Blijf op de hoogte
Wonen zonder beperking

Teugenaar in Oss - Dichterbij

Terug naar overzicht

Midden in een gezellige woonwijk, vlak bij het centrum van Oss, staat een mooie woning van Dichterbij. De begane grond is toegerust voor vier bewoners met ernstige meervoudige beperkingen. Op de eerste en tweede verdieping wonen drie mensen met een licht verstandelijke beperking.

Woning

Soort woning

Appartement, Groepswoning, Overige woning, Studio

Omschrijving

De inrichting van de benedenverdieping is gericht op stimulans. Met lichtjes, kleuren, geuren wordt er een prettige sfeer gecreëerd die je zintuigen prikkelt. De activiteiten die je hier onderneemt, volgen de seizoenen. In de lente en zomer gaan we veel naar buiten, genieten we van een zacht briesje, snuiven we de geuren op van bloemen en bomen en spelen we bijvoorbeeld waterspelletjes. In de herfst en winter maken we het binnen gezellig met kaarsjes en fijne muziek. De feestdagen grijpen we aan om de woonkamers sfeervol aan te kleden en thema-activiteiten te ondernemen.

Indeling gemeenschappelijk deel

  • Begane grond: gelijkvloers, geen drempels
  • Tillift, badbrancard, hoog-laagbad
  • Aparte snoezelruimte
  • Verdiepingen: bereikbaar met trap, niet toegankelijk voor rolstoel

Rolstoel toegankelijk

Ja

Tuin

Ja

Indeling per wooneenheid

De begane grond is toegerust voor vier bewoners met ernstige meervoudige beperkingen. Zij hebben een eigen slaapkamer en een gezamenlijke woonkamer, open keuken en badkamer.


Op de eerste en tweede verdieping wonen drie mensen met een licht verstandelijke beperking. Zij hebben een eigen woonslaapkamer, eigen badkamer en een gezamenlijke woonkamer en keuken.

Situering in wijk

Woonlocatie Teugenaar ligt in een gezellige woonwijk vlakbij het centrum van Oss. De binnenstad is op loopafstand, net als het station.De locatie is goed bereikbaar met de fiets, de auto en het openbaar vervoer.

Bereikbaarheid

Winkels < 200m
Gezondheidscentrum < 200m
Openbaar vervoer < 200m

Getoonde informatie onjuist? Tip ›

Soort beperking

Autisme en verstandelijke beperking, Dementie, Gedragsproblemen, Lichamelijke beperking, Licht verstandelijke beperking, Meervoudige beperking, Overig, Verstandelijke beperking

Omschrijving

De begane grond is toegerust voor vier bewoners met ernstige meervoudige beperkingen. Op de eerste en tweede verdieping wonen drie mensen met een licht verstandelijke beperking.

Aantal bewoners

7

Open plaatsen

1 (neem voor informatie over de wachtlijst contact op met de organisatie).

Begeleiding

Op basis van ZZP's

Verzorging

Op basis van ZZP's

Behandeling

Op basis van ZZP's

Omschrijving

Woon je beneden, dan wordt er elke dag heerlijk voor je gekookt door een aantal vaste vrijwilligers uit de buurt. Woon je boven, dan eet je met je medebewoners van de bovenverdiepingen en met de begeleiding. Voor boodschappen kun je zelf de stad in. Als je kunt, help je met het klaarmaken van de maaltijd. Je verricht ook wat huishoudelijke taken zoals boodschappen doen, tafel dekken en vegen. Wat je zelf kunt, doe je zelf; in de wetenschap dat er altijd een helpende hand in de buurt is.

Na het eten komen alle bewoners samen op de benedenverdieping voor een kop koffie. In de avond en in het weekend onderneem je zelf wat of doe je mee met de activiteiten op de groep. We hebben een beamer om bijvoorbeeld sportwedstrijden op groot scherm te kijken en voor de bewoners met meervoudige beperkingen hebben we een speciale spelcomputer. Soms maken we een lekker voetenbad of bieden we je een massage aan. Ook spelen we spelletjes, wandelen we geregeld naar de stad, kijken we samen televisie en maken we uitstapjes naar bijvoorbeeld de kinderboerderij en het tuincentrum.

Gedragsregulering

Ja

Geïnteresseerd?

Heb je interesse in deze woning of wil je extra informatie? Vul onderstaand formulier in en de (zorg) aanbieder zal contact met je opnemen.