Blijf op de hoogte
Wonen zonder beperking

Wonen 18+ Weert

Terug naar overzicht

Jongeren met een licht verstandelijke handicap en / of een psychische beperking en jongeren met gedragsproblematiek. Het project richt zich met name op jongeren met een licht verstandelijke beperking en jongeren met een autistisch spectrum stoornis die aangewezen zijn op een 24 uurs setting waarb...

Woning

Soort woning

Appartement

Omschrijving

Individuele appartementen.

Indeling gemeenschappelijk deel

Binnen het centrale kantoorappartement is een gezamenlijke woonkamer ingericht die een inloopfunctie voor cliënten heeft.

Rolstoel toegankelijk

Nee

Tuin

Nee

Indeling per wooneenheid

Alle appartementen hebben een eigen slaapkamer, woonkamer, keuken, balkon en toilet, voorzien van alle benodigde aansluitingen zoals tv, internet, etc.

Situering in wijk

Appartementencomplex.

Bereikbaarheid

Winkels < 500m
Openbaar vervoer < 200m

Getoonde informatie onjuist? Tip ›

Soort beperking

Autisme en normale begaafdheid, Autisme en verstandelijke beperking, Licht verstandelijke beperking

Omschrijving

Jongeren met een licht verstandelijke handicap en / of een psychische beperking en jongeren met gedragsproblematiek. Het project richt zich met name op jongeren met een licht verstandelijke beperking en jongeren met een autistisch spectrum stoornis die aangewezen zijn op een 24 uurs setting waarbij de vraag zich specifiek richt op kleinschalige woonvormen. Jongeren met ASS en/of LVG zoeken naar mogelijkheden om zo veel mogelijk zelfstandig te wonen buiten een instellingsterrein met toch een 24 uurs netwerk om hen heen.

Aantal bewoners

18

Open plaatsen

Neem voor meer informatie over open plaatsen contact op met de organisatie.

Begeleiding

Gemiddeld, Intensief, Zeer intensief

Verzorging

Enige

Behandeling

Gemiddeld

Omschrijving

Individuele begeleiding wordt vormgeven via een begeleidingsplan.
De cliënt wordt begeleid aan de hand van een met de cliënt vastgesteld begeleidingplan dat zich richt op het leren van sociale vaardigheden, het aanleren van praktische vaardigheden, het verbeteren van de vrijetijdsbesteding, het ontwikkelen en aanleren van emotionele vaardigheden en verbetering van het sociale netwerk. Cliënten met een psychiatrische beperking zoals ASS hebben continu begeleiding nodig. De cliënten hebben een structuur, stabiliteit, bescherming en veiligheid biedende woonomgeving nodig waarin toezicht wordt gehouden. De cliënten hebben ten aanzien van hun sociale redzaamheid dagelijkse begeleiding nodig. Cliënten hebben vaak problemen met het onderhouden van sociale relaties, het deelnemen aan het maatschappelijk leven en het invullen van de dag. Daarnaast zijn er beperkingen in de besluitneming- en oplossingsvaardigheden en bij het initiëren en uitvoeren van complexere taken.

Gedragsregulering

Ja

Geïnteresseerd?

Heb je interesse in deze woning of wil je extra informatie? Vul onderstaand formulier in en de (zorg) aanbieder zal contact met je opnemen.