Wonen zonder beperking

Wonen met een visuele en verstandelijk beperking met bijkomende gedragsproblemen bij Visio in Huizen

Terug naar overzicht

Op de Zeisweg 6-8 in Huizen wonen cliënten met een visuele en verstandelijk beperking met bijkomende gedragsproblemen, mede door licht of matige psychiatrische problemen. Dit met ondersteuning van begeleidingsafspraken en directe begeleiding aan de cliënt. Overdag gaan de cliënten naar dagbesteding.

Woning

Omschrijving

In een rustige, verkeersluwe wijk in Huizen (NH) bevindt zich Zeisweg 6/8 aan het eind van een doodlopende weg. Deze dubbele woning telt 14 ruim opgezette kamers met elk een eigen sanitair, verdeeld over 2 woonlagen. De cliënten kunnen hun kamer naar eigen smaak inrichten.

De woning is geheel rolstoeltoegankelijk en er is een lift.

Indeling gemeenschappelijk deel

Er zijn 4 gezamenlijke woonkamers met bijbehorende keukens. Koken gebeurt in de woning, indien mogelijk samen met de cliënten. De gangen zijn voorzien van geleiderail.
Bij de woning is een ruime tuin met meerdere terrassen.

Rolstoel toegankelijk

Ja

Tuin

Ja

Indeling per wooneenheid

De kamers zijn ingesteld op de visusbeperking van de individuele cliënt en zijn ruim opgezet, met eigen sanitair. Elke kamer heeft een eigen voordeur naar de gang en ramen uitkijkend op de tuinen rondom de woning.
De beschikbare kamer grenst aan een gezamenlijke woonkamer waardoor het altijd mogelijk is om met de andere bewoners tijd door te brengen.

Situering in wijk

Zeisweg 6/8 ligt enkele tientallen meters van Het Elizabeth Kalishuis, het dagbestedingscentrum van Visio. De route van de woning naar het dagcentrum is aangepast aan de visuele beperkingen van de cliënten, waardoor zij veilig en eventueel zelfstandig de dagbesteding kunnen bezoeken. De woning bevindt zich op loopafstand van een mooi winkelcentrum, een openbaar zwembad en een busstation.

Bereikbaarheid

Winkels < 200m
Gezondheidscentrum < 500m
Openbaar vervoer < 200m

Getoonde informatie onjuist? Tip ›

Omschrijving

De cliënten op de Zeisweg 6-8 hebben een visuele en verstandelijk beperking met bijkomende gedragsproblemen, mede door licht of matige psychiatrische problemen. Alle cliënten zijn afhankelijk van begeleiding als het gaat om algemene dagelijkse verrichtingen. De woonsetting is behandelgericht. De woning is aangepast voor cliënten die afhankelijk zijn van een rolstoel.

Aantal bewoners

14

Open plaatsen

2 (wachtlijst van toepassing).

Begeleiding

Zeer intensief

Verzorging

Intensief

Behandeling

Intensief

Omschrijving

Op Zeisweg 6-8 bieden we intensieve 24-uurs begeleiding. Dit doen we vanuit een individueel cliëntplan, waarbij de geleverde zorg sterk afgestemd wordt op hulpvraag van de cliënt. Dit met ondersteuning van begeleidingsafspraken en directe begeleiding aan de cliënt. Overdag gaan de cliënten naar dagbesteding.

Er zijn behandelmogelijkheden aanwezig vanuit verschillende specialismen, zoals ergotherapie, fysiotherapie en creatieve therapie. Aan de woning zijn gedragswetenschappers en een psychiater verbonden.

Gedragsregulering

Ja

Geïnteresseerd?

Heb je interesse in deze woning of wil je extra informatie? Vul onderstaand formulier in en de (zorg) aanbieder zal contact met je opnemen.