Trainingshuis NAH Tilburg
Terug naar overzichtTrainingshuis NAH Tilburg is een woon-/train locatie voor mensen met niet-aangeboren hersenletsel (NAH) in Tilburg Noord. Je woont op de begane grond met een eigen keuken, badkamer en tuintje en traint multi-disciplinair zo zelfstandigheid mogelijk wonen. Je verblijft hier één tot anderhalf jaar.
Woning
Soort woning
Appartement, Trainingshuis
Omschrijving
Er zijn tien appartementen.
Indeling gemeenschappelijk deel
Je kunt gebruikmaken van de gezamenlijke huiskamer, keuken en fitnessruimte.
Rolstoel toegankelijk
Ja
Tuin
Ja
Indeling per wooneenheid
Je woont in een appartement op de begane grond met een eigen keuken, badkamer en tuintje.
Situering in wijk
De locatie is gehuisvest in Tilburg Noord, dicht bij winkels en openbaar
Bereikbaarheid
Getoonde informatie onjuist? Tip ›
Soort beperking
Niet-aangeboren hersenletsel (NAH)
Omschrijving
In Trainingshuis NAH Tilburg wonen mensen vanaf 18 jaar. Alle medewerkers zijn gespecialiseerd in het ondersteunen van mensen met NAH.
Aantal bewoners
10
Open plaatsen
4 (neem voor informatie over de wachtlijst contact op met de organisatie).
Begeleiding
Enige
Behandeling
Enige
Omschrijving
Je woont één tot anderhalf jaar in het Trainingshuis NAH Tilburg. In die tijd krijg je een intensief trainingstraject waarin je toewerkt naar een zo zelfstandig mogelijk leven. Je kunt bij ons terecht als je NAH kort geleden is ontstaan of juist langer geleden en je een nieuwe trainingsvraag hebt.
We gaan uit van jouw trainingsvraag. Om die goed te kunnen beantwoorden, bieden we maatwerk. Je krijgt praktische ondersteuning in onder andere je huishouden en administratie doen en training in sociaal-emotioneel functioneren. Bijvoorbeeld bij rouwverwerking en het omgaan met karakterverandering. Ook ondersteunen we je bij het halen van je revalidatiedoelen. En bij alles betrekken we je familie en/of betrokken naasten.
Specialisatie
In Trainingshuis NAH Tilburg wonen mensen vanaf 18 jaar. Alle medewerkers zijn gespecialiseerd in het ondersteunen van mensen met NAH.
Het team
Het team bestaat uit (regie)begeleiders, een teamleider en een GZ-psycholoog. We werken
nauw samen met medisch specialisten en behandelaren zoals fysiotherapeuten. Ook overleggen we eventueel met letselschadeadviseurs en bewindvoerders. Je hebt je eigen regiebegeleider. Dit is het eerste aanspreekpunt voor jou en je familie. Bijvoorbeeld bij vragen over zorg en begeleiding
Gedragsregulering
Nee
Geïnteresseerd?
Heb je interesse in deze woning of wil je extra informatie? Vul onderstaand formulier in en de (zorg) aanbieder zal contact met je opnemen.