Naar inhoud Naar navigatie

Ga terug

Print

Wonen voor volwassenen en ouderen met een visuele en verstandelijke beperking in Ruinen

Algemeen

Wonen voor volwassenen en ouderen met een visuele en verstandelijke beperking in Ruinen
Mr. Harm Smeengestraat 27
4444PP Ruinen
Telefoonnummer:
088 5855565
Zorgaanbieder:
Koninklijke Visio

Doelgroep

Soort beperking
Autisme en verstandelijk, Epilepsie, Lichamelijk, Auditief en communicatief, Licht verstandelijk, Meervoudig, Zintuigelijk, Dementie
Omschrijving
Dagpauwoog, gelegen aan de Mr. Harm Smeengestraat, staat in het dorp Ruinen (Drenthe) en is bestemd voor cliënten van 30 tot 80 jaar met een visuele en verstandelijke beperking. Daarnaast kan er ook sprake zijn van psychische - en/of gedragsproblemen, of een lichamelijke beperking. Binnen de woning zijn 2 woongroepen gesitueerd. De ene woongroep is naast de visuele en verstandelijke beperking gericht op autisme, de andere woongroep op de ouder wordende cliënt.
De woning bestaat uit 2 woonlagen. Op de begane grond bevinden zich, naast 2 gezamenlijke woonkamers (met keuken) aan de voor- en achterzijde, 5 appartementen. Op de 1e verdieping zijn 6 appartementen. Een appartement bestaat uit: huiskamer, keuken, slaapkamer, douche en toilet. Op de 1e verdieping bevindt zich tevens een gezamenlijke badkamer met een ligbad, waar cliënten gebruik van kunnen maken.
De woning is geheel rolstoeltoegankelijk.
Leeftijd
  • 24 tot 55 jaar
  • 55 plus
Geslacht
gemengd
Open plaatsen
1
Getoonde informatie onjuist?

Tip

Is de informatie die u hier ziet onjuist? Of is de woning of open plaats niet beschikbaar? Tip dan de betreffende organisatie.
  • *
  • *
  • *
  • *
  • *

Velden met een * zijn verplicht

Ondersteuning

Begeleiding
Op basis van ZZP’s, Intensief, Zeer intensief
Verzorging
Op basis van ZZP’s, Gemiddeld, Intensief
Behandeling
Op basis van ZZP’s, Gemiddeld, Intensief
Gedragsregulering
Ja
Omschrijving
De woning kent 24-uurs begeleiding. De begeleiding, zowel individueel als in groepsverband, richt zich op de mogelijkheden van de cliënten en waar mogelijk worden cliënten gestimuleerd zaken zelf op te pakken. Daarnaast bestaat de begeleiding uit het samen doen en cliënten bij de hand nemen waar nodig.
Wij hanteren de methodes "Geeft me de 5" en "Urlings". Tevens wordt er gewerkt volgens het programma "Ruimte voor Eigen Regie".
Aan de woning is een gedragswetenschapper verbonden. Tevens bestaat de mogelijkheid een AVG of andere specialist te consulteren, zowel binnen als buiten Koninklijke Visio.

Woning

Soort woning
groepswoning
Algemene beschrijving
In een rustig dorp, aan een doorgaande rustige weg, staat een groepswoning voor volwassenen en ouderen met een visuele en verstandelijke beperking. De woning bestaat uit 2 woonlagen, op de begane grond zijn 5 appartementen, op de 1e verdieping 6.
Op het terrein waar de woning staat, is zowel aan de voor- als achterzijde een terras en een schuur voor rolstoel-/duofietsen/tandems.
Het hele pand is dusdanig ingericht dat slechtziende en blinde cliënten zo zelfstandig mogelijk hun weg door en rondom het pand kunnen vinden. De verlichting is hierop aangepast, en er zijn ook contrasterende kleuren gebruikt.
De woning is geheel rolstoeltoegankelijk en in het pand bevindt zich een lift.
Rolstoeltoegankelijk
ja
Tuin
ja
Bereikbaarheid
Winkels
<500m
Scholen
<500m
Kerk
<500m
Openbaar vervoer
<500m

Contact

Aanmeld procedure
Meer weten over deze woning? Bel of mail ons!!!
Organisatie
Koninklijke Visio
Contactpersoon
Lisette Ultee / Hilleen Otten
Tel: 088 5855565
directiesecretariaatW&DMidden@visio.org

Heeft u interesse in deze woning of wilt u extra informatie? Klik dan op de onderstaande contact button en de (zorg) aanbieder zal contact met u opnemen.

Neem contact op