Naar inhoud Naar navigatie

Ga terug

Print

Woonplek beschikbaar bij Visio De Brink, kleinschalig wonen op een beschermd terrein

Algemeen

Woonplek beschikbaar bij Visio De Brink, kleinschalig wonen op een beschermd terrein
Groningerstraat 15
9481 TJ Vries
Telefoonnummer:
06 20 40 27 42
Zorgaanbieder:
Koninklijke Visio

Doelgroep

Soort beperking
Autisme en verstandelijk, Meervoudig, Zintuigelijk, Verstandelijk
Omschrijving
Visio De Brink ligt aan de rand van het Drentse dorp Vries. In de moderne woonwijk wonen ongeveer 160 mensen met een visuele en verstandelijke beperking. De twee-onder-een-kapwoningen op het terrein zijn kleinschalig en aangepast aan de behoeften en wensen van de bewoners.


Op Legakker 10 -12 wonen 3 mannen en 4 vrouwen variërend in de leeftijd van 18 tot 72 jaar, De jongeren hebben een begeleiden zorgvraag en anderen overwegend intensieve zorg. van de 8 cliënten zijn aantal mobiel en een paar rolstoel gebonden, De cliënten gaan overdag naar dagbesteding op het terrein van de Brink en twee cliënten blijven overdag (deels) thuis en krijgen daar activiteiten aangeboden. Hierdoor is er een goede balans tussen rust en activiteit mogelijk voor alle cliënten. Naast de dagprogramma's overdag inclusief de dagbesteding is er in de avond ruimte voor recreatieve activiteiten op het terrein, wandeling maken bijv. of deelname aan een club ( o.a. tut-, schilder- of kookclub)

Leeftijd
  • 18 tot 24 jaar
  • 24 tot 55 jaar
  • 55 plus
Geslacht
gemengd
Aantal bewoners
Minimaal 5 per woning
Open plaatsen
3
Getoonde informatie onjuist?

Tip

Is de informatie die u hier ziet onjuist? Of is de woning of open plaats niet beschikbaar? Tip dan de betreffende organisatie.
  • *
  • *
  • *

* dit is een verplicht veld

Hoe wij omgaan met uw privacy.

Ondersteuning

Begeleiding
Op basis van ZZP’s, Intensief
Verzorging
Op basis van ZZP’s, Zeer intensief
Behandeling
Op basis van ZZP’s
Gedragsregulering
Ja
Omschrijving
De begeleiding is altijd beschikbaar voor de cliënten en werkt ondersteunend aan de zorgvraag van de individuele cliënt. Zo is er voor de een de vraag om hulp te krijgen bij de verzorging vanuit de rolstoel en is de zorg zeer intensief, waarbij de ander een meer begeleidende stijl vraagt in zijn of haar zorgvraag. Medewerkers hebben veel kennis van ouderenzorg en EMB met een visuele en verstandelijke beperking. Er worden diverse manier van communiceren gebruikt, afhankelijk van wat de bewoner vraagt, zoals verbaal, met gebaren of met verwijzers.

Woning

Type aanbieder
WLZ erkende zorg aanbieder, Beschermd wonen
Soort woning
groepswoning
Algemene beschrijving
Legakker 10 – 12 is een twee-onder-een-kap woning op het terrein van De Brink in Vries. Het huis ligt centraal op het terrein is en is gemakkelijk bereikbaar. Op de begane grond zijn er 8 slaapkamers en 2 op de eerste etage, zowel beneden als boven zijn sanitaire voorzieningen als toilet, toilettafel en douche. Alle ruimtes beneden zijn waar nodig ook bereikbaar met een plafondtilsysteem. De trap beschikt over een stoellift.
Indeling gemeenschappelijk deel
Er is een gemeenschappelijke woonkamer met open keuken. Vanuit de woonkamer is de tuin via een schuifpui bereikbaar. De sanitaire ruimte is voor gemeenschappelijk gebruik.
Rolstoeltoegankelijk
ja
Tuin
ja
Indeling per wooneenheid
Elke cliënt heeft een eigen zit-slaapkamer met wastafel. Alle ruimtes zijn, waar nodig, ook bereikbaar met een plafond-tilsysteem.
Situering in wijk
Het terrein van Visio De Brink heeft een dorps karakter. Cliënten hebben zo de mogelijkheid om zo zelfstandig mogelijk het dorp en de voorzieningen te bereiken. De gemeente denkt hierin actief met ons mee.

Op het terrein zijn verschillende voorzieningen, waaronder winkels (o.a. Landwinkel De Brink, een supermarkt en cadeauwinkel), een aangepaste speeltuin, zwembad, educatief agrarisch centrum (de Kiep) en restaurant.
Bereikbaarheid
Winkels
<500m
Scholen
>500m
Kerk
>500m
Openbaar vervoer
<200m

Contact

Aanmeld procedure
Belangstelling of meer informatie, kom gerust eens kijken of neem contact op met Esther Boers, manager Wonen & Dagbesteding Noord-Nederland.
Organisatie
Koninklijke Visio, Visio De Brink
Contactpersoon
Esther Boers
Tel: 06 20 40 27 42
estherboers@visio.org
Website
https://www.visio.org/nl-nl/wonen-dagbesteding/woonlocaties/de-brink

Heeft u interesse in deze woning of wilt u extra informatie? Klik dan op de onderstaande contact button en de (zorg) aanbieder zal contact met u opnemen.

Neem contact op