Blijf op de hoogte
Wonen zonder beperking

Jados Nijmegen 4

Terug naar overzicht

Jados biedt gespecialiseerde begeleiding aan studenten met autisme. De begeleiding is gericht op het vergroten van je weerbaarheid en zelfredzaamheid. Je leert vaardigheden te ontwikkelen die nodig zijn voor het succesvol doorlopen van je studie en (op termijn) zelfstandig wonen.

Woning

Soort woning

Groepswoning

Omschrijving

Nijmegen 4 beslaat de helft van een twee-onder-een-kap woning. In 2012 is het pand, een oude groentewinkel, geheel gerenoveerd tot een studentenhuis. Het heeft een grote woonkamer met open keuken, wat uitnodigt om gebruik van te maken. De tuin is gericht op het oosten. Een deel van de tuin is gras en een deel is groentetuin. Achter in de tuin is een fietsenstalling en een BBQ-plek. Bij Nijmegen 4 is er plek voor 8 studenten. De kamers variëren in grootte van 8 tot 20m2. Voor gemeenschappelijk gebruik zijn er een wasmachine, 2 koelkasten, 3 toiletten, 2 douches en een kelder voor opslag. Nijmegen 4 ligt aan een druk kruispunt, maar in een rustige wijk. Op loopafstand tref je onder andere supermarkten, een bakker en drogisterijen. In 15 minuten fietsen ben je op de hogeschool of universiteit. Elke kwartier vertrekt er een bus naar het station. Nijmegen 4 ligt op loopafstand van een groot bos.

Indeling gemeenschappelijk deel

Het huis bestaat uit 1 grote huiskamer, keuken en 2 badkamers op eerste en tweede etage. Verder heeft het huis nog een zolderverdieping Op elke etage behalve de zolder bevinden zich toiletten. Alle openbare ruimten moeten gedeeld worden.

Rolstoel toegankelijk

Nee

Tuin

Ja

Indeling per wooneenheid

n.

Situering in wijk

Hengstdal

Bereikbaarheid

Winkels < 500m
Openbaar vervoer < 200m

Getoonde informatie onjuist? Tip ›

Soort beperking

Autisme en normale begaafdheid

Omschrijving

Mbo, hbo en wo studenten met autisme

Aantal bewoners

8

Open plaatsen

Neem voor meer informatie over open plaatsen contact op met de organisatie.

Begeleiding

Intensief

Verzorging

Enige

Behandeling

Geen

Omschrijving

Jados biedt gespecialiseerde begeleiding aan studenten met autisme. De begeleiding is gericht op het vergroten van je weerbaarheid en zelfredzaamheid. Je leert vaardigheden te ontwikkelen die nodig zijn voor het succesvol doorlopen van je studie en (op termijn) zelfstandig wonen. We zoeken aansluiting op punten waar jij dat nodig hebt en blijven op de achtergrond, maar wel beschikbaar.

Gedragsregulering

Nee

Geïnteresseerd?

Heb je interesse in deze woning of wil je extra informatie? Vul onderstaand formulier in en de (zorg) aanbieder zal contact met je opnemen.