Naar inhoud Naar navigatie

Ga terug

Print

Wonen voor volwassenen met een visuele en bijkomende beperkingen of problemen in Huizen

Algemeen

Wonen voor volwassenen met een visuele en bijkomende beperkingen of problemen in Huizen
Huizen
Telefoonnummer:
06 46 94 15 14
Zorgaanbieder:
Koninklijke Visio

Doelgroep

Soort beperking
Meervoudig, Gedraggestoord, licht verst., Zintuigelijk, Licht verstandelijk, NAH, Verstandelijk, Autisme en verstandelijk, Psychische
Omschrijving
Zeisweg 6/8 is een woning in Huizen, bestemd voor cliënten vanaf 18 jaar met een visuele en verstandelijke beperking, die daarnaast ook psychische - en/of gedragsproblemen hebben.
Het is een dubbele woning met 2 woonlagen aan het eind van een doodlopende weg. De woning bestaat uit 16 ruim opgezette kamers met ieder een eigen sanitair. Er zijn 4 gezamenlijke woonkamers met bijbehorende keukens. Koken gebeurt in de woning, indien mogelijk samen met de cliënten.
De woning is geheel rolstoeltoegankelijk en er is een lift.
De 24-uurs begeleiding wordt zowel individueel als groepsgericht gegeven aan de hand van de individuele ondersteuningsplannen.
Er is een wakkere nachtdienst.
Het dagbestedingscentrum van Visio ligt enkele tientallen meters van de woning af.

Leeftijd
  • 18 tot 24 jaar
  • 24 tot 55 jaar
  • 55 plus
Geslacht
gemengd
Aantal bewoners
16
Open plaatsen
2
Getoonde informatie onjuist?

Tip

Is de informatie die u hier ziet onjuist? Of is de woning of open plaats niet beschikbaar? Tip dan de betreffende organisatie.
  • *
  • *
  • *

* dit is een verplicht veld

Hoe wij omgaan met uw privacy.

Ondersteuning

Begeleiding
Op basis van ZZP’s
Verzorging
Op basis van ZZP’s
Behandeling
Op basis van ZZP’s
Gedragsregulering
Ja
Omschrijving
De woning kent 24-uurs begeleiding en heeft een wakkere nachtdienst. De begeleiding, zowel individueel als in groepsverband, richt zich op de mogelijkheden van de cliënten en waar mogelijk worden cliënten gestimuleerd zaken zelf op te pakken. Hierbij werken we volgens de EIM-methodiek en het programma "Ruimte voor eigen regie". Er zijn behandelmogelijkheden aanwezig vanuit verschillende specialismen, zoals ergotherapie, fysiotherapie en creatieve therapie.
Aan de woning zijn gedragswetenschappers en een psychiater verbonden.

Woning

Type aanbieder
Beschermd wonen
Soort woning
groepswoning
Algemene beschrijving
In een rustige, verkeersluwe wijk in Huizen (NH) bevindt zich Zeisweg 6/8. Deze moderne, dubbele woning telt 16 ruime kamers met elk een eigen sanitair, verdeeld over 2 woonlagen. De cliënten kunnen hun kamer naar eigen smaak inrichten. De woning heeft 4 gezamenlijke woonkamers, verspreid door het pand, met bijbehorende keukens. Het gehele pand is zo ingericht dat slechtziende en blinde cliënten zo zelfstandig mogelijk hun weg door en rondom het pand kunnen vinden. Ook de verlichting is aangepast en er zijn contrasterende kleuren gebruikt. Het pand is rolstoeltoegankelijk. Uiteraard is er ook een lift.
Indeling gemeenschappelijk deel
De woning beschikt over 4 gezamenlijke woonkamers en keukens, waar we als dat mogelijk is, samen met cliënten koken. De gangen zijn voorzien van geleiderail.
Bij de woning is een ruime tuin met meerdere terrassen.
Rolstoeltoegankelijk
ja
Tuin
ja
Indeling per wooneenheid
De kamers zijn ingesteld op de visusbeperking van de individuele cliënt en zijn ruim opgezet, met eigen sanitair. Elke kamer heeft een eigen voordeur naar de gang en ramen uitkijkend op de tuinen rondom de woning.
Situering in wijk
Zeisweg 6/8 ligt enkele tientallen meters van Het Elizabeth Kalishuis, het dagbestedingscentrum van Visio. De route van de woning naar het dagcentrum is aangepast aan de visuele beperkingen van de cliënten, waardoor zij veilig en eventueel zelfstandig de dagbesteding kunnen bezoeken.
De woning bevindt zich op loopafstand van een mooi winkelcentrum, een openbaar zwembad en een busstation.
Bereikbaarheid
Winkels
>500m
Scholen
>500m
Kerk
>500m
Openbaar vervoer
<500m

Contact

Aanmeld procedure
Meer weten over deze woning of over de beschikbaarheid? Neem dan contact op met Frank Roose, manager Wonen & Dagbesteding Midden-Huizen.
Organisatie
Koninklijke Visio
Contactpersoon
Frank Roose
Tel: 06 46 94 15 14
infomidden@visio.org
Website
Wonen en dagbesteding in Huizen via Koninklijke Visio

Heeft u interesse in deze woning of wilt u extra informatie? Klik dan op de onderstaande contact button en de (zorg) aanbieder zal contact met u opnemen.

Neem contact op