Wonen zonder beperking

Woonbegeleidingscentrum Roermond

Terug naar overzicht

SGL werkt voor mensen met een lichamelijke, zintuiglijke of meervoudige beperking of een niet-aangeboren hersenletsel.

Woning

Soort woning

Overige woning

Omschrijving

WBC Roermond is een woonbegeleidingscentrum midden in het centrum van de stad Roermond. Het pand heeft aan de voorzijde een oude façade in het karakter van de buurt en daarachter zijn tien nieuwbouwappartementen gesitueerd. Een appartement ligt aan de voorzijde en de overige negen appartementen zijn in een waaiervorm aan de achterzijde gelegen aan het station en het busstation. Elke bewoner heeft een eigen, ruim appartement met een woonkamer en aparte slaapkamer, keukenblok, volledig ingerichte en aangepaste badkamer. De locatie heeft een centrale ingang voor medewerkers, cliënten en bezoekers. Elke cliënt heeft een eigen brievenbus. Het gehele gebouw is voorzien van de benodigde domotica.

Indeling gemeenschappelijk deel

Er is in het woonbegeleidingscentrum een gezamenlijke woon-eetkamer, met keuken. Cliënten kunnen hier gezamenlijk eten, tv kijken, maar ook activiteiten doen. Verder vinden in deze ruimte gemeenschappelijke activiteiten plaats (feestavonden, spellenavond, bakactiviteit, filmavond) etc. Ook staat er in deze ruimte een cliëntencomputer waar cliënten gebruik van kunnen maken. Er is een gezamenlijke binnenplaats die toegankelijk is vanuit de gemeenschappelijke ruimte. Omdat het gebouw uit twee verdiepingen bestaat, is er een liftinstallatie aanwezig. Op de begane grond is er een grote rolstoelberging, waar ook cliënten hun scootmobiel kunnen opladen. Er is een centrale badkamer met toilet, hoog/laag bad en een plafondliftsysteem. Ook heeft iedere cliënt een oproepsysteem om zorg in te roepen (zowel mobiel, op diverse plaatsen in het eigen appartement en in het gebouw).

Rolstoel toegankelijk

Ja

Tuin

Ja

Indeling per wooneenheid

De ruime appartementen bestaan uit een woonkamer en aparte slaapkamer. In het appartement is een aangepast keukenblok aangebracht, voorzien van een gootsteen, kraan, kastjes, twee kookplaatjes, koelkast en vriesvak. Elk appartement heeft een eigen aangepaste badkamer met een douche, toilet en wastafel. Het hele appartement is geschikt voor het gebruik van een tillift. Ieder appartement (behalve het appartement aan de voorzijde) heeft een terras of balkon.

Situering in wijk

Het woonbegeleidngscentrum ligt midden in het centrum van Roermond vlakbij het station. De binnenstad (winkels en horeca) ligt binnen loopafstand.

Bereikbaarheid

Winkels < 200m
Openbaar vervoer < 200m

Getoonde informatie onjuist? Tip ›

Soort beperking

Lichamelijke beperking, Niet-aangeboren hersenletsel (NAH), Overig

Omschrijving

SGL werkt voor mensen met een lichamelijke, zintuiglijke of meervoudige beperking of een niet-aangeboren hersenletsel.

Aantal bewoners

10

Open plaatsen

Neem voor meer informatie over open plaatsen contact op met de organisatie.

Begeleiding

Intensief

Verzorging

Intensief

Behandeling

Geen

Omschrijving

SGL richt zich op het leren omgaan met en verlichten van beperkingen, met andere woorden: de zorg is gericht op het in stand houden en zo mogelijk bevorderen van de maatschappelijke integratie en sociale participatie. SGL streeft ernaar begeleiding te geven en zorg te verlenen die naadloos aansluit op de zeer gevarieerde behoeften van lichamelijk en meervoudig gehandicapten. SGL laat zich bij haar activiteiten leiden door de hulpvragen van cliënten. Kernwaarden zijn kleinschaligheid, respect voor de cliënt, privacy en eigen regie van de cliënt. Aandachtspunt is continue kwaliteitsverbetering, zodat daadwerkelijk zorg op maat kan worden geboden.

Gedragsregulering

Ja

Geïnteresseerd?

Heb je interesse in deze woning of wil je extra informatie? Vul onderstaand formulier in en de (zorg) aanbieder zal contact met je opnemen.