Blijf op de hoogte
Wonen zonder beperking

Woongroep Van Gogh, zorgorganisatie WoonCadans

Terug naar overzicht

Woongroep "Van Gogh" is gevestigd op de eerste verdieping in een wooncomplex in Papendrecht, aan de Vincent van Goghlaan. Op de benedenverdieping van dit complex is woongroep "Het Palet" gevestigd. Iedere bewoner van "Van Gogh" huurt zijn eigen appartement.

Woning

Soort woning

Appartement

Omschrijving

WoonCadans is een kleinschalige zorgaanbieder. Eigenaar zijn Lourens en Dineke van den Berg. Zij hebben beide ruim 35 jaar ervaring in zorg en welzijn. De laatste 20 jaar zijn zij onder andere werkzaam geweest als manager in de zorg. De laatste 10 à 15 jaar van hun werkzame leven willen zij graag weer zelf zorg verlenen aan bewoners, naast de coördinatie van de organisatie. Lourens en Dineke zijn hiernaast ook bezig om samen met Stichting de Blomhoeve, bestaande uit ouders van mensen met een verstandelijke beperking, in Alblasserdam een kleinschalige woon en dagbestedingsvoorziening te realiseren. Voor dagbesteding hebben zij onlangs twee nieuwe projecten opgezet namelijk, winkel "Cado & Zo en wijkservice team "Tot uw dienst". Op beide projecten zijn nog dagbestedingsplaatsen open. Voor meer informatie over deze projecten verwijzen wij u door naar onze overige advertenties op Mee Woon- en Werkwinkel.

Rolstoel toegankelijk

Ja

Tuin

Ja

Situering in wijk

Woongroep van Gogh is gelegen in een rustige woonwijk. Het winkelcentrum ligt op ongeveer 700 meter afstand. In dit winkelcentrum zijn onder andere gevestigd: C1000, Etos, een kapper, bakker, apotheek, opticien en Marskramer. Op ongeveer hetzelfde aantal meters afstand is het busstation van Papendrecht gelegen. Vanuit dit station vertrekken bussen naar onder andere: Alblasserdam, Sliedrecht, Dordrecht, Ridderkerk en Rotterdam.

Bereikbaarheid

Winkels > 500m
Openbaar vervoer > 500m

Getoonde informatie onjuist? Tip ›

Soort beperking

Autisme en verstandelijke beperking, Lichamelijke beperking, Licht verstandelijke beperking, Meervoudige beperking, Niet-aangeboren hersenletsel (NAH), Psychische beperking, Verstandelijke beperking

Omschrijving

Woongroep "Van Gogh" is gevestigd op de eerste verdieping in een wooncomplex in Papendrecht, aan de Vincent van Goghlaan. Op de benedenverdieping van dit complex is woongroep "Het Palet" ,van dezelfde zorgorganisatie, gevestigd. Iedere bewoner van "Van Gogh" huurt zijn eigen appartement. De appartementen bestaan uit een ruime woonkamer met open keuken, 2 slaapkamers, een badkamer en een apart toilet. De ruimtes zijn toegankelijk voor mensen met een lichte lichamelijke beperking. Naast de appartementen is er een inloopruimte waar de bewoners van "Van Gogh" en "Het Palet" maar ook buurtbewoners met een beperking gebruik van kunnen maken. Men kan hier bijvoorbeeld de warme maaltijd gebruiken of simpelweg om een gezellige avond te hebben met elkaar. Daarnaast is er een tuin voor gezamenlijk gebruik. Op dit moment zijn er in het "Van Gogh" geen open plaatsen. In de toekomst is er wel uitbreiding mogelijk.

Aantal bewoners

7

Open plaatsen

Neem voor meer informatie over open plaatsen contact op met de organisatie.

Begeleiding

Enige, Gemiddeld

Verzorging

Enige, Gemiddeld

Behandeling

Geen

Omschrijving

Er is sprake van 24-uurs zorg, gericht op individuele en groep gebonden begeleiding.

Gedragsregulering

Nee

Geïnteresseerd?

Heb je interesse in deze woning of wil je extra informatie? Vul onderstaand formulier in en de (zorg) aanbieder zal contact met je opnemen.