Blijf op de hoogte
Wonen zonder beperking

Thomashuis Druten

Terug naar overzicht

Wij, Luc en Laura, zijn de zorgondernemers van deze kleinschalige woonvorm. Samen met een klein team creëren we een THUIS waarin we zo gewoon mogelijk met elkaar samenleven. Bij ons vindt je een plek waar het gezellig is en we veel dingen samen doen. Kom jij bij ons wonen? We hebben nog plek!

Woning

Soort woning

Groepswoning

Omschrijving

Wij zijn Luc en Laura Tiedink. Wij wonen in Thomashuis Druten met onze kinderen Tijn (2009) en Florien (2010) en onze bewoners: Joost, Carlien, Susan, Riemke, Jasper, Steven, Astrid en Linda. Thomashuis Druten bestaat sinds 2007. Het huis is een monumentale woonboerderij midden in het centrum van Druten. Achter en naast het huis ligt een grote ommuurde tuin. Daar zitten we lekker in het zonnetje, trappen we een balletje of springen we op de trampoline. Doordat het huis in het centrum van het dorp ligt, kunnen en gaan we ook regelmatig de deur uit met de bewoners voor een bezoek aan de winkels of om gewoon een eindje te wandelen. Bovenal is Thomashuis Druten een THUIS voor onze bewoners. Wij bieden ze structuur, voorspelbaarheid, nabijheid en ondersteuning. Daardoor is ons huis een plek waar de bewoners zich veilig en vertrouwd voelen en de ruimte krijgen om zichzelf te zijn. Bij ons vinden ze een plek waar het gezellig is en we veel dingen samen doen. Denk aan samen eten en koffie drinken maar ook een filmpje kijken, knutselen of een wandeling maken in het dorp. Samen plezier maken vinden wij belangrijk. Daarom ondernemen we verschillende activiteiten. Soms met z’n allen, soms met kleinere groepjes en soms individueel. Onze bewoners krijgen van ons waar mogelijk ook de ruimte zichzelf te ontwikkelen door uitdagingen binnenshuis en buiten. Iedereen draagt een steentje bij. Zo heeft elke bewoner bijvoorbeeld een dag waarop hij of zij meehelpt met koken. Wekelijks gaat er iemand naar de bakker of doen anderen een klusje in de tuin. Bij ons in huis houden we rekening met elkaar en gaan we respectvol met elkaar om. Iedereen is uniek in zijn doen en laten en dat is mooi! Dit alles maakt ons huis een thuis waar wij met veel plezier werken en wonen.

Indeling gemeenschappelijk deel

In de woonkamer en televisiekamer kunnen we gezellig met z’n allen zitten en samen activiteiten doen. Het huis heeft ook knusse hoekjes waar de bewoners zich alleen of met een klein groepje kunnen vermaken.

Rolstoel toegankelijk

Nee

Tuin

Ja

Indeling per wooneenheid

Het huis is voorzien van negen woon/slaapkamers. Op de begane grond en de eerste verdieping is een badkamer aanwezig.

Situering in wijk

Midden in het centrum, in de winkelstraat.

Bereikbaarheid

Winkels < 200m
Gezondheidscentrum < 500m
Openbaar vervoer < 200m

Getoonde informatie onjuist? Tip ›

Soort beperking

Autisme en verstandelijke beperking, Gedragsproblemen, Lichamelijke beperking, Licht verstandelijke beperking, Niet-aangeboren hersenletsel (NAH), Psychische beperking, Verstandelijke beperking

Omschrijving

Onze bewonersgroep is tussen de 30 en 45 jaar oud. Ze hebben allemaal een matig verstandelijke beperking.

Aantal bewoners

9

Open plaatsen

1 (neem voor informatie over de wachtlijst contact op met de organisatie).

Begeleiding

Enige, Gemiddeld, Op basis van ZZP's

Verzorging

Enige, Gemiddeld, Op basis van ZZP's

Behandeling

Geen

Omschrijving

Thomashuis Druten bied 24 uurs zorg aan negen mensen met een verstandelijke beperking. Wij als zorgondernemers, Luc en Laura Tiedink wonen in het Thomashuis samen met onze twee kinderen Tijn en Florien. Samen met een klein team medewerkers en stagiaires zorgen wij voor een huiselijke sfeer waarin iedereen de begeleiding krijgt naar zijn of haar individuele zorgvraag.

Gedragsregulering

Ja

Geïnteresseerd?

Heb je interesse in deze woning of wil je extra informatie? Vul onderstaand formulier in en de (zorg) aanbieder zal contact met je opnemen.