Blijf op de hoogte
Wonen zonder beperking

Thomashuis De Zaanse Akker

Terug naar overzicht

Ons Thomashuis staat in Assendelft, in de Zaanstreek. Ons uitzicht is op akkers en weilanden en als we het bruggetje van de Delft overgaan zitten we in het oude gedeelte van Assendelft. We bieden zorg aan 9 bewoners met een verstandelijke beperking.

Woning

Soort woning

Groepswoning

Omschrijving

Ons Thomashuis staat in Assendelft, in de Zaanstreek. Ons uitzicht is op akkers en weilanden en als we het bruggetje van de Delft overgaan zitten we in het oude gedeelte van Assendelft. We zijn allemaal bijzonder en uniek. Niet om wat we kunnen, maar om wie we zijn. We proberen op de Zaanse Akker het beste uit onszelf te halen/geven. Met een klein team geven wij elke dag persoonlijke aandacht aan onze bewoners, hebben we respect voor ieders eigenheid, houden we rekening houden met ieders behoefte en zorgvraag en bieden we passende vrijetijdsbesteding. Onze kernwaarden zijn: Gastvrijheid; We zijn een plek waar je gezien wordt Wederkerigheid; Er is uitwisseling van liefde, aandacht, tijd, kennis en ervaring Rust, reinheid en regelmaat; We leiden een overzichtelijk leven Duurzaamheid; We gaan bewust om met onszelf, de ander en onze omgeving.

Indeling gemeenschappelijk deel

Het Thomashuis heeft twee etages, op iedere etage is een gemeenschappelijke doucheruimte en een apart toilet. Op de begane grond hebben we ook een bad. De gemeenschappelijke woonkamer met open keuken is 85m2 groot. Hier leven de meeste van onze bewoners. We drinken er een kopje koffie, gebruiken de maaltijden en doen een spelletje of kijken TV. Het Thomashuis heeft buiten 7000 m2 grond. We hebben kippen een sportveld, een speeltuintje en nog heel veel plannen voor de toekomst, schapen, varkens, moestuin. etc.

Rolstoel toegankelijk

Ja

Tuin

Ja

Indeling per wooneenheid

Ons Thomashuis heeft 9 kamers voor bewoners, de kamers zijn tussen de 14 en 19 m2 groot. De kamer kan helemaal naar de eigen wensen van de bewoners worden ingericht. Een plekje om je af te zonderen, tot rust te komen en te slapen.

Situering in wijk

Thomashuis de Zaanse Akker ligt aan de rand van Assendelft. Het huis staat midden in het weiland. Aan de voorkant van het huis kunnen we de Delft oversteken via een bruggetje. Dan zitten we in de woonwijk van Assendelft-Noord. Met 5 minuten lopen ben je dan bij de winkels. We wonen op een terrein met de Herbergier Assendelft. Daar wonen 17 mensen met Alzheimer.

Bereikbaarheid

Winkels < 500m
Gezondheidscentrum < 500m
Openbaar vervoer < 500m

Getoonde informatie onjuist? Tip ›

Soort beperking

Verstandelijke beperking

Aantal bewoners

9

Open plaatsen

Neem voor meer informatie over open plaatsen contact op met de organisatie.

Begeleiding

Gemiddeld, Intensief

Verzorging

Gemiddeld, Intensief

Behandeling

Gemiddeld, Intensief

Omschrijving

Wij bieden 24/7 zorg. Vanaf 7:15 tot 22:00 is er een medewerker op de groep. De zorgondernemers wonen zelf in het Thomashuis en zijn bijna altijd aanwezig. Zij zijn er ook 'snachts voor de bewoner als dat nodig is.
Wij bieden zorg aan bewoners met indicatie VG 4 tot VG 6.

Gedragsregulering

Nee

Geïnteresseerd?

Heb je interesse in deze woning of wil je extra informatie? Vul onderstaand formulier in en de (zorg) aanbieder zal contact met je opnemen.