Wonen zonder beperking

Driestroom Moeder-Kind-Huis Damaris

Terug naar overzicht
Logo Driestroom

Het betreft ongehuwde moeders (15 - 25 jr) met een lichte of matige verstandelijke beperking met een kind. Plaatsing is mogelijk vanaf de 7de maand van de zwangerschap. Driestroomhuis Damaris, transitiehuis voor jonge moeders is een nieuw initiatief. Een kleinschalige opvang (max 6.)

Woning

Soort woning

Overige woning

Omschrijving

Een vrijstaande woning/ villa in Ermelo. Er gemeenschappelijke ruimtes als een steunpunt, grote kindvriendelijke tuin, lesruimtes, waskamer, strijkkamer.
Er is een grote ommuurde tuin om de woning. Deze zal worden ingericht als beleef tuin.

Waaronder kleindieren verblijf, grote zandspeelplaats en gras.

Woning ligt in centrum van Ermelo en ligt op loopafstand van winkels en ns station.

Indeling gemeenschappelijk deel

Er zijn drie badkamers , waarvan 1 gebruikt zal worden als lesplein.
Er is een grote huiskamer met keuken, te benoemen als steunpunt.

Rolstoel toegankelijk

Nee

Tuin

Ja

Indeling per wooneenheid

Een ieder krijgt een eigen gemeubileerde kamer/studio. Douche/toilet worden gedeeld.

Situering in wijk

In het centrum van Ermelo.

Verloskundige praktijk, consultatiebureau en kinderopvang liggen op loopafstand.

Bereikbaarheid

Winkels < 200m
Openbaar vervoer < 200m

Getoonde informatie onjuist? Tip ›

Soort beperking

Autisme en verstandelijke beperking, Licht verstandelijke beperking, Psychische beperking

Omschrijving

Het betreft ongehuwde moeders (15 - 25 jr) met een lichte of matige verstandelijke beperking met een kind. Plaatsing is mogelijk vanaf de 7de maand van de zwangerschap. Driestroomhuis Damaris, transitiehuis voor jonge moeders is een nieuw initiatief. Een kleinschalige opvang (max 6.) Kans bieden voor de moeder: Te 'bewijzen', te leren wat opvoeden betekent, naast goed voor jezelf blijven zorgen. Voor de baby: het creëren van een veilige opvoedwereld waardoor een goed hechtingsproces op gang gebracht wordt. Trajecttijd ongeveer 1,5 jaar. Bij vertrek/doorstroming zal een startpakket meegegeven worden. Waardepropositie Onze visie is gebaseerd op het Bijbelse mensbeeld, d.w.z. dat elk mens mogelijkheden heeft en keuzes mag maken. Ieder is uniek. Doel is: herstel van regie over eigen leven met overzicht over eigen mogelijkheden. Het streven is terugkeer in de maatschappij, eventueel aangevuld met passende ondersteuning daar waar nodig.

Aantal bewoners

6

Open plaatsen

Neem voor meer informatie over open plaatsen contact op met de organisatie.

Begeleiding

Op basis van ZZP's

Verzorging

Op basis van ZZP's

Behandeling

Op basis van ZZP's

Omschrijving

Binnen Driestroomhuis Damaris mag je leren, ontdekken wie je bent en wat je mogelijkheden zijn. Ervaring leert dat nieuw gedrag leren pas mogelijk is als er sprake is van een stabiele leefomgeving. Moeder maakt hier voortdurend eigen keuzes in en wordt hierin begeleid. Naast dagbesteding, werk en/of opleiding is er ook aandacht voor invullen van vrije tijdsbesteding.
Thema's die hierbij aan bod komen zijn o.a.: hygiene/zelfverzorging, verzorging baby, voeding, babymassage, babyzwemmen, geloofsbeleving, kerk, alphacursus, bijbelstudie, sport, spel, financiën, sociale vaardigheids training, omgang met elkaar, gezellige avonden, etc.
Er wordt gewerkt met Kleurenmodel Damaris. (drs. R. Tijdeman)
Model omschreven aan de hand van competentie gericht werken, Eigen Kracht en oplossingsgericht werken. Werken aan de hand van fases brengt duidelijkheid en overzicht, zeker daar dit gekoppeld is aan een individueel zorgplan.

Gedragsregulering

Ja

Geïnteresseerd?

Heb je interesse in deze woning of wil je extra informatie? Vul onderstaand formulier in en de (zorg) aanbieder zal contact met je opnemen.