Blijf op de hoogte
Wonen zonder beperking

Villa Franca Adelante - woontrainen

Terug naar overzicht

Jongeren: Lichamelijk of meervoudig beperkt al dan niet in combinatie met NAH, in de leeftijd van 16-25 jaar die willen leren om zo zelfstandig mogelijk te leven en die hulp nodig hebben om erachter te komen welke woonomgeving in de toekomst voor hem/haar het meest geschikt is. Een ideale tussens...

Woning

Soort woning

Groepswoning

Omschrijving

Een fraai pand in het centrum van Heerlen op loopafstand van winkels en veel openbare voorzieningen. Pand is volledig rolstoeltoegankelijk, heeft bijvoorbeeld een lift en alle kamers zijn aangepast voor rolstoelgebruikers.

Indeling gemeenschappelijk deel

Grote gezamenlijke woonkamer op bagane vloer inclusief open keuken voor algemeen gebruik. Op 1e verdieping grote woonkamer met daarnaast een grote oefenkeuken met hoog laag functie. Gezamenlijke tuin met tuinhuis voor scootmobiels en fietsen.

Rolstoel toegankelijk

Ja

Tuin

Ja

Indeling per wooneenheid

Villa Franca: Zit slaapkamer met aanrecht, koelkast en TV. Eigen douche badkamer (rolstoel toegangkelijk)

Individuele appartementen in straal van 1 kilometer: aparte slaapkamer, aparte douche badkamer, woonkamer, berging. Rolstoeltoegangkelijk.

Situering in wijk

In het centrum van Heerlen nabij winkels, openbare gelegenheden en uitgaansgebied.

Bereikbaarheid

Winkels < 200m
Openbaar vervoer < 500m

Getoonde informatie onjuist? Tip ›

Soort beperking

Epilepsie, Lichamelijke beperking, Licht verstandelijke beperking, Niet-aangeboren hersenletsel (NAH), Overig

Omschrijving

Jongeren: Lichamelijk of meervoudig beperkt al dan niet in combinatie met NAH, in de leeftijd van 16-25 jaar die willen leren om zo zelfstandig mogelijk te leven en die hulp nodig hebben om erachter te komen welke woonomgeving in de toekomst voor hem/haar het meest geschikt is. Een ideale tussenstap voor degene voor wie de stap van thuis naar zelfstandig wonen (nog) te groot is of voor wie een trainingsperiode waarin gewerkt wordt aan zo zelfstandig mogelijk wonen en leven, gewenst is. Trainingsdoelen kunnen onder andere zijn: het organiseren van de financiën, leren koken, leren wassen en strijken, hoe leg je sociale contacten, zelfstandig boodschappen doen etc. Tevens zijn er diverse appartementen beschikbaar in een straal van 1 km van Villa Franca waar jongeren geheel zelfstandig kunnen wonen met enige of gemiddelde begeleiding. Dit is een volgende stap na het groepswonen in Villa Franca. In overleg met groepsleiding wordt gekeken wat de meest ideale woonsituatie per jongere is.

Aantal bewoners

11

Open plaatsen

1 (neem voor informatie over de wachtlijst contact op met de organisatie).

Begeleiding

Enige, Gemiddeld, Op basis van ZZP's

Verzorging

Enige, Gemiddeld, Op basis van ZZP's

Behandeling

Geen

Omschrijving

Jongeren: Lichamelijk of meervoudig beperkt al dan niet in combinatie met NAH, in de leeftijd van 16-25 jaar die willen leren om zo zelfstandig mogelijk te leven en die hulp nodig hebben om erachter te komen welke woonomgeving in de toekomst voor hem/haar het meest geschikt is.

Gedragsregulering

Ja

Geïnteresseerd?

Heb je interesse in deze woning of wil je extra informatie? Vul onderstaand formulier in en de (zorg) aanbieder zal contact met je opnemen.