Wonen zonder beperking

Voorstraat 60

Terug naar overzicht

Van de cliënt wordt verwacht dat zij vrij zelfstandig zijn en op bepaalde momenten ook alleen in de woning aanwezig kunnen zijn (omdat de begeleiding bijvoorbeeld een boodschap aan het doen is). Het is van belang dat de cliënten onderling aansluiting vinden. Er is geen sprake van ernstige gedr...

Woning

Soort woning

Groepswoning

Omschrijving

Voorstraat 60 is een groepswoning, maar heeft ook één appartement. Er wonen negen cliënten die allemaal een eigen slaapkamer hebben. De woonkamer, keuken, badkamers en toiletten worden gedeeld. Het is belangrijk dat de cliënten onderling aansluiting vinden, er wordt veel waarde gehecht aan saamhorigheid.

De woning is een voormalige dokterswoning, die is uitgebouwd en gerenoveerd. Dit zorgt ervoor dat de woning karakter heeft, geen enkele kamer is qua afmeting of indeling gelijk. Van de cliënten wordt verwacht dat zij vrij zelfstandig zijn. De woning heeft één rolstoeltoegankelijke kamer, echter is het betreden van de tuin niet mogelijk. De begeleiding is coachend. Van maandag t/m donderdag van 10.00 tot 15.30 uur is er geen begeleiding aanwezig. Wel kan er contact gezocht worden met een achterwacht. Iedere nacht is er een slaapdienst aanwezig.

Indeling gemeenschappelijk deel

- Woon/eetkeuken
- Woonkamer

Rolstoel toegankelijk

Nee

Tuin

Ja

Indeling per wooneenheid

Er wonen negen cliënten die allemaal een eigen zit/slaapkamer hebben. De woning heeft twee verdiepingen, op de begane grond is er één kamer die rolstoel toegankelijk is en is er één appartement met keukenblok (deze ruimte is geschikt als trainingssituatie voor iemand die in de toekomst nog meer zelfstandig wil wonen).

Situering in wijk

De woning ligt middenin het centrum van Spijkenisse. Er zijn diverse dagbestedingslocaties op loopafstand. De supermarkt, kerk en scholen zijn allemaal op 500 meter afstand te vinden.

Bereikbaarheid

Winkels > 500m
Openbaar vervoer > 500m

Getoonde informatie onjuist? Tip ›

Soort beperking

Verstandelijke beperking

Omschrijving

Van de cliënt wordt verwacht dat zij vrij zelfstandig zijn en op bepaalde momenten ook alleen in de woning aanwezig kunnen zijn (omdat de begeleiding bijvoorbeeld een boodschap aan het doen is). Het is van belang dat de cliënten onderling aansluiting vinden. Er is geen sprake van ernstige gedragsproblemen (in de vorm van verbaal en/of fysiek geweld en/of behoefte hebben aan intensieve begeleiding).

Aantal bewoners

9

Open plaatsen

Neem voor meer informatie over open plaatsen contact op met de organisatie.

Begeleiding

Op basis van ZZP's

Verzorging

Op basis van ZZP's

Behandeling

Op basis van ZZP's

Omschrijving

Cliënten zijn op velerlei gebied vrij zelfstandig maar hechten allemaal ook veel waarde aan de groep. De saamhorigheid kan zo nu en dan erg belangrijk zijn. Mede omdat er in de woning altijd maar één begeleider aanwezig is, zoeken cliënten onderling ook veel contact met elkaar. Begeleiding is veelal aan het coachen en ondersteunen om de afgesproken doelen, die in ieder individueel zorgplan zijn afgesproken, te behalen.

Gedragsregulering

Ja

Geïnteresseerd?

Heb je interesse in deze woning of wil je extra informatie? Vul onderstaand formulier in en de (zorg) aanbieder zal contact met je opnemen.