Blijf op de hoogte
Wonen zonder beperking

Vogellaan in Bergen (Limburg) - Dichterbij

Terug naar overzicht

Aan de Vogellaan in Bergen hebben we wel zó'n fijne plek! Je woont er samen met andere mannen en vrouwen met een (meestal) matige tot ernstige verstandelijke beperking. Ze hebben daarnaast te maken met fysieke beperkingen en/of ouderdomsproblematiek. Maar dat staat hun woonplezier niet in de weg!

Woning

Soort woning

Eengezinswoning, Groepswoning, Seniorenwoning, Overige woning

Omschrijving

De Vogellaan is een fijne, veilige plek voor de bewoners. De huisgenoten hebben het er erg naar hun zin. De meesten wonen er al jaren. Ze doen niet heel veel samen, maar genieten wel van alles wat er om hen heen gebeurt. Ben jij wat meer op jezelf? Geen probleem: op deze rustige groepswoningen voel je je vast op je gemak. De bewoners vinden het fijn om een knuffel te geven of te krijgen. Jij ook?

Indeling gemeenschappelijk deel

  • 24-uurszorg in een veilige, warme omgeving
  • Rolstoelvriendelijk
  • Lift, tillift, hoog-laagbad en douche met douchestoelen
  • Kuipstoelfiets
  • Sluis voor interne doorgang naar naastgelegen woning
  • Ruime tuin met zon
  • Dagbesteding op locatie
  • Dagbesteding voor ouderen op loopafstand

Rolstoel toegankelijk

Ja

Tuin

Ja

Indeling per wooneenheid

Tussen de twee huizen zit een sluis. Je kunt zo van de ene groepswoning naar de andere gaan. Verder heb je er een eigen slaapkamer met wastafel. De badkamers deel je met de andere bewoners. Achter de huizen ligt een ruime, zonnige tuin.

Situering in wijk

De woningen staan in een rustige woonwijk van Bergen. Je loopt in vijf minuten naar het kleine, knusse dorpscentrum. Je kunt daar boodschappen halen, een terrasje pakken of lekker naar de markt. Ook de dagbesteding voor ouderen is vlak in de buurt. De locatie is goed bereikbaar met de bus.

Bereikbaarheid

Winkels < 500m
Gezondheidscentrum < 500m
Openbaar vervoer < 500m

Getoonde informatie onjuist? Tip ›

Soort beperking

Autisme en verstandelijke beperking, Dementie, Gedragsproblemen, Lichamelijke beperking, Licht verstandelijke beperking, Meervoudige beperking, Overig, Verstandelijke beperking

Omschrijving

Voor (jong)volwassen en oudere mannen en vrouwen met een (meestal) matige tot ernstige verstandelijke beperking met een grote behoefte aan verzorging en individuele begeleiding. Een aantal bewoners is niet in staat om met woorden te spreken en/of heeft te maken met ouderdomsproblematiek.

Aantal bewoners

10

Open plaatsen

1 (neem voor informatie over de wachtlijst contact op met de organisatie).

Begeleiding

Op basis van ZZP's

Verzorging

Op basis van ZZP's

Behandeling

Op basis van ZZP's

Omschrijving

Je kunt rekenen op een gezellige, veilige sfeer en veel persoonlijke aandacht. Op de Vogellaan mag je zijn wie je bent en doen we alles op ons gemakje. De begeleiders kijken goed naar wie jij bent en bewegen met jou mee. Krijg je met de jaren last van ouderdomsproblemen? Dan wordt de hulp aangepast. Kun jij niet (zo goed) praten? Dat is helemaal geen probleem: je kunt ook op een andere manier laten weten wat je wilt of voelt. Je krijgt natuurlijk alle ruimte om dingen nog zelf te doen. Dat vinden we alleen maar hartstikke leuk! En lukt het een dagje wat minder? Dan helpt de begeleiding je toch gewoon? Op de Vogellaan sta je er nooit alleen voor!


Wat doe je overdag?
Wil jij aanschuiven bij de dagbesteding-aan-huis? Of ga je liever naar dagbesteding buitenshuis, bijvoorbeeld bij zorgboerderij In Draf of MFC De Buun? Zeg het maar: jij mag kiezen! Ook ’s avonds en in het weekend kun je leuke dingen doen. Puzzel je graag? Of ga je liever kleuren? Hou je van tv kijken? Maak je graag een wandeling? Wil je mee naar de markt? Of draai je graag plaatjes? Het kan allemaal op de Vogellaan.

Gedragsregulering

Ja

Geïnteresseerd?

Heb je interesse in deze woning of wil je extra informatie? Vul onderstaand formulier in en de (zorg) aanbieder zal contact met je opnemen.