Wonen zonder beperking

Trainingshuis LVB Otto'slaan

Terug naar overzicht

Woning

Soort woning

Studio

Omschrijving

Vrijstaand complex met 21 studio's. Elke bewoner heeft een eigen studio met keuken. De badkamer en het toilet worden met één andere bewoner gedeeld. Het washok, fietsenhok, de parkeerplaatsen en de tuin zijn voor gezamenlijk gebruik.

Rolstoel toegankelijk

Ja

Tuin

Ja

Bereikbaarheid

Winkels < 200m
Openbaar vervoer < 200m

Getoonde informatie onjuist? Tip ›

Soort beperking

Autisme en verstandelijke beperking, Licht verstandelijke beperking

Omschrijving

Midden in Hilversum, vlakbij het centrum, ligt Sherpa's Otto'slaan. Hier is ruimte voor 21 cliënten met een lichte verstandelijke beperking. Cliënten wonen hier grotendeels zelfstandig, wel is er een steunpunt aanwezig waar 24 uur per dag begeleiding aanwezig is. Iedere bewoner heeft een vaste dag om de wasmachines te gebruiken.

Op de begane grond zijn 3 studio’s geschikt voor rolstoelgebruikers. Vereist is echter wel een zelfstandigheid in zelfverzorging (ADL). Deze woning is geschikt voor cliënten met ZZP 3 en 6, grondslag VG.

Aantal bewoners

21

Open plaatsen

3 (neem voor informatie over de wachtlijst contact op met de organisatie).

Begeleiding

Op basis van ZZP's

Verzorging

Geen

Behandeling

Enige

Omschrijving

Op deze locatie biedt Sherpa 24-uurs zorg die georganiseerd wordt vanuit het steunpunt. Hier kan men dagelijks terecht voor een praatje, sociaal contact of hulp. Op zaterdagavond worden daar soms leuke activiteiten georganiseerd. Otto’slaan is een trainingshuis waar gewerkt wordt met persoonlijke hulpvragen, om zo het ontwikkelingsplafond / woonperspectief van de cliënt te bepalen. Voor iedere cliënt op de Otto’slaan zijn er twee vaste begeleiders. Zij bieden ondersteuning op de vlakken waar dat het meest nodig is. Denk aan de sociaal emotionele hulpvragen met betrekking tot bijvoorbeeld weerbaarheid, omgaan met vriendschappen en het erkennen en herkennen van eigen grenzen. Maar uiteraard ook praktische vaardigheden zoals koken, schoonmaken en de administratie doen.

Gedragsregulering

Nee

Geïnteresseerd?

Heb je interesse in deze woning of wil je extra informatie? Vul onderstaand formulier in en de (zorg) aanbieder zal contact met je opnemen.