Wonen zonder beperking

Woning

Soort woning

Appartement

Omschrijving

Locatie Weidebuurt in het landelijke Heemse (Hardenberg) is een huis met twee groepen: een appartementengroep en een groep voor mensen met een rustig leeftempo.

Indeling gemeenschappelijk deel

De groepsruimte wordt gebruikt voor het ontbijt, avondeten, spelletjes, knutselen en tv kijken. Ook is er een grote tuin.

Rolstoel toegankelijk

Nee

Tuin

Ja

Indeling per wooneenheid

50+ groep: zit/slaapkamer en badkamer met douche en toilet

Situering in wijk

De locatie staat in het landelijke Heemse. In dezelfde straat liggen de kerk en de dagbesteding van Sprank. Op vijf minuten lopen ligt de buurtsupermarkt en het is 10 minuten fietsen naar het centrum van Hardenberg.

Bereikbaarheid

Winkels > 500m
Openbaar vervoer > 500m

Getoonde informatie onjuist? Tip ›

Soort beperking

Autisme en verstandelijke beperking, Verstandelijke beperking

Omschrijving

Sprank biedt mensen met een verstandelijke beperking ruimte om te wonen, te werken, te ontspannen en zichzelf te ontwikkelen in een christelijke woon- en leefomgeving.

Aantal bewoners

12

Open plaatsen

1

Begeleiding

Enige, Gemiddeld, Intensief, Op basis van ZZP's

Verzorging

Gemiddeld, Op basis van ZZP's

Behandeling

Geen

Omschrijving

De bewoners krijgen begeleiding die is afgestemd op hun hulpvraag. Binnenshuis kan iedereen zich zelfstandig redden en een paar bewoners kunnen ook zelfstandig ergens heen. De bewoners van de appartementengroep doen veel in hun eigen appartement, maar ze eten gezamenlijk met de begeleiding. De bewoners van de ouderengroep (50+) drinken ook samen koffie; deze groep doet meer samen en zit minder in de eigen kamer.

Gedragsregulering

Nee

Geïnteresseerd?

Heb je interesse in deze woning of wil je extra informatie? Vul onderstaand formulier in en de (zorg) aanbieder zal contact met je opnemen.