat mooi vindt. De Stiemensweg is echt jóuw thuis.

Gedragsregulering

Nee

Geïnteresseerd?

Heb je interesse in deze woning of wil je extra informatie? Vul onderstaand formulier in en de (zorg) aanbieder zal contact met je opnemen.