Naar inhoud Naar navigatie

Ga terug

Print

Wonen en logeren voor visueel en verstandelijk beperkte kinderen/jongeren

Algemeen

Wonen en logeren voor visueel en verstandelijk beperkte kinderen/jongeren
Oud Bussummerweg 72
1272RX Huizen
Telefoonnummer:
088 5855565
Zorgaanbieder:
Koninklijke Visio

Doelgroep

Soort beperking
Autisme en verstandelijk, Epilepsie, Lichamelijk, Auditief en communicatief, Licht verstandelijk, Meervoudig, NAH, Verstandelijk, Zintuigelijk
Omschrijving
Deze woning staat in Huizen en is bestemd voor cliënten van 4 tot 20 jaar met een visuele en verstandelijke beperking. Daarnaast kan er ook sprake zijn van psychische - en/of gedragsproblemen, of een lichamelijke beperking.
Het is een woning met 2 woonlagen op het terrein van Koninklijke Visio aan de Amersfoortsestraatweg in Huizen. Deze woning heeft op de begane grond een gezamenlijke woonkamer, een speelruimte en een keuken. Ook op de begane grond zijn 4 slaapkamers, op de 1e verdieping 5. Zowel beneden als boven maken cliënten gebruik van een gedeeld sanitair.
De benedenverdieping is geheel rolstoeltoegankelijk.
De 24-uurs begeleiding wordt zowel individueel als groepsgericht gegeven aan de hand van de individuele ondersteuningsplannen.
Het is van belang te weten dat op deze woning wonen en logeren mogelijk is.
Leeftijd
  • 4 tot 12 jaar
  • 12 tot 18 jaar
Geslacht
gemengd
Aantal bewoners
9
Open plaatsen
2
Getoonde informatie onjuist?

Tip

Is de informatie die u hier ziet onjuist? Of is de woning of open plaats niet beschikbaar? Tip dan de betreffende organisatie.
  • *
  • *
  • *
  • *
  • *

Velden met een * zijn verplicht

Ondersteuning

Begeleiding
Op basis van ZZP’s, Intensief, Zeer intensief
Verzorging
Op basis van ZZP’s, Enige, Gemiddeld
Behandeling
Op basis van ZZP’s, Enige, Gemiddeld
Omschrijving
De woning kent 24-uurs begeleiding. De begeleiding, zowel individueel als in groepsverband, richt zich op de mogelijkheden van de cliënten en waar mogelijk worden cliënten gestimuleerd zaken zelf op te pakken. We richten ons met name op spelontwikkeling en communicatie. Hierbij werken we volgens de EIM-methodiek, en volgen de ontwikkeling van de cliënt. Binnen de woning is het programma "Ruimte voor Eigen Regie" geïntroduceerd.
Er zijn behandelmogelijkheden aanwezig vanuit verschillende specialismen, zoals ergotherapie en creatieve therapie.
Aan de woning is een gedragswetenschapper verbonden en is er de mogelijkheid om een psychiater te consulteren.

Woning

Soort woning
groepswoning
Algemene beschrijving
Op een rustige, lommerrijke omgeving, staat een groepswoning voor kinderen en jeugd van 4 tot 20 jaar, waar gewoond of gelogeerd kan worden. De woning bestaat uit 2 verdiepingen, beneden bevinden zich de gezamenlijke woonkamer, speelkamer, keuken, sanitair en 4 slaapkamers. Boven zijn er 5 slaapkamers en 2 sanitaire ruimtes. Om de woning is volop speelgelegenheid in de tuin, zoals schommels, trampoline, skelters en (rolstoel)fietsen. De speelkamer biedt mogelijkheden om te snoezelen, bijvoorbeeld op het warmwaterbed met diverse snoezelmaterialen en aangepaste verlichting.
Het gehele pand is zo ingericht dat slechtziende en blinde cliënten zo zelfstandig mogelijk hun weg door en rondom het pand kunnen vinden. Ook de verlichting is aangepast en er zijn contrasterende kleuren gebruikt. De benedenverdieping is rolstoeltoegankelijk.
Rolstoeltoegankelijk
ja
Tuin
ja
Bereikbaarheid
Winkels
>500m
Scholen
<200m
Kerk
>500m
Openbaar vervoer
<500m

Contact

Aanmeld procedure
Meer weten over deze woning? Bel of mail ons!
Organisatie
Koninklijke Visio
Contactpersoon
Lisette Ultee
Tel: 088 5855565
directiesecretariaatW&DMidden@visio.org

Heeft u interesse in deze woning of wilt u extra informatie? Klik dan op de onderstaande contact button en de (zorg) aanbieder zal contact met u opnemen.

Neem contact op