Blijf op de hoogte
Wonen zonder beperking

Wilhelmina van Sonsbeeck

Terug naar overzicht

Woning

Soort woning

Appartement

Omschrijving

Wonen waar u zich thuis voelt. Voor wanneer u last heeft van dementie is dat mogelijk in zorghuis Wilhelmina van Sonsbeeck. Op een centrale locatie in Zwolle, vlakbij het historische centrum bieden wij u een beschermde, huiselijke en herkenbare omgeving in de vorm van kleinschalig wonen. Omgeven door scholen, een winkelstraat en een gezellig eetcafé is het stadse leven om de hoek. Een boodschap doen of even naar het park, alles is op loopafstand. De bruisende stad Zwolle zorgt voor genoeg vertier en thuis kunt u genieten van de rust. Natuurlijk staat goede zorg bij ons voorop. Bij IJsselheem werken professionals met passie voor hun vak. Uw zorgvraag staat bij ons centraal, waarbij u zelf (indien mogelijk) de regie heeft. Wij bieden ondersteuning daar waar dat nodig is.

Wij zijn een thuis voor onze bewoners en een ontmoetingsplek voor omwonenden. Loop gerust eens bij ons binnen voor een kop koffie of sluit aan bij de activiteiten die wij organiseren.

Indeling gemeenschappelijk deel

Binnen Wilhelmina van Sonsbeeck hanteren wij kleinschalig wonen. Samen met zes of zeven medebewoners vormt u met elkaar een huishouden. U richt zelf (wanneer dit voor u mogelijk is) uw dagelijks leven in. Uw leefstijl en voorkeuren vormen de leidraad voor de zorg en ondersteuning die wij bieden. U helpt mee in het huishouden en bij het bereiden van de maaltijden als u daar zin in heeft. Uw familie en vrienden zijn uiteraard altijd welkom en kunnen gezellig aanschuiven tijdens de gezamenlijke maaltijden.

Dementie
Ouderen met dementie zijn soms angstig, verdrietig of eenzaam. Daar proberen wij wat aan te doen en vaak lukt dat door ons goed in te leven in wat u als bewoner wil en daarnaar te handelen.

U koestert uw verleden en wij verdiepen ons hierin. Oude foto’s aan de muur en een fotoboek van vroeger kunnen u helpen om herinneringen op te halen. U heeft uw eigen wensen en voorkeuren. Die respecteren wij zodat u zichzelf kan zijn. Zo is er ruimte voor ieders persoonlijkheid.

Rolstoel toegankelijk

Ja

Tuin

Ja

Indeling per wooneenheid

U heeft een eigen zit/ slaapkamer van circa 20m2. Deze kunt u met uw eigen meubels inrichten. Ook in de gemeenschappelijke woonkamer is plek voor uw meubels. De woonkamer en keuken vormen een plek voor ontmoeting, evenals de tuin en balkons.

Bereikbaarheid

Winkels < 500m
Openbaar vervoer < 500m

Getoonde informatie onjuist? Tip ›

Soort beperking

Dementie

Open plaatsen

Neem voor meer informatie over open plaatsen contact op met de organisatie.

Begeleiding

Geen

Verzorging

Geen

Behandeling

Geen

Gedragsregulering

Nee

Geïnteresseerd?

Heb je interesse in deze woning of wil je extra informatie? Vul onderstaand formulier in en de (zorg) aanbieder zal contact met je opnemen.