Blijf op de hoogte
Wonen zonder beperking

Bij Evitaa direct plek beschikbaar voor intensieve ambulante begeleiding op onze leefgemeenschap!

Terug naar overzicht

In Dodewaard, een rustig dorpje in de gemeente Neder-Betuwe, bevindt zich onze leefgemeenschap. Deze plek is geschikt voor cliënten waarbij beschermd wonen met 24-uurs nabijheid teveel is, maar 100% zelfstandig wonen nog een stap te ver.

Woning

Soort woning

Trainingshuis, Groepswoning, Overige woning, Zit/slaapkamer

Omschrijving

De leefgemeenschap bevindt zich midden in een woonwijk, dichtbij enkele winkels. De woning betreft een twee-onder-één kap met een grote tuin, veelal gebruikt als moestuin door de bewoners. De woning is gezellig, warm en huiselijk ingericht.

Indeling gemeenschappelijk deel

Onze leefgemeenschap biedt plaats aan maximaal drie cliënten (en één crisisplaats) waarbij wij kijken naar; wie ben jij, wat is jouw hulpvraag en wat kunnen wij daarin voor jou doen. We bedienen dus niet één specifieke doelgroep, echter is het wel belangrijk dat de cliënt aansluit bij de huidige bewoners. Bij Evitaa is het samen wonen, samen leren, samen ontwikkelen.

Met je medebewoners deel je de woonkamer, keuken, badkamer en toiletten.

Rolstoel toegankelijk

Nee

Tuin

Ja

Bereikbaarheid

Winkels < 200m
Gezondheidscentrum < 200m
Openbaar vervoer < 500m

Getoonde informatie onjuist? Tip ›

Soort beperking

Autisme en normale begaafdheid, Autisme en verstandelijke beperking, Gedragsproblemen, Licht verstandelijke beperking, Meervoudige beperking, Niet-aangeboren hersenletsel (NAH), Overig, Psychische beperking

Omschrijving

In Dodewaard, een rustig dorpje in de gemeente Neder-Betuwe, bevindt zich onze leefgemeenschap. Deze plek is geschikt voor cliënten waarbij beschermd wonen met 24-uurs nabijheid teveel is, maar 100% zelfstandig wonen nog een stap te ver. Oftewel een perfecte opstap naar volledig zelfstandig wonen (met minder of geen ambulante begeleiding) of gewoonweg een fijne plek om langer zorg te ontvangen.

Er wordt op deze zorgplek intensieve begeleiding geboden op vaste momenten. Wij bieden ondersteuning bij het zelfstandig worden en ondersteunen met o.a. het bereiden van eten, wassen en een huishouding voeren. Tevens bieden wij ondersteuning bij zelfstandig worden en/of wonen in combinatie met bijvoorbeeld verslavingsgevoeligheid, ADHD, autisme, niet-aangeboren hersenletsel, licht verstandelijke beperking, etc.

De bewoners kunnen op ieder moment (24-uurs bereikbaarheid) een beroep op de begeleiders van Evitaa doen. Door de kleinschaligheid is er altijd oog voor de individu en heerst er een prettige leefsfeer.

Onze leefgemeenschap biedt plaats aan maximaal drie cliënten (en één crisisplaats) waarbij wij kijken naar; wie ben jij, wat is jouw hulpvraag en wat kunnen wij daarin voor jou doen. We bedienen dus niet één specifieke doelgroep, echter is het wel belangrijk dat de cliënt aansluit bij de huidige bewoners. Bij Evitaa is het samen wonen, samen leren, samen ontwikkelen.

De leefgemeenschap bevindt zich in het dorp Dodewaard, dichtbij enkele winkels en op fietsafstand het treinstation naar Tiel en Arnhem. Het dorp telt een kleine 4.500 inwoners en er heerst een veilig gevoel. In en rondom het dorp vind je een grote diversiteit aan bedrijven, zoals schoonmaakbedrijven, fruittelers, metaalhandels, bouwbedrijven, etc. Evitaa heeft goede jarenlange contacten met dit netwerk welke wij kunnen vragen mee te denken en mogelijkheden te bieden voor (opbouw naar) werk of dagbesteding.

Aantal bewoners

4

Open plaatsen

1 (neem voor informatie over de wachtlijst contact op met de organisatie).

Begeleiding

Gemiddeld, Intensief, Zeer intensief, Op basis van ZZP's

Verzorging

Geen, Enige, Gemiddeld, Intensief, Zeer intensief, Op basis van ZZP's

Behandeling

Geen

Omschrijving

Bij Evitaa kijken we naar; wie ben jij, wat is jouw hulpvraag en wat kunnen wij daarin voor jou doen. We bedienen dus niet één specifieke doelgroep, echter is het wel belangrijk dat de cliënt aansluit bij de huidige bewoners. Bij Evitaa is het samen wonen, samen leren, samen ontwikkelen.

Gedragsregulering

Ja

Geïnteresseerd?

Heb je interesse in deze woning of wil je extra informatie? Vul onderstaand formulier in en de (zorg) aanbieder zal contact met je opnemen.