Wonen zonder beperking

Thomashuis Vaals

Terug naar overzicht

Woning

Soort woning

Overige woning

Omschrijving

Ons Thomashuis staat op een schitterende locatie, omringd door de Limburgse heuvels en op een steenworp afstand van het drielandenpunt. In de gezamenlijke ruimte van ons huis koken en eten we samen en drinken we iedere avond samen een kopje koffie of thee. ’s Zomers is het goed vertoeven in onze grote tuin en houden we elkaar gezelschap op het overdekte terras. Soms is het fijner om alleen te zijn. Daarom heeft iedere bewoner een kamer met eigen sanitaire voorziening.

Tevens is er een aangepaste badkamer en een slaapkamer op de begane grond gemaakt. Hierdoor is het mogelijk dat ook mensen met, naast de verstandelijke beperking, een lichamelijke beperking bij ons kunnen wonen.

Indeling gemeenschappelijk deel

Woon/eetkamer, open keuken, hobbyruimte, werkplaats, wasruimte.

Rolstoel toegankelijk

Ja

Tuin

Ja

Indeling per wooneenheid

Iedere bewoner heeft een eigen zit/slaapkamers, met sanitaire voorzieningen.

Situering in wijk

In het prachtige Limburgse heuvellandschap, aan de rand van Vaals op steenworp afstand van het Drielandenpunt.

Bereikbaarheid

Winkels > 500m
Gezondheidscentrum > 500m
Openbaar vervoer < 200m

Getoonde informatie onjuist? Tip ›

Soort beperking

Verstandelijke beperking

Omschrijving

Thomashuis Vaals biedt een mooie woonplek aan 9 volwassenen met een verstandelijke beperking in de leeftijd van 18 t/m 90 jaar.

Aantal bewoners

9

Begeleiding

Enige, Gemiddeld, Intensief

Verzorging

Enige, Gemiddeld

Behandeling

Enige

Omschrijving

Wij willen onze bewoners graag een veilige en huiselijke omgeving bieden, waarin zij tot bloei kunnen komen binnen de mogelijkheden die zij hebben. Ben heeft jarenlange ervaring in de zorg, heeft hart voor mensen en verwent ze graag met een liefdevolle gekookte maaltijd. Zijn zuurkoolschotel met kip shoarma is favoriet in ons Thomashuis. Henriette heeft diverse functies gehad, altijd met een link naar de zorg. Ze vindt persoonlijke aandacht voor de bewoners belangrijk en staat altijd klaar voor een praatje.

Gezelligheid is erg belangrijk voor ons. We hebben veel plezier met elkaar en maken graag grappen. Toch nemen we voldoende tijd om ook serieuze gesprekken met elkaar te voeren.
We vinden het leuk om met elkaar activiteiten te ondernemen: sporten, winkelen, wandelen, uit eten gaan of ergens iets drinken. Ook gaan we ieder jaar samen een weekje op vakantie.

Gedragsregulering

Nee

Geïnteresseerd?

Heb je interesse in deze woning of wil je extra informatie? Vul onderstaand formulier in en de (zorg) aanbieder zal contact met je opnemen.