Wonen zonder beperking

Wonen Volwassen Bruglaan

Terug naar overzicht

Woning

Soort woning

Groepswoning

Omschrijving

De Bruglaan is een kleinschalige woonvorm met een klein team aan begeleiders. Hierdoor zijn de communicatielijnen kort en kan er snel op de vraag geanticipeerd worden. Door de kleinschaligheid is er sfeer en gezelligheid zoals in een gezinswoning. Er kan gebruik worden gemaakt van verschillende disciplines vanuit Driestroom.

Indeling gemeenschappelijk deel

Op de begane grond kom je via de voordeur in de hal. Daar is een toilet en een toegang naar de garage/berghok. Via de hal kun je naar de algemene huiskamer en keuken. In de huiskamer is een deur die verbonden is aan de huiskamer van de andere woning. Op de begane grond bevinden zich in beide huizen een slaapkamer en een badkamer, waarvan één aangepast voor EMB. De eerste verdieping bereik je via de trap en deze wordt bewoond door drie cliënten die gebruik kunnen maken van een badkamer met bubbelbad of een douche. De slaapwacht is ook op de eerste verdieping. De tweede verdieping bestaat uit twee kamers die verdeeld zijn als slaapkamer en zitkamer, Aan de andere kant van de tweede verdieping is een zolder voor vrijetijdsactiviteiten waar ook een wasmachine en droger staan. Er is een tuin aanwezig aan de achterzijde met een schutting in het midden als afscheiding.

Rolstoel toegankelijk

Nee

Tuin

Ja

Situering in wijk

Woonvorm Bruglaan ligt aan de rand van Druten nabij het centrum en dichtbij een hertenkamp. Het is op loopafstand van de gezellige winkelstraat. In de buurt is een busstation dus ook makkelijk met openbaar vervoer te bereiken.

Bereikbaarheid

Winkels < 500m
Openbaar vervoer < 200m

Getoonde informatie onjuist? Tip ›

Soort beperking

Licht verstandelijke beperking, Meervoudige beperking, Verstandelijke beperking

Omschrijving

Woonvorm Bruglaan is een kleinschalige woonplek aan de rand van het centrum van Druten. Het zijn twee woningen die aan elkaar geschakeld zijn. Er wonen op dit moment vijf cliënten, in de leeftijd van 21 tot 35 jaar met een lichte of matige verstandelijke handicap. Indicatie VG 3 of hoger. Er woont één cliënt met ernstig meervoudige beperking. Voorwaarde om op de Bruglaan te wonen is dat cliënten een dagbestedingsplek hebben. Er is begeleiding aanwezig vanaf 16.00 uur tot de volgende dag 09.00 uur, anders in overleg.

Aantal bewoners

5

Open plaatsen

Neem voor meer informatie over open plaatsen contact op met de organisatie.

Begeleiding

Intensief

Verzorging

Intensief

Behandeling

Gemiddeld

Omschrijving

De ondersteuning die geboden wordt, is zeer gevarieerd. Dit kan zijn op het gebied van ADL-activiteiten tot het stimuleren naar zelfstandig wonen. In overleg met de cliënt worden middels 'Mijn Plan' afspraken gemaakt aan welk doel de cliënt wil werken. Dit kan zijn op het gebied van sociaal emotioneel welbevinden, financieel of persoonlijke ontwikkeling. Er is begeleiding aanwezig in de nacht, einde van de dag en ochtend. Cliënten kunnen in overleg een dag vrij nemen. Activiteiten die met elkaar gedaan worden, zijn spelletjes, tv kijken, uitgaan en winkelen maar ook lichte huishoudelijke taken zoals eigen kamer opruimen en schoonmaken, de was en eten koken. Cliënten zijn in de gelegenheid om deel te nemen aan de plaatselijke verenigingen.

Gedragsregulering

Ja

Geïnteresseerd?

Heb je interesse in deze woning of wil je extra informatie? Vul onderstaand formulier in en de (zorg) aanbieder zal contact met je opnemen.