Wonen zonder beperking

Wonen Volwassen Daniel Divali

Terug naar overzicht

Woning

Soort woning

Groepswoning

Omschrijving

Divali is een zorg intensieve groep. Hier bevinden zich 10 woonruimtes voor kinderen (vanaf 10 jaar) en (jong)volwassenen met een ernstige meervoudige beperking en een zorg intensieve hulpvraag.

Indeling gemeenschappelijk deel

De cliënten hebben een persoonlijk ingerichte slaapkamer met wasbak, voorzien van een plafondtillift en een aangepast bed. Indien nodig kan gebruik worden gemaakt van uitluisterapparatuur. De badkamer inclusief hoog laag bubbelbad en toilet deel je met 5 andere cliënten. De grote belevingstuin die de zintuigen prikkelt, met o.a. een rolstoelschommel op de begane grond biedt een veilige speelplek voor de cliënten. Daarnaast is er ook een gezamenlijke huiskamer, snoezel en motoriek ruimte.

Rolstoel toegankelijk

Ja

Tuin

Ja

Situering in wijk

Supermarkt en bushalte bevinden zich op 200 meter afstand. Het centrum van Nijmegen bevindt zich op een afstand van 3 km.

Bereikbaarheid

Winkels < 200m
Openbaar vervoer < 200m

Getoonde informatie onjuist? Tip ›

Soort beperking

Meervoudige beperking, Psychische beperking, Verstandelijke beperking

Omschrijving

De Daniël ligt in een rustige straat met veel groen in de Nijmeegse wijk Heseveld. Dit bijzondere gebouw werd voorheen gebruikt als kerk. Nu is het een woonvorm voor jongeren en (jong) volwassenen met een verstandelijke beperking en een ernstige meervoudige beperking.

Aantal bewoners

10

Open plaatsen

Neem voor meer informatie over open plaatsen contact op met de organisatie.

Begeleiding

Zeer intensief

Verzorging

Intensief

Behandeling

Gemiddeld, Intensief

Omschrijving

worden verricht. Het accent ligt op de domeinen van LACCS; Lichamelijk welbevinden, Alertheid, Contact, Communicatie en Stimulatie, dit zijn normen voor een goed leven.

De begeleiding is gericht op ontwikkeling en het onderhouden van vaardigheden. Dit kan op individueel of groepsniveau. Het aanbod in de ADL zijn, volledige overname, fysieke ondersteuning of instructie. De cliënten gaan overdag naar dagbesteding of school. Dagbesteding aan huis is mogelijk door “Spetters”. Dit is dagbesteding van Driestroom zij zijn ook gevestigd in het gebouw van “De Daniel”. We hebben een samenwerking met CIOS op gebied van beweging.

Er wordt door een kok 5 dagen in de week gekookt en kookt in het weekend begeleiding zelf.

Gedragsregulering

Ja

Geïnteresseerd?

Heb je interesse in deze woning of wil je extra informatie? Vul onderstaand formulier in en de (zorg) aanbieder zal contact met je opnemen.