Blijf op de hoogte
Wonen zonder beperking

Woonbegeleidingscentrum Roermond

Terug naar overzicht

Wij hebben woonbegeleidingscentra door heel Limburg voor mensen met hersenletsel (NAH).

Woning

Soort woning

Overige woning

Omschrijving

WBC Roermond is een woonbegeleidingscentrum midden in het centrum van de stad Roermond. Het pand heeft aan de voorzijde een oude façade in het karakter van de buurt en daarachter zijn tien nieuwbouwappartementen gesitueerd. Een appartement ligt aan de voorzijde en de overige negen appartementen zijn in een waaiervorm aan de achterzijde gelegen aan het station en het busstation. Elke bewoner heeft een eigen, ruim appartement met een woonkamer en aparte slaapkamer, keukenblok, volledig ingerichte en aangepaste badkamer. De locatie heeft een centrale ingang voor medewerkers, cliënten en bezoekers. Elke cliënt heeft een eigen brievenbus. Het gehele gebouw is voorzien van de benodigde domotica.

In mei 2024 wordt WBC Roermond samengevoegd met WBC Echt en verhuizen de cliënten van beide locaties naar een nieuwbouwlocatie in Roermond.

Indeling gemeenschappelijk deel

Er is in het woonbegeleidingscentrum een gezamenlijke woon-eetkamer, met keuken. Cliënten kunnen hier gezamenlijk eten, tv kijken, maar ook activiteiten doen. Verder vinden in deze ruimte gemeenschappelijke activiteiten plaats (feestavonden, spellenavond, bakactiviteit, filmavond) etc. Ook staat er in deze ruimte een cliëntencomputer waar cliënten gebruik van kunnen maken. Er is een gezamenlijke binnenplaats die toegankelijk is vanuit de gemeenschappelijke ruimte. Omdat het gebouw uit twee verdiepingen bestaat, is er een liftinstallatie aanwezig. Op de begane grond is er een grote rolstoelberging, waar ook cliënten hun scootmobiel kunnen opladen. Er is een centrale badkamer met toilet, hoog/laag bad en een plafondliftsysteem. Ook heeft iedere cliënt een oproepsysteem om zorg in te roepen (zowel mobiel, op diverse plaatsen in het eigen appartement en in het gebouw).

Rolstoel toegankelijk

Ja

Tuin

Ja

Indeling per wooneenheid

De ruime appartementen bestaan uit een woonkamer en aparte slaapkamer. In het appartement is een aangepast keukenblok aangebracht, voorzien van een gootsteen, kraan, kastjes, twee kookplaatjes, koelkast en vriesvak. Elk appartement heeft een eigen aangepaste badkamer met een douche, toilet en wastafel. Het hele appartement is geschikt voor het gebruik van een tillift. Ieder appartement (behalve het appartement aan de voorzijde) heeft een terras of balkon.

Situering in wijk

Het woonbegeleidngscentrum ligt midden in het centrum van Roermond vlakbij het station. De binnenstad (winkels en horeca) ligt binnen loopafstand.

Bereikbaarheid

Winkels < 200m
Openbaar vervoer < 200m

Getoonde informatie onjuist? Tip ›

Soort beperking

Lichamelijke beperking, Niet-aangeboren hersenletsel (NAH)

Omschrijving

Wij werken voor mensen met hersenletsel (NAH) in de chronische fase.

Aantal bewoners

10

Open plaatsen

Neem voor meer informatie over open plaatsen contact op met de organisatie.

Begeleiding

Intensief

Verzorging

Intensief

Behandeling

Op basis van ZZP's

Omschrijving

Samen met u en uw naasten (als u dat wilt) overleggen we waar u graag wilt wonen en op welke manier. Waar heeft u behoefte aan? We kijken samen naar wat belangrijk voor u is en wat het beste bij u past. Want als u bij ons woont kunt u zelf bepalen hoe u uw leven inricht.

Wonen kan in een woonbegeleidingscentrum. Daar krijgt u 24/7 de zorg en ondersteuning die u nodig heeft. U heeft hierin zelf de regie. Binnen het woonbegeleidingscentrum heeft u een eigen appartement met eigen voorzieningen.

U kunt ook individueel, dicht in de buurt van een woonbegeleidingscentrum gaan wonen. Als u ons nodig heeft, dan zijn er altijd medewerkers in de buurt of snel oproepbaar. U functioneert zo veel mogelijk zelfstandig. Waar nodig helpen we graag, maar u heeft zelf de regie.

Gedragsregulering

Ja

Geïnteresseerd?

Heb je interesse in deze woning of wil je extra informatie? Vul onderstaand formulier in en de (zorg) aanbieder zal contact met je opnemen.