Wonen zonder beperking

Thomashuis Vaals

Terug naar overzicht

Thomashuis Vaals is één van de eerste Thomashuizen in Nederland. Ons Thomashuis staat op een schitterende locatie, omringd door de Limburgse heuvels en op een steenworp afstand van het drielandenpunt.

Woning

Soort woning

Zit/slaapkamer

Omschrijving

Ons Thomashuis staat op een schitterende locatie, omringd door de Limburgse heuvels en op een steenworp afstand van het drielandenpunt. In de gezamenlijke ruimte van ons huis koken en eten we samen en drinken we iedere avond samen een kopje koffie of thee.
’s Zomers is het goed vertoeven in onze grote tuin en houden we elkaar gezelschap op het overdekte terras. Soms is het fijner om alleen te zijn. Daarom heeft iedere bewoner een kamer met eigen sanitaire voorziening.

Indeling gemeenschappelijk deel

Woon/eetkamer, open keuken, hobbyruimte, werkplaats.

Rolstoel toegankelijk

Nee

Tuin

Ja

Indeling per wooneenheid

Iedere bewoner heeft een eigen zit/slaapkamers, met sanitaire voorzieningen.

Situering in wijk

In het prachtige Limburgse heuvellandschap, aan de rand van Vaals op steenworp afstand van het Drielandenpunt.

Bereikbaarheid

Winkels > 500m
Gezondheidscentrum > 500m
Openbaar vervoer < 200m

Getoonde informatie onjuist? Tip ›

Soort beperking

Verstandelijke beperking

Omschrijving

Thomashuis Vaals biedt een mooie woonplek aan 9 volwassenen met een verstandelijke beperking vanaf de leeftijd van 18 jaar.

Aantal bewoners

9

Open plaatsen

1 (neem voor informatie over de wachtlijst contact op met de organisatie).

Begeleiding

Enige, Gemiddeld, Intensief, Op basis van ZZP's

Verzorging

Enige, Gemiddeld, Intensief, Zeer intensief

Omschrijving

Wij willen onze bewoners graag een veilige en huiselijke omgeving bieden, waarin zij tot bloei kunnen komen binnen de mogelijkheden die zij hebben. We gaan vooral uit van de eigen regie van onze bewoners.
Samen met de bewoners gaan we op zoek naar een passende externe dagbesteding in de omgeving van Vaals.
Ben heeft jarenlange ervaring in de zorg, heeft hart voor mensen en verwent ze graag met een liefdevolle gekookte maaltijd. Zijn zuurkoolschotel met kipshoarma is favoriet in ons Thomashuis.
Henriette heeft diverse functies gehad, altijd met een link naar de zorg. Ze vindt persoonlijke aandacht voor de bewoners belangrijk en staat altijd klaar voor een praatje.

Gezelligheid is erg belangrijk voor ons. We hebben veel plezier met elkaar en maken graag grappen. Toch nemen we voldoende tijd om ook serieuze gesprekken met elkaar te voeren.
We vinden het leuk om met elkaar activiteiten te ondernemen: sporten, winkelen, wandelen, uit eten gaan of ergens iets drinken. Ook gaan we ieder jaar samen een weekje op vakantie.

Gedragsregulering

Ja

Geïnteresseerd?

Heb je interesse in deze woning of wil je extra informatie? Vul onderstaand formulier in en de (zorg) aanbieder zal contact met je opnemen.