Blijf op de hoogte
Wonen zonder beperking

Woonbegeleidingscentrum Broeksittard

Terug naar overzicht

Wij hebben woonbegeleidingscentra door heel Limburg voor mensen met hersenletsel (NAH).

Woning

Soort woning

Overige woning

Omschrijving

Het woonbegeleidingscentrum Broeksittard is een nieuw, modern pand, dat van alle gemakken is voorzien. Elke bewoner heeft een eigen, ruim appartement met een woon/slaapkamer, keukenblok, volledig ingerichte en aangepaste badkamer. De locatie heeft een centrale ingang voor medewerkers, cliënten en bezoekers. Elke cliënt heeft een eigen brievenbus. Het gehele gebouw is voorzien van de benodigde domotica.

Indeling gemeenschappelijk deel

Er is in het woonbegeleidingscentrum een gezamenlijke woon-eetkamer, met keuken. Cliënten kunnen hier gezamenlijk eten, tv kijken, maar ook activiteiten doen. Er is een gezamenlijk terras dat toegankelijk is vanuit de gemeenschappelijke ruimte. In de avonduren en weekenden worden soms activiteiten georganiseerd. Er is een rolstoelberging waar fietsen, scootmobielen en rolstoelen gestald kunnen worden. Daarnaast is er een afgesloten parkeerterrein aan de achterzijde van het gebouw. Er is in het gebouw een wasruimte met daarin een wasmachine, droogtrommel en strijkfaciliteiten. Bewoners maken gebruik van deze faciliteiten. Omdat het gebouw uit twee verdiepingen bestaat, is er een liftinstallatie aanwezig. Ook heeft iedere cliënt een oproepsysteem om zorg in te roepen (zowel mobiel, op diverse plaatsen in het eigen appartement en in het gebouw).

Rolstoel toegankelijk

Ja

Tuin

Ja

Indeling per wooneenheid

De ruime appartementen bestaan uit een woon/slaapkamer met daarin een aangepast keukenblok, voorzien van een gootsteen, kraan, kastjes, twee kookplaatjes en koelkast. Elk appartement heeft een eigen aangepaste badkamer met een douche, toilet en wastafel. Het hele appartement is geschikt voor het gebruik van een tillift.

Situering in wijk

De locatie is gesitueerd in de wijk Broeksittard. Dit is een vrij jonge wijk. De locatie ligt midden tussen andere woningen, op korte afstand van het centrum. Voorzieningen (buurtwinkel, kerk, apotheek, kapper etc.) zijn te vinden in de wijk.

Bereikbaarheid

Winkels < 200m
Openbaar vervoer > 500m

Getoonde informatie onjuist? Tip ›

Soort beperking

Lichamelijke beperking, Niet-aangeboren hersenletsel (NAH)

Omschrijving

Wij werken voor mensen met hersenletsel (NAH) in de chronische fase.

Aantal bewoners

6

Open plaatsen

Neem voor meer informatie over open plaatsen contact op met de organisatie.

Begeleiding

Gemiddeld

Verzorging

Gemiddeld

Behandeling

Op basis van ZZP's

Omschrijving

Samen met u en uw naasten (als u dat wilt) overleggen we waar u graag wilt wonen en op welke manier. Waar heeft u behoefte aan? We kijken samen naar wat belangrijk voor u is en wat het beste bij u past. Want als u bij ons woont kunt u zelf bepalen hoe u uw leven inricht.

Wonen kan in een woonbegeleidingscentrum. Daar krijgt u 24/7 de zorg en ondersteuning die u nodig heeft. U heeft hierin zelf de regie. Binnen het woonbegeleidingscentrum heeft u een eigen appartement met eigen voorzieningen.

U kunt ook individueel, dicht in de buurt van een woonbegeleidingscentrum gaan wonen. Als u ons nodig heeft, dan zijn er altijd medewerkers in de buurt of snel oproepbaar. U functioneert zo veel mogelijk zelfstandig. Waar nodig helpen we graag, maar u heeft zelf de regie.

Gedragsregulering

Ja

Geïnteresseerd?

Heb je interesse in deze woning of wil je extra informatie? Vul onderstaand formulier in en de (zorg) aanbieder zal contact met je opnemen.