Blijf op de hoogte
Wonen zonder beperking

Wonen 18+ Sittard

Terug naar overzicht

Jongeren met een licht verstandelijke handicap en / of een psychische beperking en jongeren met gedragsproblematiek. Het project richt zich met name op jongeren met een licht verstandelijke beperking en jongeren met een autistisch spectrum stoornis die aangewezen zijn op een 24 uurs setting waarb...

Woning

Soort woning

Studio

Omschrijving

individuele studio's. Client huurt zelfstandig de woning.

Rolstoel toegankelijk

Nee

Tuin

Nee

Indeling per wooneenheid

Alle studio's hebben een eigen slaapkamer, woonkamer, keuken, toilet, voorzien van alle benodigde aansluitingen zoals tv, internet, etc.
Het gebruik van wasmachine is gezamenlijk.

Situering in wijk

De studio's liggen gelegen in het centrum van sittard.

Bereikbaarheid

Winkels > 500m
Openbaar vervoer > 500m

Getoonde informatie onjuist? Tip ›

Soort beperking

Autisme en normale begaafdheid, Autisme en verstandelijke beperking, Licht verstandelijke beperking

Omschrijving

Jongeren met een licht verstandelijke handicap en / of een psychische beperking en jongeren met gedragsproblematiek. Het project richt zich met name op jongeren met een licht verstandelijke beperking en jongeren met een autistisch spectrum stoornis die aangewezen zijn op een 24 uurs setting waarbij de vraag zich specifiek richt op kleinschalige woonvormen. Jongeren met ASS en/of LVG zoeken naar mogelijkheden om zo veel mogelijk zelfstandig te wonen buiten een instellingsterrein met toch een 24 uurs netwerk om hen heen.

Aantal bewoners

6

Open plaatsen

Neem voor meer informatie over open plaatsen contact op met de organisatie.

Begeleiding

Enige, Gemiddeld, Intensief

Verzorging

Enige

Behandeling

Gemiddeld

Omschrijving

Individuele begeleiding wordt vormgeven via een begeleidingsplan.
De cliënt wordt begeleid aan de hand van een met de cliënt vastgesteld begeleidingplan dat zich richt op het leren van sociale vaardigheden, het aanleren van praktische vaardigheden, het verbeteren van de vrijetijdsbesteding, het ontwikkelen en aanleren van emotionele vaardigheden en verbetering van het sociale netwerk. Cliënten hebben vaak problemen met het onderhouden van sociale relaties, het deelnemen aan het maatschappelijk leven en het invullen van de dag. Daarnaast zijn er beperkingen in de besluitneming- en oplossingsvaardigheden en bij het initiëren en uitvoeren van complexere taken.
Er wordt begeleid via afgesproken begeleidingsafspraken. Tevens is er een 24-uurs achterwacht aanwezig waar de cliënt op terug kan vallen.

Gedragsregulering

Ja

Geïnteresseerd?

Heb je interesse in deze woning of wil je extra informatie? Vul onderstaand formulier in en de (zorg) aanbieder zal contact met je opnemen.