Wonen zonder beperking

Thomashuis Oosterhout

Terug naar overzicht

Woning

Soort woning

Overige woning

Omschrijving

Het speelgoedmuseum aan de Sint Vincentsiusstraat 86 in Oosterhout is verhuist en heeft voor ons een prachtig pand achtergelaten. Het pand heeft al een hele geschiedenis omdat het in 1930 oorspronkelijk gebouwd is voor de zusters franciscanessen die het onderwijs verzorgden op de Antoniusmeisjesschool. In 1982 hebben zij het klooster verlaten en ruimte gemaakt voor het speelgoedmuseum. Nu het speelgoedmuseum verhuisd is wordt het pand verbouwd tot een prachtig en sfeervol Thomashuis.

Het Thomashuis is gelegen in een rustige straat van Oosterhout. Winkels zijn op loopafstand en er is genoeg te doen in de stad. Denk maar eens aan een avondje theater of wandelen in de mooie natuur. Daarnaast is er voor de bewoners een mooie tuin achter het huis.

Indeling gemeenschappelijk deel

Een sfeer volle woonkamer met keuken van ruim 72 m2, op de begane grond; grote badkamer met ligbad douche en toilet, tevens 3 afzonderlijke toiletten. 1e verdieping; badkamer met douche en toilet en afzonderlijke toilet. ruime entree en berging.

Rolstoel toegankelijk

Ja

Tuin

Ja

Indeling per wooneenheid

De indeling
De belangrijkste plek in Thomashuis Oosterhout is de gezamenlijke woonkamer/keuken. Vanuit deze ruimte is er door middel van openslaande deuren toegang naar de tuin. Op de begane grond zijn naast de woonkamer/keuken 5 ruime kamers een rolstoel toegankelijke badkamer en een logeerkamer. Op de 1e verdieping bevinden zich nog vier bewonerskamers en een badkamer. Als filiaalhouder hebben wij ons eigen privégedeelte in het Thomashuis.

Thomashuis Oosterhout is in beperkte mate toegankelijk voor rolstoelgebruikers.

Situering in wijk

Het Thomashuis is gelegen in een rustige straat van Oosterhout. Winkels zijn op loopafstand en er is genoeg te doen in de stad. Denk maar eens aan een avondje theater of wandelen in de mooie natuur. Daarnaast is er voor de bewoners een mooie tuin achter het huis.

Bereikbaarheid

Winkels > 500m
Gezondheidscentrum > 500m
Openbaar vervoer > 500m

Getoonde informatie onjuist? Tip ›

Soort beperking

Autisme en verstandelijke beperking, Licht verstandelijke beperking, Verstandelijke beperking

Omschrijving

Je hebt een verstandelijke beperking en zoekt een fijne plek om te wonen. Maar zo’n grote, reguliere instelling vind je niks. Je woont liever in een gewoon huis met een paar vertrouwde huisgenoten die er voor je zijn. Gewoon een thuis. Want juist als je een tikje anders bent, is het fijn als alles om je heen gewoon is. Herken je je hierin? Dan is Thomashuis Oosterhout misschien wel dé plek voor jou.

Aantal bewoners

9

Open plaatsen

Neem voor meer informatie over open plaatsen contact op met de organisatie.

Begeleiding

Enige, Gemiddeld, Intensief, Zeer intensief

Verzorging

Enige, Gemiddeld, Intensief, Zeer intensief

Behandeling

Geen

Omschrijving

In Thomashuis Oosterhout is ruimte voor acht mensen met een verstandelijke beperking, die niet in staat zijn zelfstandig te wonen en in het dagelijks leven begeleiding en ondersteuning nodig hebben. De ondersteuning en begeleiding zal uitgaan van wensen en mogelijkheden van de bewoner zelf in overleg met ouders/verwanten. Er wordt met elkaar een programma gemaakt wat elke drie maanden besproken zal worden. Dit programma vormt de basis om alle mogelijkheden voor wonen, dagbesteding en vrije tijd in kaart te brengen.

Gedragsregulering

Nee

Geïnteresseerd?

Heb je interesse in deze woning of wil je extra informatie? Vul onderstaand formulier in en de (zorg) aanbieder zal contact met je opnemen.