Wonen zonder beperking

Stumass Delft 2

Terug naar overzicht

Woning

Soort woning

Groepswoning

Omschrijving

Stumass Delft 2 (en Stumass Delft3) zijn gevestigd in een studentencomplex van Duwo, de X-Ray aan de Röntgenweg. Het gebouw bestaat volledig uit studio’s exclusief voor studenten. De woningen zijn in december 2014 opgeleverd. Op de binnenplaats, die je via een brug bereikt, is een grote parkeerplaats. Het gebouw heeft twee hoofdentrees, je kunt de deuren naar de gezamenlijk ruimtes in het gebouw openen met een Saltobutton, dit is een elektronische sleutel die je tegen een rondje aanhoudt. Voor de voordeur van je studio zelf heb je een gewone sleutel. Je kunt je bezoek via de intercom in het gebouw binnenlaten. Het complex bestaat uit twee gebouwen met ieder een eigen gezamenlijke fietsenberging. Verder is er een gezamenlijke wasruimte waar wasmachines en wasdrogers aanwezig zijn. Je hebt geen wasmiddel nodig, want de wasmachines hebben een automatische zeeptoevoer. Je krijgt een waskaart die je nodig hebt om de machines te gebruiken. Er zijn ook containerruimtes. De containers worden t

Rolstoel toegankelijk

Ja

Tuin

Nee

Situering in wijk

Het complex is op loopafstand van (5 min lopen) het winkelcentrum de Hoven. Hier kun je verschillende supermarkten, een apotheek, drogist, een action en andere handige winkels vinden. Het is 5 minuten fietsen naar Centraal Station, de TU, InHolland en de Haagse Hogeschool in Delft.

Bereikbaarheid

Winkels < 200m
Openbaar vervoer < 200m

Getoonde informatie onjuist? Tip ›

Soort beperking

Autisme en normale begaafdheid

Omschrijving

Stumass (STUderen Met ASS) biedt een unieke combinatie van woonbegeleiding, studiebegeleiding én leefbegeleiding, waarbij je door één persoonlijk begeleider ondersteund wordt op het gebied van wonen, studeren en leven. Dit zorgt voor duidelijkheid, overzicht en het constructief kunnen werken naar zelfstandigheid en een diploma.
Stumass richt zich specifiek op hbo en wo studenten met autisme. Wij begeleiden jou op de punten waar jij het nodig hebt en je hebt de ruimte om zelf de dingen te doen die je beheerst. Op deze manier geef je samen met ons vorm aan jouw eigen “zorg op maat” en kun je zo zelfstandig mogelijk wonen, studeren en leven.

Aantal bewoners

7

Open plaatsen

2 (neem voor informatie over de wachtlijst contact op met de organisatie).

Begeleiding

Intensief

Verzorging

Enige

Behandeling

Geen

Omschrijving

Bij Stumass ondersteunen we bij het aanbrengen van structuur in jouw woonsituatie. We plannen samen het opstarten en uitvoeren van je huishouden en het op orde houden van je woonomgeving. We besteden aandacht aan het verkrijgen van een gezond leefritme, zonder dat dit alles ten koste gaat van jouw eigen voorkeuren. Ook ondersteunt Stumass bij het op orde houden van de financiën en administratie en het benaderen van instanties. Daarnaast ondersteunen wij je bij het studeren. We maken samen met jou een planning en ondersteunen je bij het uitvoeren ervan. Ook ondersteunen we je in de communicatie met studiegenoten. Wanneer dit zinvol en wenselijk is, gaan we mee naar afspraken of gesprekken van je opleiding. Verder kijken we samen met jou naar een toekomstperspectief gecreëerd met doelen. We helpen je bij het vinden van een goede balans tussen inspanning en ontspanning, het maken van een dag/weekplanning, het aangaan en onderhouden van vriendschappen en het opdoen van nieuwe ervaringen.

Gedragsregulering

Nee

Geïnteresseerd?

Heb je interesse in deze woning of wil je extra informatie? Vul onderstaand formulier in en de (zorg) aanbieder zal contact met je opnemen.