Wonen zonder beperking

Wonen Volwassen St Josephstraat

Terug naar overzicht

Woning

Soort woning

Eengezinswoning

Omschrijving

In de woonvorm op de St. Josephstraat wonen zes volwassenen in de leeftijd van begin twintig jaar tot en met midden veertig jaar. Zij hebben een licht tot matig verstandelijke beperking. Kenmerkend voor beide woonvormen is de goede en gezellige sfeer. “Ik wil hier niet meer weg!” is een door de bewoners veelvuldig geuite mededeling.

Indeling gemeenschappelijk deel

De St. Josephstraat bestaat uit twee geschakelde woonhuizen die zo zijn ingericht dat iedere bewoner zijn eigen zelfstandige appartement heeft. Koken doen begeleiders en bewoners echter samen in de gemeenschappelijke keuken.

Rolstoel toegankelijk

Nee

Tuin

Ja

Situering in wijk

De bewoners van de St. Josephstraat wonen in twee geschakelde woonhuizen die zijn omgebouwd tot zelfstandige appartementen. Ook voor hen zijn het centrum van het dorp en voorzieningen als een supermarkt en een snackbar goed te belopen. Een bushalte ligt op ongeveer acht minuten lopen van de St. Josephstraat.

Bereikbaarheid

Winkels < 200m
Openbaar vervoer < 200m

Getoonde informatie onjuist? Tip ›

Soort beperking

Verstandelijke beperking

Omschrijving

Woonvormen Patrijsstraat en St. Josephstraat liggen dicht bij het centrum van Beneden Leeuwen. Op de twee woonvormen is één begeleidingsteam actief dat kantoor houdt op de Patrijsstraat. Hier wonen zeventien bewoners in de leeftijd van veertig jaar tot over de zeventig jaar. Ze hebben veelal een matig tot ernstig verstandelijke beperking en zijn voor hun persoonlijke verzorging afhankelijk van de begeleiders. Op de Patrijsstraat is dan ook de klok rond begeleiding aanwezig.

Aantal bewoners

17

Open plaatsen

Neem voor meer informatie over open plaatsen contact op met de organisatie.

Begeleiding

Intensief

Verzorging

Intensief

Behandeling

Gemiddeld

Omschrijving

De bewoners van de St. Josephstraat wonen zelfstandiger en gaan dagelijks naar de dagbesteding of hun werk. In hun begeleiding ligt de nadruk op het aanleren van nieuwe vaardigheden. Ook besteden de begeleiders aandacht aan het creëren (en vasthouden) van een goede sfeer en dynamiek tussen de bewoners. De sociale controle in de wijk is goed; buurtbewoners van de St. Josephstraat houden een oogje in het zeil. Bij onraad stellen zij de begeleiders op de hoogte.

Gedragsregulering

Ja

Geïnteresseerd?

Heb je interesse in deze woning of wil je extra informatie? Vul onderstaand formulier in en de (zorg) aanbieder zal contact met je opnemen.