Wonen zonder beperking

Woonhuis Aventurijn

Terug naar overzicht

Woning

Soort woning

Groepswoning

Omschrijving

Aventurijn is een kleinschalig wooninitiatief voor maximaal 5 zorgvragers. Het jaren 30 huis ligt in het centrum van Vierlingsbeek, een dorp met verschillende voorzieningen. Wij sluiten regelmatig aan bij sociale en culturele activiteiten in het dorp, zodat er ook een netwerk van contacten ontstaat. De actieve betrokkenheid van familie en kennissen juichen wij toe. Daarnaast bieden wij vrijwilligers en stagiaires de kans om hun bijdrage te geven aan ons wooninitiatief. Vanuit Vierlingsbeek kun je per trein en busvervoer reizen.

Indeling gemeenschappelijk deel

Het huis heeft een grote leefkeuken en twee knusse woonkamers, daarnaast is er op de begane grond een badkamer aanwezig. Op de eerste verdieping bevind zich een badkamer voorzien van douche/bad en apart gelegen toilet. Achter het huis ligt een ruime tuin met een scala aan bloemen, groenten, fruit en verschillende kruiden. Het in de tuin gelegen atelier bied ruimte voor creatieve activiteiten.

Rolstoel toegankelijk

Nee

Tuin

Ja

Indeling per wooneenheid

Op de begane grond is een appartement wat geschikt is voor training gericht naar zelfstandig wonen.
Daarnaast bevinden zich op de eerste verdieping vier ruime zit-slaapkamers met ieder een eigen wastafel.

Situering in wijk

In het centrum van Vierlingsbeek (gemeente Boxmeer).

Bereikbaarheid

Winkels < 200m
Openbaar vervoer < 500m

Getoonde informatie onjuist? Tip ›

Soort beperking

Auditieve of communicatieve beperking, Autisme en verstandelijke beperking, Licht verstandelijke beperking, Niet-aangeboren hersenletsel (NAH), Overig, Verstandelijke beperking, Zintuiglijke beperking

Omschrijving

Aventurijn is een kleinschalig wooninitiatief voor maximaal 5 zorgvragers waar langdurig gewoond kan worden of waar gebruik gemaakt kan worden van logeeropvang. Onze doelgroep zijn (jong)volwassenen met een verstandelijke beperking of een andere ontwikkelingsstoornis, die een 24-uurs zorgbehoefte hebben zonder ernstige gedragsproblemen en met een redelijke mobiliteit. Mensen die dagelijkse begeleiding en persoonlijke zorg nodig hebben en baat hebben bij het leven in een kleinschalige leefomgeving met een klein team aan vaste begeleiders kunnen bij ons hun weg vinden. Wij hebben op dit moment een kleine groep, waarin bewoners van verschillende leeftijden en met verschillende zorgvragen hun plek vinden. Wij zijn als begeleiders dagelijks aanwezig en bieden zo continuïteit en stabiliteit in de begeleiding.

Aantal bewoners

5

Open plaatsen

2 (neem voor informatie over de wachtlijst contact op met de organisatie).

Begeleiding

Op basis van ZZP's

Verzorging

Op basis van ZZP's

Behandeling

Op basis van ZZP's

Omschrijving

Omdat wij als klein team aan vaste begeleiders aanwezig zijn, bieden we stabiliteit en geborgenheid aan de bewoners. Er zijn korte communicatielijnen naar de zorgvragers en hun familie. Wij stimuleren de zorgvragers om deel te nemen aan huiselijke activiteiten, creatieve bezigheden, tuinieren maar ook aan sportieve activiteiten. De zorgvragers hebben hun dagbesteding buitenshuis. De begeleiding wordt in overleg met zorgvrager en ouders/vertegenwoordigers ingevuld. Ook kan er orthopedagogische of (para)medische ondersteuning ingeschakeld worden. Wij werken met een individueel ondersteuningsplan.

Gedragsregulering

Nee

Geïnteresseerd?

Heb je interesse in deze woning of wil je extra informatie? Vul onderstaand formulier in en de (zorg) aanbieder zal contact met je opnemen.