Wonen zonder beperking

Stumass Leiden Geclusterd Ambulant

Terug naar overzicht

Woning

Soort woning

Studio

Omschrijving

De woonruimte bestaat uit een zelfstandige, ruime studio met eigen keuken en badkamer in een prachtig nieuw woonproject ‘De Leidse Schans’.

Rolstoel toegankelijk

Ja

Tuin

Nee

Situering in wijk

De studio is gelegen in een rustige wijk met veel groen in de buurt. Binnen 5 minuten fietsen ben je in het centrum en in 10 minuten bij de universiteit of hogeschool. Met station Lammenschans om de hoek is De Leidse Schans goed bereikbaar per trein en bus.

Bereikbaarheid

Winkels < 500m
Openbaar vervoer < 200m

Getoonde informatie onjuist? Tip ›

Soort beperking

Autisme en normale begaafdheid

Omschrijving

Stumass (STUderen Met ASS) biedt een unieke combinatie van woonbegeleiding, studiebegeleiding én leefbegeleiding, waarbij je door één persoonlijk begeleider ondersteund wordt op het gebied van wonen, studeren en leven. Dit zorgt voor duidelijkheid, overzicht en het constructief kunnen werken naar zelfstandigheid en een diploma.

Stumass richt zich specifiek op hbo en wo studenten met autisme. Wij begeleiden jou op de punten waar jij het nodig hebt en je hebt de ruimte om zelf de dingen te doen die je beheerst. Op deze manier geef je samen met ons vorm aan jouw eigen “zorg op maat” en kun je zo zelfstandig mogelijk wonen, studeren en leven.

Aantal bewoners

10

Open plaatsen

Neem voor meer informatie over open plaatsen contact op met de organisatie.

Begeleiding

Gemiddeld

Verzorging

Enige

Behandeling

Geen

Omschrijving

Bij Stumass kun je terecht voor begeleid wonen in een Stumass studentenhuis, ambulante begeleiding en op sommige plekken, waaronder Leiden, ook ambulante begeleiding in een geclusterde setting. Bij geclusterd ambulant woon je zelfstandig op kamers, maar wel in een pand met andere studenten met autisme. Vanuit deze veilige omgeving werk je aan je verdere zelfstandigheid en het behalen van je diploma. Een mooie tussenvorm tussen een beschermde woonsetting en geheel zelfstandig wonen met ambulante begeleiding.

Gedragsregulering

Nee

Geïnteresseerd?

Heb je interesse in deze woning of wil je extra informatie? Vul onderstaand formulier in en de (zorg) aanbieder zal contact met je opnemen.