Wonen zonder beperking

Weidebuurt Hardenberg

Terug naar overzicht

Sprank biedt mensen met een verstandelijke beperking ruimte om te wonen, te werken, te ontspannen en zichzelf te ontwikkelen in een christelijke woon- en leefomgeving.

Woning

Soort woning

Appartement

Omschrijving

Stel je voor: je stapt door de openslaande deur van je kamer naar je eigen terrasje. Daar drink je koffie terwijl je de vogels hoort zingen. Locatie Weidebuurt in het landelijke Heemse (Hardenberg) is een huis met twee groepen. Er zijn appartementen en zit/slaap-kamers.

Indeling gemeenschappelijk deel

De groepsruimte wordt gebruikt voor ontbijt, koffiedrinken, avondeten, spelletjes, knutselen en tv kijken. Ook is er een grote tuin.

Rolstoel toegankelijk

Nee

Tuin

Ja

Indeling per wooneenheid

Zit/slaapkamer met badkamer met douche en toilet. Of een appartement met zitkamer, slaapkamer, keukenblok, badkamer en bergruimte.

Situering in wijk

De woning staat in het landelijke Heemse. Op vijf minuten lopen is de buurtsupermarkt en het is tien minuten fietsen naar het centrum van Hardenberg.

Bereikbaarheid

Winkels > 500m
Gezondheidscentrum > 500m
Openbaar vervoer > 500m

Getoonde informatie onjuist? Tip ›

Soort beperking

Autisme en verstandelijke beperking, Verstandelijke beperking

Omschrijving

We begeleiden cliënten met autisme, epilepsie, het Downsyndroom en we zorgen voor oudere cliënten. De begeleiding is afgestemd op de persoon. Veel dingen gebeuren zelfstandig, we ondersteunen waar het nodig is.

Aantal bewoners

12

Open plaatsen

2 (neem voor informatie over de wachtlijst contact op met de organisatie).

Begeleiding

Enige, Gemiddeld, Intensief, Op basis van ZZP's

Verzorging

Gemiddeld, Op basis van ZZP's

Behandeling

Geen

Omschrijving

De bewoners krijgen begeleiding die is afgestemd op hun vraag. Binnenshuis kan iedereen zich zelfstandig redden en een paar bewoners kunnen ook zelfstandig ergens heen. De bewoners van de appartementengroep doen veel in hun eigen appartement, maar ze eten gezamenlijk met de begeleiding. De bewoners van de andere groep drinken ook samen koffie; deze groep doet meer samen en zit minder in de eigen kamer.

Gedragsregulering

Nee

Geïnteresseerd?

Heb je interesse in deze woning of wil je extra informatie? Vul onderstaand formulier in en de (zorg) aanbieder zal contact met je opnemen.