Wonen zonder beperking

Wonen voor volwassenen met een visuele en bijkomende beperkingen of problemen in Huizen

Terug naar overzicht

Woning

Soort woning

Groepswoning

Omschrijving

In een rustige, verkeersluwe wijk in Huizen (NH) bevindt zich Zeisweg 6/8. Deze moderne, dubbele woning telt 16 ruime kamers met elk een eigen sanitair, verdeeld over 2 woonlagen. De cliënten kunnen hun kamer naar eigen smaak inrichten. De woning heeft 4 gezamenlijke woonkamers, verspreid door het pand, met bijbehorende keukens. Het gehele pand is zo ingericht dat slechtziende en blinde cliënten zo zelfstandig mogelijk hun weg door en rondom het pand kunnen vinden. Ook de verlichting is aangepast en er zijn contrasterende kleuren gebruikt. Het pand is rolstoeltoegankelijk. Uiteraard is er ook een lift.

Indeling gemeenschappelijk deel

De woning beschikt over 4 gezamenlijke woonkamers en keukens, waar we als dat mogelijk is, samen met cliënten koken. De gangen zijn voorzien van geleiderail.
Bij de woning is een ruime tuin met meerdere terrassen.

Rolstoel toegankelijk

Ja

Tuin

Ja

Indeling per wooneenheid

De kamers zijn ingesteld op de visusbeperking van de individuele cliënt en zijn ruim opgezet, met eigen sanitair. Elke kamer heeft een eigen voordeur naar de gang en ramen uitkijkend op de tuinen rondom de woning.

Situering in wijk

Zeisweg 6/8 ligt enkele tientallen meters van Het Elizabeth Kalishuis, het dagbestedingscentrum van Visio. De route van de woning naar het dagcentrum is aangepast aan de visuele beperkingen van de cliënten, waardoor zij veilig en eventueel zelfstandig de dagbesteding kunnen bezoeken.
De woning bevindt zich op loopafstand van een mooi winkelcentrum, een openbaar zwembad en een busstation.

Bereikbaarheid

Winkels > 500m
Openbaar vervoer < 500m

Getoonde informatie onjuist? Tip ›

Soort beperking

Autisme en verstandelijke beperking, Gedragsproblemen, Licht verstandelijke beperking, Meervoudige beperking, Niet-aangeboren hersenletsel (NAH), Psychische beperking, Verstandelijke beperking, Zintuiglijke beperking

Omschrijving

Zeisweg 6/8 is een woning in Huizen, bestemd voor cliënten vanaf 18 jaar met een visuele en verstandelijke beperking, die daarnaast ook psychische - en/of gedragsproblemen hebben.
Het is een dubbele woning met 2 woonlagen aan het eind van een doodlopende weg. De woning bestaat uit 16 ruim opgezette kamers met ieder een eigen sanitair. Er zijn 4 gezamenlijke woonkamers met bijbehorende keukens. Koken gebeurt in de woning, indien mogelijk samen met de cliënten.
De woning is geheel rolstoeltoegankelijk en er is een lift.
De 24-uurs begeleiding wordt zowel individueel als groepsgericht gegeven aan de hand van de individuele ondersteuningsplannen.
Er is een wakkere nachtdienst.
Het dagbestedingscentrum van Visio ligt enkele tientallen meters van de woning af.

Aantal bewoners

16

Open plaatsen

2 (neem voor informatie over de wachtlijst contact op met de organisatie).

Begeleiding

Op basis van ZZP's

Verzorging

Op basis van ZZP's

Behandeling

Op basis van ZZP's

Omschrijving

De woning kent 24-uurs begeleiding en heeft een wakkere nachtdienst. De begeleiding, zowel individueel als in groepsverband, richt zich op de mogelijkheden van de cliënten en waar mogelijk worden cliënten gestimuleerd zaken zelf op te pakken. Hierbij werken we volgens de EIM-methodiek en het programma "Ruimte voor eigen regie". Er zijn behandelmogelijkheden aanwezig vanuit verschillende specialismen, zoals ergotherapie, fysiotherapie en creatieve therapie.
Aan de woning zijn gedragswetenschappers en een psychiater verbonden.

Gedragsregulering

Ja

Geïnteresseerd?

Heb je interesse in deze woning of wil je extra informatie? Vul onderstaand formulier in en de (zorg) aanbieder zal contact met je opnemen.